A,  ferie,  snygge

En dag i Smilets by #1

Lige siden16 års alderen har jeg kommet til byen på årlig basis. De første mange år til hiphopfestivalen “Aarhus Took it” i selskab med K, eller på shoppetur med vores forældre. Siden har det så været på kærestetur og fx til Gadefest på Godsbanen med K, her i juni måned. Hver gang er skøn. 
Dermed blev turen her faktisk den fjerde bare i år, men der er altid nyt at opleve og glædelige gensyn.
Derfor tænkte jeg at vise mine dage derfra, så I kan se lidt af mine favorit-steder i byen, for jeg er godt nok altid glad for at komme forbi. 

Denne gang er vi på visit i anledningen af, at min kæreste skal på kursus og vi valgte derfor at tage en fridag hernede sammen først. Der fik vi startet dagen ud på det relativt nye og superlækre Greenilicious (se menu her), hvor både mad og service var i top. Det kunne absolut godt blive en ny-klassiker i repitoiret. 
Efterfølgende tjekkede vi ind på Hotel Ritz, med ideel central placering, hvorefter vi satte kursen mod Den Gamle By. Her er vi ikke kommet i et par år, og jeg glædede mig helt vildt til at opleve det ved juletid. 
Det skuffede absolut ikke. Julepynt, glöggboder, fugle-neg og levende lys over alt, var kodeordene. Og tidslommen blev virkelig fuldendt med et mindre arrangement, som vi var heldige at få plads til, med seks andre gæster. 
Kl. 16.30 bød et af husene nemlig på “mørkning”, hvor vi sang mørket ind, fik fortalt grantræers historie og lærte lidt om gammel skik, af nogle søde og dygtige skuespillere. Så intimt og uformelt på en gang. 

Med julestemningen på rette sted, pegede vi derefter næsen mod ARoS, hvor vi fortsatte i det historiske spor.
Vi har nemlig Klub27-årskort, hvilket betyder gratis onsdags foredrag, efterfulgt af  “dagens ret” til 50 kroner i kunstcafeen.
Også det, var fantastisk hyggeligt og givende. Vi var ret overrasket over hvor fint et fremmøde der var, 61 mennesker under 30 år sad vi i salen, på en ganske almindelig onsdag. Rigtig hyggeligt. 
Så efter den lækreste portion suppe og en smuk (og kun liiiidt skræmmende) tur i den velkendte regnbue, var vi ved at være godt hygge-møre. Samtidig havde min mand en håndfuld videoer, med forberedelse til morgendagens kursus, der skulle gennemgåes, og hotellet trak derfor i os.
Aftenen endte derfor med en gang natmad fra Nettos køledisk, bloglæsning og Avatar, mens han klogede sig under nabo-dynen. Perfekt og afslappende, efteer en dag på farten. 
Så havde jeg også tid til at google morgendagens udflugtsmål, som bød på venindekaffe, stam-cafe visit og teater på et hidtil ubesøgt spillested, men mere om det i næste indlæg. 

En ting er sikkert, Århus by, bliver jeg ved med af besøge!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *