A,  afslapning,  Bolig,  gaver,  jeg drømmer om,  PURE NICENESS,  tøserier

Støt lokalt – nul reklame: Et fristende tøsemekka med webshop #12

Løbende har vi her på bloggen, givet vores favorit initativer, spisesteder eller butikker, et par (usponsorerede) ord med på vejen. Særligt her i gennem corona-månederne hvor krisen kradser, har indlæggene taget til og vi er nu klar med endnu en anbefaling.

For mange Aalborggensere er Butik Gejst ikke en nyhed, men omvendt støder jeg stadig på kollegaer og bekendte, der ikke kender en af byens hyggeligste perler – og I læsere, der bor andre steder landet, er måske heller ikke faldet over deres lækre Webshop.

Selv beskriver de deres oase således:

Kig ind i Butik Gejst for en særlig oplevelse.
Gå på opdagelse i den skønne interiørbutik hvor du kan finde lækkert til dig hjem, smykker, udvalgte beautyprodukter, udvalgt tøj samt secondhandtøj.
Nyd en lækker cappuccino og en håndlavet flødebolle eller surdejsbolle i kaffebaren”,
og den opsummering vil jeg ikke pille ved.

Det dækker nemlig så fint hvor uformelt og inspirerende et miljø de har skabt, og hvor anderledes et udvalg de har, af gode sager.

Så mangler du tilfældigvis en vært/værtindegave, noget guf til højtiden, eller en anderledes og kitschet ting, til at fuldende dit nytårsoutfit, er jeg sikker på, du kan finde noget i sidste øjeblik i disse lokaler.

Netop med gave-mål for øje, stak jeg derfor forbi Fyensgade i forrige uge.

Og det var jeg ikke ene om – både mænd og damer var igang med at handle og snakkede hjemmevant og lystigt med de to søde damer, der med stort overskud vejledte, pakkede ind og hyggesnakkede undervejs, med hver person, der bød sig til samtale. De virker oprigtigt til, at nyde at være på arbejde – den slags smitter jo af.

Selv endte jeg på en længere udflugt gennem butikken end planlagt, og ved kassen sendte jeg deres flødeboller lange blikke, da jeg skulle betale. Både dem med p-tærtebund og glöggskum fangede min opmærksomhed, men jeg skulle ud og fange pakker på min cykel, og vidste jeg kom hjem med en fladmast omgang, hvis jeg gav efter for fristelsen.

Gaven fik jeg som planlagt med hjem, men lidt bonusbaseret tøsegøgl røg ved ‘et uheld’ også i posen, til eget forbrug.

Jeg havde flirtet lidt med deres mange smukke hårelastikker (såvel som med deres skøre, skæve keramik, smukke kjoler og lækre øreringe) på deres hyppigt opdaterede Instagram-profil, og da jeg så dem live, måtte de bare med hjem. Det samme tiggede det fineste, gylde perlearmbånd om, og jeg forbarmede mig over det lille hjemløse skind.

Med andre ord, er Gejst et farligt sted for pengepungen og den søde tand, men et smukt sted at komme – så er du til den slags, skal du bare se at komme afsted!

Du finder dem i Fyensgade 18, 9000 Aalborg.

****

Interesseret i flere landsdækkende lokale tips?

Tjek Føljetonen af “Støt lokalt” indlæg og find bla. Skabagtig garnbutik, Tøjshop Fandanko, Bisgaard Vinhandel, Blomster By Rosenkjærs’ smarte blomst-to-go-løsning, Cafe Keramoda, Ribe som udflugtsmål og en hel del lækre takeaway muligheder.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *