Anne,  brok,  fjoller,  Status

Top 5 x 2 – feriestatus fra Kiel.

Så er vi hjemme fra verdens skønneste ferietur i det NordTyske. Hold op, hvor var det bare alt for hyggeligt, sjovt og dejligt. I skal nok få en masse mere at høre, men indtil da får I her en top 5 over det skønneste og de udfordringer vi oplevede på vores rejse:Skønne ting ved at rejse til Kiel: 

1) Fire døgn i ferieboble, i fantastisk selskab – der er aldrig timer nok i døgnet, når vi er sammen. Forstår virkelig ikke, hvor minutterne forsvinder hen, på sådan en tur. 
2) Priserne! At alt lige er 20% billigere når man er på café, deodoranter fåes for 0,5 euro, special-øl på fad koster det samme som standarden og både busser og museum’er koster det have af herhjemme.

3) Byen, bare i sig selv – for stemningen i Kiel er helt fantastisk. Kit havde fortalt alt om de smukke brostensbelagte torv, det flotte  havnemiljø og de mange fine Narnja-lamper i gadebilledet, og jeg var ligeså solgt som hun forudså, jeg ville være.

4) Supermarkedes-hunt. Kæft, der så meget sjovt man ikke lige over hjemme. Der blev købt både kirsebær-drik, to-go-frikadellen mit senpf, olivenflødeost og kaffebolcher. 

5)  At grine af tyskere i bybilledet. Nakkegarn, dyneveste og  næsering til folk på 50+ er ikke gået af mode på de kanter.


Udfordringer ved at rejse til Kiel:


1) At man ikke kender begrænselsens kunst.. Og rundt regnet har købt halvdelen af Kiel med hjem. Og skal fragte det i tog, by hand. Vi lignede nærmest muldyr, fyldte 4 sæder i toget hjem og var i konstant fare for at flække net, med nutella og kaffesirup over hele kupeen. 

2) At man skal hjem. Særligt, når man starter næste dag ud med en søndagsvagt, Fortids-Anne fornuftigt bookede flere uger før, for at sikre lidt penge i kassen. Og så viser det sig, at ens kusine vælger at fejre fødselsdag derpå. Æv. Nogle der springer til? 

3) At tyskere er elendige til engelsk – det der synkronisering af alt amerikansk TV, har sgu ikke gjort dem godt.

4) Offentlige toiletter. Bare ad.

5) Vores evner til at forstå, læse og tale tysk. Det tydeligt, det ikke er vores spidskompetence. Heldigvis er vi ikke bange for hverken fagter, selvopfundne gloser og masser af pædagogiske smil. 

2 Comments

  • Liv ☆

    Hvor er det bare dejligt og skønt at høre jeres/din oplevelse af Kiel. Skøn beskrivelse af byens stemning. Jeg elsker Kiel. Overrasket over jeres sprogvanskeligheder dernede – vi oplever ellers at de taler alle sprog inkl. skandinavisk (pga. de meget store både der kommer i havn hele tiden). Måske har de sprogkyndige været på ferie mens i var i Kiel?! :o)

  • A + K = ♥

    Haha, ja, det kan være – men Kit oplevede også, at de var dårlige til engelsk på hendes sidste visit. Men ude i “provinsen” nær universitetet, var de rigtig gode, hvor de i midtbyen haltede en del – pudsigt egentlig 😀

    Men det er jo også skægt, og med fagter kommer man langt – generelt var det en skøn skøn tur, og byens stemning er altså noget særligt.

    – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *