A,  fjoller,  K,  kender du det

8 ting vi troede som børn.

Vi taler ofte om nogle af de forestillinger og misforståelser, som står klarest i vores erindringer. Vi var uden tvivl nogle ganske standard-børn, men som de fleste ved, har børn en levende fantasi. Det betød, at vi havde tendens til at overdrive og misforstå flere af de ting, som foregik omkring os.

Her er nogle af de ting, som vi var sikre på var sandfærdige, da vi var børn:

 • Farmor og farfar var rige, fordi de havde badekar i deres hjem. ‘Varmt vand er dyrt’, proklamerede vores forældre, når man jo altså blev nødt til at gennemtvinge brusebade ind i mellem. Og så måtte de jo vælte sig i penge, for derhenne måtte vi jo altid bruge det.. altså, der, to gange hvert halve år, vi kom der.
 • At Kurt Thorsen var statsminister – han havde slips på, var tit på TV og alle de voksne talte om ham. Så var det nok ham, der var ham der Poul Nyrup.
 • At såfremt man rørte ved en bjørneklo, døde man. På stedet!!
 • At kviksand var noget, man skulle vogte sig for at ende i. Viste sig at være temmelig unødig bekymring i Danmark.
 • At i “Er du bange for mørke?”-serien på Tv havde de ret i, at de voksne kunne tage menneske-maskerne af og var reptiler inden under. Og at K var med i plottet, fordi hun var “stor” og måtte blive længere oppe. Vildt unfair! Så A sad på trappen og skulede ned i stuen, for at tage dem på fersk gerning, langt over hendes sengetid. Men afsløringen udeblev, og hun måtte slukøret skynde sig i seng, da de rørte på sig efter et par timer, for at gå til ro – helt banale og menneskelige stadigvæk.
 • Hugormen var en meget farlig og reel trussel, i alle former for færdelse udendørs – især i skov og græs.
 • At de store børn i 8.-9. klasse var flyttet hjemmefra og havde børn. Og sikkert også kunne køre bil. De lignede jo dem fra Beverly Hills, som jo nok også var omkring 18-20 år.
 • Mad, man kun fik ved særlige lejligheder var dyrt, og det kun var derfor, man ikke fik det hver eneste dag. Det var ikke pga. fornuft eller regulær opdragelse, at man fik et glas sodavand til sin fødselsdag, og så var der vand for resten fx. Og at man skulle tage to kartofler pr. frikadelle, fremfor fem lækre frikadeller og kun en kedelig kartoffel. Og at man på smørrebrøds-dage måtte få en franskbrød, og rugbrød for resten – og kun måtte spise et weekendrundstykke med nutella (hvilket iøvrigt kun fandtes i huset, når der var sommerferie, og der blev købt et glas ind til alle fem beboere i husstanden, til de tre ugers fri). Det måtte klart være fordi, det kostede millioner, at få det, der var det lækre her i livet.

Hvad med Jer?

Hvad troede I på?

4 Comments

 • Mette

  Jeg er født den 13. december og troede en stor del af min barndom, at Lucia optogene var for min skyld. Også de der blev vist på svensk tv, som var det eneste udenlandske tv vi kunne se dengang.

  • venterpaavin

   Det må have været noget af en ære?? jeg troede også at vindruerne, i farmor og farfars udestue, var færdige præcis til min fødselsdag (28/9) – hvilket jeg synes var lidt smart og sejt.

   – K

 • Josephine

  Jeg er født d. 5. Februar, min lillebror d. 5. August. Således er der nøjagtig et halvt år imellem os, og vores forældre sagde altid “tillykke med din halvårs fødselsdag” til den ene at os på den andens fødselsdag. Derfor troede jeg, indtil jeg var 10 år gammel, at alle søskende blev født med præcis et halvt års mellemrum. Jeg fik et kæmpechok, da jeg som tiårig fik en lillesøster i april..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *