A,  afslapning,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  snaksnak,  VinSvin

Smilets by #3

Gennem årene, har der været en del Århus-indlæg her i bloggen, da vi begge to har en svaghed for byen – og selvom vi ikke længere tager på dengang legendariske fire dages intens hiphop-festival’s druk dernede (som var det, der sendte os til byen gang på gang som teenagers), vender K og jeg stadig tilbage hvert år, i en festlig anledning. For selvom vi er nogle gamle, halvkedelige damer nu tildags, slår sådan en tur aldrig fejl – og selvom det næppe er charmerende at kaste op på banegården i en 7-hestes, som 28 årig, var det umanerlig sjovt og hyggeligt, da vi tog forbi byen i sommers. Og fuldt! Meget fuldt.

Ligeledes er Skægaben og jeg altid afsted en 3-5 gange årligt, og dermed ryger der en del ture til smukke Smilets by. Her i 2019, blev der oven-i-hatten en fælles-familieudflugt med vores forældre og Lille E.

Jeg har således bla. lavet to december-dagbøger derfra ( #1 og #2 kan læses, hvis du mangler tips, eller blot lidt bloglæsnings-tidsfordriv), og denne vil således blive den tredje i jule-regi.

Skægaben og mig havde nemlig besluttet os for en før-jul-sviptur, og vores søde venner, havde spurgt om vi ikke ville til morgenmad hos dem dagen efter – på den måde var der lagt i ovnen til en dejlig tur.

Så lørdag morgen, da vi var et bad og en kalenderpakke-oppakning rigere, hoppede vi ind i Lemo’en (Citroén/citron vits, af den dårlige slags) og kørte afsted.

Bilen parkerede vi i Bruuns, da vi skulle bo på WakeUp i samme bygning, hvilket vil give os lidt rabat (ellers kan p-pladsen på Dok1 altid anbefales, den er både central og altid med plads).

Morgenmaden blev indtaget på den altid fulde og temmelig kommercielle Faust – den er umiddelbart total standard, men maden, betjeningen og musikken er bare altid i top, og vi ender således der rigtig tit til brunch-hour. Og når man kan booke bord online, er jeg glad – er stadig, trods mine 29 år, sådan en skabekrukke, der semihader at ringe og lave mundtlige aftaler.

Så Faust it was, og det var lige i øjet, som altid.

Mætte og glade gik vi ud i solskinnet, med en runde i de vanlige butikker – denne gang med ‘bolig’ som tema, efter Skægabens foreslag. Modsat mange forhold, bærer han som manden, et langt større shoppegen end mig, og vi havde det virkelig hyggeligt med at trisse rundt i BoConcept, Nova møbler, den smukke blomsterbutik i latinerkvarteret og Paustian mf. Af lokale perler vægter vi desuden Designtorvet og herretøjsbutikken Lakor højt.

Ose-turen blev afsluttet med et smut i Føtex, efter snolder, for næste mål var Rosenteateret og deres juleforestilling. Virkelig hyggeligt og intimt sted, og det var et hit som altid – tror det er 4. gang, vi er netop der for at se noget.

Da dette var overstået, var klokken nær 16, og vi listede tilbage til Wake up til en indtjekning af bagagen og registrering af nummerplade, og derefter var vi relativt hurtigt videre. Vi havde nemlig reserveret bord på Olive, et sted vi ikke før, har besøgt, men hørt meget om. Her er menukortet simpelt og lækkert, og så må du medbringe egen vin – al’ det du lyster, faktisk. Den slags, skal man jo ikké sige to gange.

Med det sagt, vil jeg sige at er man ikké ude for en vinaften, er maden alene besøget værd. I hverdagene slipper du 260 for tre retter, hvilket du får to retter for i weekenden (+10 kr) – de tre koster der 310 ,-.

Og der er ikke sparet på lækre råvarer og kærlighed til det franske køkken.

Jeg hoppede på en svampesuppe med parmasan og trøffelolie, samt en lammestuvning med bagt mos, vintergrønt og rodfrugtechips, og det smagte så englene sang!

Skægaben melder det samme om hans andeterrin med sennep og syltet, samt kulmule i blom- og savoykål med muslingecreme.

Så med 2 x mad, postevand til 15 bobs og al’ den (medbragte) vin vi kunne drikke (vi lå bla. fødselsdagsgaver og rejsegaver, der så ud til at have lyst til at blive brugt), kom vi af med 285 pr. mand.

Det er rørende billigt for en “mini-voksenbytur” i den gourmetklasse, hvis du spørger mig.

Så med tomme flasker på bordet, varme i blodet og omgivet af andre glade gæster (husk bordreservation), havde vi en virkelig dejlig aften.

Den efterfølgende morgen, var vi dog ved godt mod, og efter en god lur, stod vi op i tide til Check-out og en tur i Kvickley. En lille værtsgave skulle nemlig findes, før vi satte næsen mod turens sidste udflugtsmål.

Min søde veninde og hendes kæreste, havde som førnævnt budt os på morgenmad, og det var en virkelig hyggelig og velsmagende affære. Og tiden fløj!

Pludselig var der 30 minutter til, de skulle stå i Den Gamle By med familien, og med knus og “på gensyn” hilsner, begav vi os mod bilen kl. 13.30.

Så både glade, loadet med gode minder til repitoriet og med semi-rødvinstænder, trods behændig tandbørstning, vendte vi hjem til Aaller’en igen.

Og jeg kan som altid konstatere: Sådan en Århusudflugt holder bare altid.

Men hey – nu jeg har dig, ikke? Hvad skal vi så se/opleve/spise næste gang?

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *