Anne,  antivoksen,  der er altid noget at fejre,  jeg glæder mig,  snygge

Decembers bedste tradition, indfinder sig allerede imorgen..


Så er julen næsten over os – imorgen går det løs, og stemningen har allerede indfundet sig herhjemme.
Ovenstående billede af os tre søskende, er fanget julemorgen i 96; morgenhår, blanke sove-øjne og forventning op over bedste næsebor.  Ja, der er nu intet som at vide, at julemanden, julestegen og julegaverne venter forude.

Men selvom, at d. 24 er ganske speciel, er d. 1. december faktisk mindst så vigtig i vores familie. For vi har en særlig skøn tradition, som er blevet håndhævet siden vi var børn, og i år er ingen undtagelse.
Vores juletossede mor, har nemlig opfundet den bedste regel:  Man skál julehygge d. 1 december. No matter what! 

Og derfor har vi tre unger (som de eneste børn, på vores friskole), altid fået lov at pjække d. 1 december. Pjække en hel dag, for at tage ind til Aalborg, købe julegaver, vælge årets julekugle til træet og spise chokoladeovertrukne frugtspyd og bare hygge, hygge, hygge.
Husker stadig sommerfuglene i maven, når man skulle aflevere kontaktbogen til sin klasselærer, hvor de kunne læse mors sirlige håndskrift, og stå med svedige håndflader og se læreren benåde julefreden med sin underskrift.

Gudskelov er vi ikke længere afhængig af dansklærerens godkendelse, men sommerfuglene er der stadig – for nøj, jeg glæder mig til imorgen!

Har I en favorittradion derhjemme?

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *