Uncategorized

Lille E’s spørgehjørne #3

Fik du læst runde 1 og 2 ?

Hvem syntes du, var den lækreste kendis, da du var ung teenager?

A: Jeg husker især at Mc Clemens var meget, meget højt på min liste, sammen med en hel del andre undergrunds-rappere. I den mere kommercielle afdeling var det Dylan Mckay også værdig, og Mr. Big, der tog charmeprisen.

K: Jeg var helt klar også på Dylan-holdet! Og Kevin fra Backstreet Boys. Og så kom rapmusikken inklusiv blandt andet Clemens og L.O.C. hamrende ind fra sidelinjen, og siden har jeg aldrig rigtigt set mig tilbage.

Hvilket fag, var dit værste/bedste fag i folkeskolen?

A: Idræt og matematik var mine hadefag – helt utivivlsomt. Var (og er) helt håbløs til begge dele. Dansk – især stil – og hjemmekundskab vandt helt sikkert, selvom jeg faktisk også var glad for skriftlig Engelsk.

K: Mit værste var matematik – jeg var ualmindelig dårlig, og så havde jeg en ret elendig lærer de første år. Da jeg senere fik en skøn og dygtig lærer var jeg lige håbløs, det var derfor tydeligvis mig, som var problemet.

Af yndlings var nok de fag, hvor man ikke skulle lave skolearbejde i høj kurs, så billedkunst, musik og den slags var højt på listen.

Vil du helst savle remolade, eller nyse, hver gang du tog et skridt?

A: Er lysoverfølsom, så mulighed B lever jeg praktisk taget med hele sommeren, når jeg vender fjæset mod solen – og ellers også når jeg bare fanger en pære i lampen, en blitz eller solstråle på genskær i bordet. Røvirriterende, men ikké værd at bytte for, med Mulighed 1.

K: Jeg tager klart den med nyset – remulade er noget af det værste jeg ved, så den er dømt ude.

Hvad for en Harry Potter bog er din favorit?

A: Bind to vil altid være helt fantastisk, for mig – vi vælter fra startvind i en skrupskør husalf, den topselvfede Glitterik og en flyvende bil, og derefter går alt galt. Der er så meget nyt at lære i den, og mange ledetråde. Jeg elskede al’ det med det gamle sagn og alt det uforklarlige. Chokket over de underlige dræberstemmer virede i væggen, faktum at slangesproget som gjorde Harry til syndebuk allesteds, Voldemorts grænseløse manipulering af uskyldige børn gennem sin dagbog, og Lucius medvirken, gik ud over min 11 åriges fantasi hvad angår ondskab. Så da Hermione så regner det hele ud, og drengene finder hendes vink fra sygesengen, de får Glitterick på slæb til det kæmpe slag i Hemmelighedens kammer, Dumbledore sender Fawkes, Romeo får røvtur og Dobby befries, var jeg fuldstændig blæst bagover.

Og så elsker jeg, selvfølgelig, 7’eren.

K: Fønixordenen! Jeg kom sent ind i ‘Harry Potter’-universet, og der krævede lidt før jeg blev afhængig. Jeg kan huske, da jeg læste den første gang. Det var som om, at der faldt en masse brikker på plads i mit hoved. Det var der, hvor jeg virkelig forstod alvoren i bøgerne og hvor det gik op for mig, hvor vigtig en sag de alle kæmpede for det gode deri.

Men alt i alt har hver enkelt sin helt egen uundværlige charme!

Hvem er din hadeskuespiller?

A: Synes tit at sangere, der slår sig løs i skuespillerfaget distrahere mig helt vildt. Men elsker tilgengæld Woody Allen og Adam Sandler, og mange af dem, verden elsker at hade.

K: Jeg er dårligt til at huske navne, men siden Sara Jessica Parker spillede afskyelig Carrie i SATC har jeg haft svært ved, at tilgive hende. Hun må have spillet serien godt, for er altid overbevist, om at hun ér Carrie – uanset hvilken rolle hun har.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *