fjoller,  folk er freaks,  snaksnak

Irrationel frygt i hver sin lejr.Jeg er (modsat de fleste) ikke spor bange for:


.. At blive voldtaget på vej hjem fra en festlig aften. Ikke et sekund. Ligesom jeg heller ikke er bange for at blive kørt over, hver gang jeg cykler ved siden af en bil. Jeg går gladeligt hjem kl. 3 om natten, i stjerneskæret gennem parken, hygger mig, og hilser pænt på forbipasserende.. For jo; naturligvis sker det, hvis man er branduheldig – men hvad er oddsene lige? Og ja, sker det, så sker det – der er ingen grund til, at tage så usandsynlige sorger på forskud.

.. Edderkopper. Det er tilgengæld allerhelveds klammo at trække hånden gennem spindelsvæv – det giver mig langt mere myrekryb.

.. Mad, der er over sidste holdbarhedsdato. Tværtimod. Jeg er altædende – har det ikke groet grønt pels, lugter sært eller indeholder bananfluer, er jeg klar.

.. At efterlade ting i cykelkurven, for en kort stund. Hvis nogle gider stjæle min yoghurt og dåsemakrel fra Fakta, mens jeg henter de gode gajoler i Aldi, so let it be.

.. Noget som helst overnaturligt. Kirkegårde, aliens, sorte katte, såkaldte spøgelser osv. – jeg køber det ikke.Jeg bliver tilgengæld(modsat de fleste), irrationelt utilpas over:


.. De fleste kæledyr, hvis de ikke er i Zoo eller på TV. Især hunde og heste (samt sommerfugle og mariehøner) får mig til at bakke tyve meter i modsatte retning. Ikke just mit mest charmerende træk, for de fleste holder jo meget af dyr. De store dyr, er bare så store og ærlig talt ret klammo – men det er jo ikke fordi, jeg tror de vil mig ondt. Bange bliver jeg bare, alligevel.
.. Og de små bevingede sataner flygter jeg fra, fordi jeg frygter at kvase dem, hvis de flyver mod mit hår. Knasende insektvinger, yaiks.

.. Vand. Særligt ikke i kombination med højder – så en cykeltur over Limfjordsbroen, gør mig latterligt utilpas, hvis jeg kigger ned. Også selvom jeg cykler den mange gange ugentligt. Jeg kan ikke svømme synderligt fantastisk og min højdeskræk gør, at en tur op at stå på en skammel, er lige rigeligt.

.. At blive løftet på. Mange piger hviner af fryd, når deres kæreste hiver dem op i et brandmandsgreb eller drømmer om at løftes over et dørtrin i hvid kjole. Jeg får klaustrofobi, bare en krammer er for langvarig.

.. At blive kildet for sjov. Kort og godt: Jeg bliver urimeligt rasende af ren angst, over ikke at kunne slippe væk. Jeg er SÅ kilden, og kan slet ikke tage det. 

.. Elge-import. Seriosly. Hvad fanden er det der “vi skal alle sammen være her”-hippipis, der gør de har skaffet lortet hjem fra Norge, til at spankulere frit omkring i Lille Vildmose skov? It freaks me out. 

Hvad med dig? Hvad er du (irrationelt) bange for?

2 Comments

 • Skalotteløg

  Hvor jeg dog elsker dine begrundelser, særligt dem med voldtægt og ting i cykelkurven. Det giver god mening (ikke at det hjælper mig, når jeg går der klokken 3 om natten, men alligevel! ;))

  Jeg er irrationelt bange for, at nogen skal komme for tæt på min navle. Jeg ved ikke hvorfor, men får nærmest kvalme, hvis nogen rører ved min navle… Det er lidt en udfordring, når man har fået et nysgerrigt barn, der er ved at lære om kroppen 😉

 • A + K = ♥

  Haha, jamen det er jo også derfor det er irrationelt 😀 Jeg veeed da også godt jeg ikke falder i vandet… men bange.. det er jeg jo bare stadig, når jeg står der 😀

  Og puh, navlepilleri er også en så ubehagelig tanke, lidt ligesom det der med at blive kildet :/

  – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *