Anne,  fortællinger,  snaksnak,  snygge

Ssch… Lidt om en social dagdrømmers ret.
Åh, hvor jeg dog elsker “hold-kæft-dag”. 

Netop sådan en, har jeg holdt idag, og hvor havde jeg glædet mig til den.“Solo-hygge”-dag er også et godt ord. Men idag er den ink. hold-kæft-faktor. 

Har snakket sammenlagt 3,36 minutter med en CBB-medarbejder i telefon, og sagt “fortsat god dag” til ekspedienten i Netto. Ellers, har jeg ikke lavet noget som helst, der har krævet en social indsats. 
Jeg har sovet længe, været på rengøringsjob, nydt det skønne solskin og vinduesshoppet – og her til aften står den på lækker mad, dårligt TV og benene oppe. Perfekt, hvis du spørger mig, for stilheden er ganske overlagt.

Og det er skægt, for jeg er egentlig meget social. Og et snakkeøre af rang. Og har altid et hav af aftaler, med venner og familie. Men kæft, hvor jeg elsker at snuppe en alene-dag, som denne. 
Men hey, min mor har også altid sagt, at hvis der er en der har kunne underholde mig selv som barn, var det mig. Kunne jeg få en stak papir og et krus tusher, eller en kistefuld Playmobil at bygge en by af, kunne jeg underholde mig selv i timevis, hvis en legeaftale med en ven glippede. 
Og måske det også er derfor, jeg er så vild med at læse – og skrive for den sags skyld. Elsker at fordybe mig og dagdrømme i et væk. 

Så efter at være blevet færdiguddannet her i sommers, kan jeg godt mærke, at livet som studerende er ren forkælelse for ens introverte side. Man ikke ligefrem kan gå ligesåmeget på autopilot, når man er afsted på job, som man kan i skolen. For kan man jo bare holde kæft og læse blogs, i alle 8 timer læreren snakker. Eller skride, hvis de uddeler opgaver til gruppearbejde. Eller, nå ja, blive hjemme hvis man ikke gider. 
Så når man ligesom i sidste uge, har haft en mandagsvagt, to skønne hygge-aftaler, været i på sviptur til Århus, og derudover haft beslaglagt weekenden til job, så lægger jeg sgu en hold-kæft-dag ind i skemaet. Og nyder den fuldt ud.

Er det noget I dyrker?

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *