A,  blogleg,  facts,  fjoller,  K,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

A spørger K:

  • Hvad er det første du gør om morgenen?

Det første jeg gør om morgenen er, at tjekke hvad klokken er. Jeg sover ujævnt og ganske elendigt, så det kan svinge mellem 04:20 og 10:03 – også selvom jeg går i seng cirka 01:30 hver eneste dag.

  • Hvad er din yndlingsvane du har, og hvilken hader du dig selv for at have tilegnet dig?

Min yndlings vane er mine hold-kæft-dage – de hjælper på overstimulering og giver plads til kreativitet og fordybelse. Ved egentlig ikke, om de er en vane? Men skal jeg gerne have et par stykker om måneden, for at fungere. Uvaner må være noget med, at lade min opvaske vokse mig over hovedet, før jeg får den afviklet. Det er altså irriterende.

  • Hvilke fem fiktive personer fra film/bøger vil du inviterer med til din fest?

Bridget! Hun er uden tvivl festligt, og opdager nok ikke hverken støv i hjørnerne eller lidt forkullet mad. Ron Weasley – hvis han altså er voksen nu? For rødhåret, mandligt selskab klæder en hver fest. Derudover kunne jeg virkelig godt tænke mig, at se Britt-Marie – bare for at spørge, hvordan det går med hende, og hvor hun er endt. Jesus, så han kunne lave vand til vin og sidste, men ikke mindst Han Solo. Bare fordi.

  • Hvad har du altid i dit køleskab?

… noget som er gået på datoen? Og mayo.

  • Kan du ikke lige fortælle hvem “Karen” er, og hvorfor du ikke altid er venner med hende?

Karen er min ganske utålelige fuldepersonlighed. Hun dukker op, når man mindst venter det, og forstår ikke rigtig, hvornår hun skal smutte igen. Karen holder lange (uopfordrede) taler, fortæller folk (fx chefer) hvilket dyr de ligner og så er hun ærligt talt lidt af en skøge.

K spørger A:

  • Hvad er den bedste beklædningsgenstand du har ejet?

Min 101 dalmatiner T-shirt, som jeg fik i 1994. Den husker jeg som noget helt særligt, og elskede når jeg fik lov at få den på.

  • Hvad synger du i badet for tiden?

“Sorgenfri” med MC Einar. Særligt stykket: “.. Men der var grønjakker der snittede sæderne op. De snittede som gale, det var dygtigt gjort, herlig terror, men desværre sku’ vi af på Vestreport” kører på repeat bag hjernebarken.

  • Hvad er det allerbedste ved dig?

Godt spørgsmål – men med så mange søde mennesker omkring mig, der behandler mig godt og vil mig det bedste, må jeg helt sikkert gøre et eller andet rigtigt. K mener jeg er den mest upassende hun kender (stor kompliment, til opfindsomt/horribelt sprogbrug, vil jeg mene), Skægaben siger, at jeg sætter stor pris på små ting, og vores mor fortæller, at jeg havde krudt i røven og noget nær aldrig var sur som barn – så længe at der er nogle at snakke med og god mad, smiler jeg, og hun mener, at det ikke har ændret sig synderligt siden. De tre ting, håber jeg, tyder på en form for selvironi, taknemmelighed og mangel på smålig adfærd. Det er hvertfald også træk, jeg værdsætter ved andre.

  • Hvem er du fra Harry Potter? Og hvorfor?

I folkeskolen var jeg nok Seamus Finnigan – alle ved hvem han er og han er øjensynligt de flestes ven. Men er ikke synderligt fremtræden, hverken i sport, kliker eller skolen, garanteret fordi han også har krudt i røven og gang i sine egne venner. Men han er en guttermand der gerne udlåner sit troldmandskak til Ron, og hælder mad på Harry ved morgenbordet inden en stor kamp, af ren bekymring for at han ellers kollapser. Og når han dukker op til timen, er der god chance for, han sprænger noget i luften, har glemt noget eller vælter et eller andet – men kan også godt brilliere i enkelte fag, der rent faktisk interessere ham (fx som da han som den eneste, indtjener 5 kollegiepoint for at smadre Boggarten i Forsvar mod Mørkets kræfter. Det er vel lidt det samme som at få 13 i mundtlig dansk, og ellers slacke sig midtkaraktere i næsten alt andet, ikke?).

  • Hvad er det mærkeligste du nogensinde har drømt?

At mine forældre havde fanget Lillesøster E’s veninde, og tryllet hende om til en blå tegneseriehund, som de havde ude i haven. Min far er allergisk og det var åbenbart den eneste løsning, så de kunne få et kæledyr – og så var de altså ligeglade med, at der var en efterforskning i gang. Drømmen er nok en 8-10 år gammel, men står klokkeklart i min erindring. Dét var satme skørt.

18 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *