Anne,  Mad,  opskrift

Smagen af oktober

Åh, jeg elsker virkelig at der er kommet så mange, af efterårets sæsonvarer i butikkerne. Igår faldt jeg over de smukkeste græskar, som jeg virkelig har glædet mig til, at få fingrene i.
Menuen endte derfor med orientalske hokkaido-fritter og spicy svinemørbrad. Og for at være helt ærlig, synes jeg det smagte skønt; fadene blev tømt på nul-komma-fem og min gæst ville gerne have opskriften. Så ja – tænkte, jeg ville dele her også – for det var både nemt og lækkert.
Hele herligheden blev serveret, med en blandet salat af hvad køleskabet nu lige gemte. Det blev vendt i lidt citron, sennep og mayo.

Opskrifterne får du her – vi var to sultne personer:


Græskarfritter:

Et skrællet og udhulet hokkaidogræskar (ca. 900 gram)
Soya
Olie
Oregano
Spidskommen.

Græskaret skæres i tynde (max 1 cm skiver) og hældes over med kogende vand, og blanchere et par minutter. Derefter tørres de af i et rent klæde, og placeres på bagepapir. Hernæst pensles de med dressing af overstående krydderier, og bages i varmluft oven ved 200 grader til de er møre og let sprøde. Krydr’ med salt/peber inden servering.


Svin:

450 gram svinemørbrad.
0,5 løg
1/4 squash
1/4 rød peber
Krydderi efter eget valg, her chili, honning og hvidløg.

Krydderierne svitses af i olie, hvorefter de finthakkede grønsager ristes sammen med, til de er møre. Smages til med salt og peber. 
Mørbraden pudses og fyldes med overstående blanding – jeg lukkede med tandstikker, kødsnor eller andet kan også bruges. Slutteligt blev den rullet i en blanding af olie og tørrede hvidløgsflager.  Svinet sættes i ovnen, under fritterne, til den er gennemstegt; tror denne fik ca. 25 min ved 200 grader.


Velbekomme

Ps. Er der noget, du har glædet dig til af efterårets sæsonvarer? Jeg har også glædet mig til porre, clemmentiner og grønkål.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *