afslapning,  Anne,  ferie,  Musik,  smukt,  snygge

Feriedagbog, Kristianssand, dag 3:

Så er vi nået til tredje, og næstsidste indlæg i Norge-rækken. Endnu en absolut skøn dag.

Med al den pensionisthygge i botanisk have og på museum, ungdoms-fuldskab på hotellet, familieagtige dyreparks-besøg og den kærestedate-stilede biotur, måtte vi jo forsøge at være lidt storbysmarte. Så tredje dagen var sat af til shopping og latenight udendørs jazz-koncert, i deres eftersigende storslåede område ved Ravndal.

Dagen forløb således:

Kl. 10.38 var vi nyvaskede og klar til at tjekke midtbyens glæder ud. Min kæreste havde nemlig gemt lidt tøj-penge på budgettet, og Kristianssand har et væld af butikker og centre at boltre sig i. Men hans indre Bjarne Riis gjorde, at vi også lige måtte stoppe op ved cykelhandleren. Og jeg var solgt til denne! 

.. Dog var det lige på sin plads med en morgensnack i solen, inden vi reelt gad at finde et sted, hvor vores morgenmad skulle indtages.

.. Men pludselig rendte tiden fra os, og klokken sagde 13.11. Og efter alt shopperiet havde den reelle sult meldt sig. Sådan, for alvor.
Heldigvis kom vi forbi en sportsbar, som serverede hvad jeg vil kalde grisk, gul gourmet af den bedste slags: Seasoned frites and onionrings with cheddar-covered corn-chicken… Og lige en gang mozarellasticks med cheesedip som sidevogn, hvis nu der ikke var noget friture eller ost på tallerkenen.
.. Så vi (læs: ham, ikké mig) glæden af at se lidt engelsk fodbold, hvorefter vi benyttede desuden muligheden for et slag pool inden næste runde shopping. 
Da den var ovre, var klokken blevet 17.16 og vi stak et smut ned på hovedgaden. Her var der nemlig International kulturfestival, så vi kiggede os lidt omkring. Rigtig fint arrangement, med god opbakning af både udenlands og indlands nordmænd.
..  Kl 18 stod den så på ‘eftermiddagskaffe’ på hotellet. Tiltrængt, lige at smække fødderne op i selskab med Hook og de fortabte drenge, inden vi skulle rejse os tidsnok til, at nå vores bordbestilling.
.. Og det gjorde vi. Kl. 19.30 var vi fremme ved restauranten, og Ravndal levede bestemt op til sit rygte. Det var simpelthen decideret smukt. Så med denne udsigt fra terassen, under teltdugene, slog vi os ned, bestilte mad og nød bare at være til. 
Og det blev kun bedre, da klokken slog 20.30 og de to Big Bands gik på, og leverede underholdning for fuld skrue. Det var så hyggeligt, at sidde i det klare aftensvejr under lyskæderne, lytte til jazz og se på vandfaldet, der brusede i baggrunden.
Koncerten sluttede kl. 23, og en halv times penge efter nåede vi hotellet. Så mætte af indtryk, hoppede vi under dynerne til choko og hjemmebio, mens vi talte om, at det da ikke kunne passe, at vi allerede skulle hjem i morgen. Men der ventede dog stadig en halv dag i det norske før færgen skulle bestiges, så helt slut var det ikke endnu. Heldigvis.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *