A,  dagens humør,  Idiot,  tilbageblik,  voksenpoints

Husejerlivet, en halvårlig status.

Nu er det officielt – jeg har været husejer i lidt over et halvt år, og jeg tænker det er på tide med en lille status. På sin vis, føler jeg det var igår, det var d. 8 februar, og vi åbnede flyttekasse nummer 1, og omvendt synes jeg, at det her hus føles så meget hjem, at det er helt utroligt, at jeg ikke har boet her længere.

Så selvom der er punkter, i nedenståendene tekst, der har givet mig tics, har jeg ikke fortrudt et eneste sekundt, og må jeg bestemme, skal jeg slæbes ud herfra, når jeg går omkuld i en æggemad, som 80 årig.

Så here it goes:

Status på husejerlivet:

Antal indlæg om huset: Fem, hvis vi tæller det her med. I har fået en rundvisning på alle tre etager (læs evt. her, hvis du er ny på sitet: #1 #2 #3. I var i øvrigt så søde, at ha’ med) og en lille havetour, faktisk før det grønne sprang sådan rigtigt ud.

Antal minutter, jeg har frygtet noget urealistisk gik galt, op til flytningen: 8 milliarder? Sådan føltes det hvertfald, da jeg ikke sov igennem i månedsvis pga. mareridt. I dagtimerne gik det tilgengæld fint, og jeg glædede mig, så på den måde var der jo total åndssvagt.

Mest besvarede spørgsmål, når venner/familie vises rundt, for første gang:

“Nå; Tog det så lang tid at komme på plads?” (“Næh, Skægaben og venner malede i fire dage, dagen derefter blev alle kasser og møbler blev kørt over til huset på en eftermiddag. Næste dag pakkede Skægaben og jeg alt ud, samlede alle møbler, og hang alle billeder og lamper op på en dag, fra kl. 11 til 18. Done! Dur ikké til rod og langsommelighed; kan jo altid flytte om igen”).

“Hvor meget har så skulle laves?” (“Nul og niks. Vi har ti tommelfingre, og det ville blive rædsomt med os som handymænd. Vi har kun lagt energi i haven, og bestilt nogle nye lækre egetræstrin til vores ene trappe. De folk, der har boet der de sidste håndfuld år, har både skiftet vinduer, lavet det ene badeværelse, fjernet skorsten, lavet gulvvarme og nye gulve, fået skræddersyet indbyggede skabe på overetagen, og køknet har heller ikke mange år på sig.”)

“Ej, I har jo en hall!” (“Ja vi har! Altså en meget lille en, men stadigvæk! Vi har SÅ meget en hall”).

“Der er jo gulvvarme? Det er fandme lækkert” (“Ja!” Tak til de tidligere ejere – det er verdens bedste idé!)

“Hvad gør man lige her?”, efterfulgt af: “Ah.. Den er godt nok meget nemmere at gå på, end den ser ud til” (“Ja, gudskelov”. Den gelænderløse vindeltrappe skal man liiige have intro til)

“Waue: Har I to badeværelser!?” (“Yes. Har aldrig selv tænkt det var et synderligt interessant bolig-trækplaster, men du er ikke den første, der hæfter sig ved det.”)

“Har det ikke været mega dyrt, at købe hus lige her? Vi er jo midt i Aalborg!” (“Umiddelbart jo, men ikke helt så slemt, når de tidligere ejer havde sat boligen til salg igen, for knap en halv million mindre, siden sidste vurdering, få måneder inden. Ejendomsmælgeren meldte noget om en “grim skilsmisse” hos familien, og den kom – til vores held – kort tid efter, at de havde brugt 200.000 på at renovere. Dertil fik vores køberådgiver barberet yderligere 75.000 af, under forhandling, og pludselig var vi ude i et reelt røverkøb. Så nej, har ikke været gratis, men nogle af de huse nær vores vej – i nogenlunde samme stil, stand og størrelse, der er til salg pt. – er sat til, for op mod en million mere end vores. Det ville vi aldrig gi’. Eller kunne få lov til, hvis vi ville. Vi vár altså røvheldige, var vi, med at få en god beliggenhed, uden at sidde stramt i det – det er vi for meget livsnydere, til at overveje).

Jeg tør ikke tænke på:

Hvor mange folk, der fra fortovet, har set mig, dangdere den rundt i undertøj. Er ikke spor eksibistonistisk, men heller ikke forfængelig nok, til ikke at rende i “nattøj” i eget hjem. Må antage, jeg ikke har noget, de ikke har set før.

Hvor meget det koster, den dag man skal ha’ nyt tag. Yaiks! VIL finde magisk skrabelod inden.

Hvis vi engang får børn, og en af dem falder ned at trappen og slår kraniet i stykker (Må sgu håbe, de arver deres fars motorik, hvis det er, det bliver aktuelt en dag)

Optursmomenter: At drikke vin på terassen, høre pinlig pop og glo på sin have. At bo 7 minutter’s gang fra K – så skønt! At være med til at bygge et højbed, som blev pænt. At se grøntsager gro i køkkenhave (tror jo i øjeblikke, at det er vores fortjeneste alene, og ikke almen naturlov, at de titter frem). At sove i et rum, der aldrig bliver for varmt eller koldt, modsat livet på 1. sal. At mærke alle’s fulde opbakning, og hjælpende hænder, når der skal bæres nye køb ind, skaffes blomster til haven, lånes værktøj, eller fikses lidt op med hækkeklipperen. At vi lagde granitskærverne (der var anlagt fra indkørslen og i en rende op af den ene side af huset) på dba.dk, og nogle folk kom og fjernede dem, helt gratis. Fucking score! Skal satme ikke ha’ grus i haven. At tænke tanken om, ikke at skulle flytte nogensinde igen, (medmindre man skulle få sig børn i kørestol, eller selv ender i en – så må vi se på det). Plus mange, mange fler’.

Antal gange vi har grillet: En 6-7 stykker – der har ligesom været et par aflysninger på projektet, grundet ustadigt vejr. Men kæft det er fedt med gasgrill!

Antal gange, jeg har fået sved på panden, sådan for alvor: 3.

1) Da, der lige pludselig dryppede vand ud af rørene i varmeskabet, (hvor vores støvsuger tilfældigvis står i), og vi måtte betale en spotpris på 1000 kroner for at få en helligdags-vvs’er ud for at lukke for fjernvarmevandet til tirsdag … og yderligere 3000 for at han kom forbi der, og fiksede problemet.

Var gudskelov bare et par pakninger, der ikke var sat i rørene, formentlig grundet en forglemmelse (hvilket kun blev afsløret, fordi vi havde slukket for varmen, således rørene ikke længere udvidede sig). Men fuck altså. Havde det ikke været “støvsugedag” den morgen, der var blevet slukket aftenen inden, havde vi kunne have sejlet hele underetagen til. Brrh!

2) Da jeg opdagede vi havde et par mikroskopiske saltkrystaller på en væg i kælderen, og jeg tænkte: “Argh! Hvad er det! Har vi fugt? Rapporten sagde jo 0% fugt målt i kælderen!!”, hvortil den tilkaldte murer kunne fortælle, at det har alle kældre, og at vores endda har ufattelig få og langt mindre end hans egen (et hus der er bygget for et årti siden, fremfor et århundrede ligesom vores). Kan åbenbart bare males over, når de titter frem. Nå, men øh: “Faaalsk alarm!” så.

3) Da vi kom til at slukke for gulvvarmen under lampeopsætning, og huset pludselig var kølet 100% ned midt i nattefrosten. Fuck altså. Især vi ikke anede, at det altså tog 24 timer, før varmen kom tilbage, når man fik tændt. Troede fandme hele lortet var kortsluttet, og rendte derfor jævnt panisk rundt med hættetrøje og jakke på indenfor i et døgn. Men beroliget af den tidligere ejer pr. mail, gav vi os til at vente, og efter 12 timer kunne vi pludselig se, vi ikke åndede hvid røg, og inden længe var varmen tilbage. Så også her, var vi fredet.

God, ny viden:

Man behøver slet ikke vaske vinduer, hvis man ikke gider, selvom man har købt en specialkost til det. Det er tydeligvis ikke motivation nok.

Græsslåmaskiner kan godt strejke, for at virke igen dagen efter.

Ejendomsmælgere hører også Gramsespektrum, selvom de går med slips.

Alle – som i allé, der har spurgt efter den – ved åbenbart godt hvor min adresse er, når de høre den. Alle folk oplister straks skolen, tankstationen, eller boligkomplekset længere oppe af vejen, som pejlemærke. Bevares, den er central i kvarteret, men alligevel ikke ligefrem cool, så jeg troede ikke det sådan var en vej alle lige kendte – slet ikke dem, der bor i forstæder til byen.

Ting man aldrig har sagt, men siger nu:

– “Så’ der i mindste vand i regntønden”, hver gang man brokker sig over vejret, skarpt forfulgt af “vi skal da vist ikké vande i morgen”, når man tjekker vejrudsigten.

– “Ehh.. Skal vi ikke bare spørge Rasmus?” (Verdens sødeste håndværkernabo, vi har fået med i købet)

– “Hvis jeg ikke har en stram røv, når jeg er 80, så bliver jeg rasende” (når man har fire trapper – to ude og to inde)

“Hvor vár vi bare heldige, at vi fik lov at bo her, i det bedste huuus.”

Nogen spørgsmål, jeg mangler at besvare i status-fremlægningen? Smid dem endelig i kommentarfeltet.

14 Comments

 • Sandra

  Det lyder så hyggeligt og virkelig heldig med sådan en god hushandel. Hvor ligger huset henne? Der er ret mange huse midt i Aalborg ?

  • venterpaavin

   Det er der ? Både i “mit” kvarter og i andre, både de der matcher vores, såvel de finere ude i Hasseris. Men tænker ikke lige at jeg smider min adresse på nettet – selvom det er en minimal hyggeblog vi har os, vil jeg stadig helst være så anonym, som det byder sig muligt under omstændighederne ?

   – A

 • Birgitte B

  Åh I har altså været så heldige med det hus. At I fandt lige præcis det, som var til jer 🙂 det kan jeg godt misunde… Selv om jeg bestemt er tilfreds med min lille lejlighed. Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Det synes jeg også vi har – tak for den søde besked ?. Jeg kan sige, jeg også sagtens forstår kærligheden til en lejlighed, hvis ikke Skægaben var den helt store hus-mand, kunne jeg sagtens være blevet hvor vi var – elskede også det lejlighedsliv, vi havde før ?

   – A

 • Piskeriset

  Hehehe! Jeg kan genkende så mange af tingene!

  Mht. vinduespudsning er jeg helt enig – vi har faktisk valgt at bestille en vinduespudser nogle gange om året til at tage vinduerne udefra – og i disse coronatider er det ikke blevet til så mange gange, eftersom det er meget få gæster, vi har haft de seneste måneder…

  Og ja, regn er godt for haven, så helt skidt er det ikke!

  Men vores sidste uges ferie går så med at rive loft ned og opsætte nyt. Nu har vi også boet her i ti år og har været rimelig forskånet over for vedligeholdelsesopgaver, men altså… jeg ville da ærlig talt hellere bruge min ferie på et tæppe på græsset med en god bog 😉

  • venterpaavin

   Det var en god idé, Piske. Tænker også det max bliver et par gange årligt, jeg tager mig sammen – det er så lækkert, når det er gjort, men kæft, jeg gider ikke? Regn tager dog ofte køkkenvinduet, så i det tilfælde er det også godt med n skylle ?.

   Og puh, sejt gået! Godt, du holder humøret højt, på trods af arbejdsferie – ved også godt, vi ikke slipper for evigt, men det er dejligt med et ret solidt udgangspunkt at starte op med ?

   – A

 • Tine

  Jeg er som altid lidt sent ude, men hvor er det dog et skønt indlæg, Anne. Jeg kan virkelig godt forstå, at I er glade for jeres hus. Jeg vil virkelig, virkelig også gerne have et hus, men det bliver der altså ikke råd til, som det ser ud lige nu. Så må jeg nyde det lidt igennem andre. 😀 Det lyder skønt med hall, 2 badeværelser og spændende trappe – mindre skønt med akut-VVS’er (det kender jeg godt, vores toilet stod også af en lørdag aften). Glæder mig til at se flere glimt fra huset.

  • venterpaavin

   Tak for din søde besked – vi er virkelig glad for det, selvom det oprigtigt er rædselsvækkende at låne penge og at man ikke “kan ringe efter en voksen” som fx viceværten ? Håber drømmen bliver aktuel for Jer en dag ?.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *