A,  afslapning,  ferie,  kender du det

Esbjerg-sviptur, dag 3 (den sidste)

Så nåede vi til tredje og sidste dag i på udflugten til Esbjerg – fik du mon læst dag 1 og 2?

Hvertfald får du tredjedagen her. Dog var det ikke meget tid der blev brugt i selve Esbjerg denne dag, da vores udflugtsmål for hjemdagen, lå omtrent 50 minutters kørsel fra den dejlige havneby, som vi selvfølgelig stadigvæk startede dagen i, og fik sagt pænt farvel til.

Dag 3

I det fine Esbjerg stod vi op til våde fliser, men en dejlig lune, og tilmed blomster i byens plantekummer, der matchede mit kjolevalg óg min morgenmad. Er der oste-omelet at finde på et menukort – og det var der på Cafe Den Niende – er det noget nær umuligt for mig at styre udenom. Øj, det var godt!

Og med mætte maver og lidt trist mine, var vi pludselig både checket ud af Cabinn og selve byen, da vi nåede bilen, ledsaget af feriens første og eneste regnskylle. Måske, Esbjerg også allerede savnede os?

Ikke desto mindre, satte vi GPS til, og drog mod Koldinghus. Vi havde nemlig besluttet os for, at se noget, vi ellers ikke ville få set, og jeg synes Skægabens bud herpå, var rigtig godt.

Kørerturen gjorde også vejrmæssigt godt, og vi kunne således stige ud til mere solskin, her i de kongelige gemakker.

Det store trækplaster var især Jim Lyngvild’s “Kongerække”-udstilling, og vi var også svært betagede. Rigtig eventyrlig og gennemtænkt, og det udklædte personale, der rendte og fortalte røverhistorier, var ligeledes festlige og autentiske.

Efter en grundig og flot gennemgang af det store slot’s mange værelser og sale, var vi således færdige på Koldinghus.

Kroppen kaldte på snacks og kaffe, og således gik turen mod den første motorvejsshop, på vej mod det aalborggensiske.

Vel hjemme igen, til alt-på-en-bradpandemad (fiskefrikadeller, bagte tomater, gulerodsfritter med rosmarin og osteflütes, ink. mayo og remo), var vi enige om, at vi helt sikkert måtte besøge det sydjyske igen. Måske Vejle, eller Kolding midtby, skulle stå for skud næste gang?

Ferieplanlægning er vores favorit-emne, men heldigvis var der en AaB kamp, der skulle spilles, for ellers havde vi nemt kunne falde i alt for meget ærgelse over, at weenden gik på hæld.

Det er somom en fodboldsejr og en kold øl, at skåle på, altid forlænger stemningen lidt.

Men ingen tvivl om, at vi havde en fantastisk tur til Esbjerg, og kunne sagtens vende tilbage en anden god gang.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *