A,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  jeg drømmer om,  tøserier

Om at kyle den dårlige stemning i blenderen, glimmerglæde og selektiv hørelse.

Jeg starter min mandag ud, at ligge i sengen og læse mig leende gennem K’s blogindlæg fra igår, glæde mig til den tredje sidste pakkekalenderpakke, der venter oppe i kurven, og ikke mindst, på at lytte rigtig godt efter.

For altså.. Er det bare mig, eller kan I også høre “The final countdown” spille i kulissen, hver gang der er ro? Sunget i kanon, ikke? Det er som nok fordi, vi er nogen der vælger at hører både den, der er sat på som nedtælling til juleaften, og den til vaccinen.

Begge dele er så velkomne, her i min butik!

Mine sidste tre dage går til ærinderenderi, gaveindpakning galore og at stable endnu mere julestemning på benene, men inden jeg dribler på cyklen ud til forskellige poster, i dejligt solskin, får I lige “ugen der gik” her i det Nordjyske.

Jeg har bla.:

.. haft sød barselsveninde til hjemmebrunch, for at fejre hendes fødselsdag. Hun er familiemenneske som jeg, så for at kunne se sin bror og svigerinde, far og søster og hendes kæreste, er jeg en veninde ud af to, hun har set siden sommeren. Det var så hyggeligt, og tænk sig, den lille fidus sov fra det hele.
.. pakket SÅ mange fine Nissegaver op.
.. er særligt forelsket i min nye klare, vinterlige glimmerneglelak med perlemorsskær.
.. hygget hjemme ved søde Lille E, der trakterede med dessert og bløde puder.
Og et gensyn med Alice In Wonderland, som vi begge elsker Tim Burtons version af. Den er så finurlig og flot.
.. haft K til ret så spontan kaffehygge, hvilket altid er en fornøjelse.
.. synes, at det er ret interessant at dansk TV’s mest stemmeførings-monotome og kropsprogsløse mand, har planer om bådé at chokere og forarge. Ret svært at forestille sig, set herfra. Måske, der fulgte energisk damp, til det nye skæg? Det klæder ham i hvertfald godt!
.. bagt i en aftenvagt. Det har jeg sgu ikke gjort i årevis, efter nomeringen gik af fløjten. Men hyggeligt, der lige var tid.
.. leget med lys sammen med K og vores mor fra formiddagstid, mens Alberte sang ud af højtalerne, og far var frokostminister efter en gang hjemmespinning. Tiden fløj afsted, og jeg kunne have blevet derude længe endnu, men pludselig var klokken 15.40, og jeg havde slet ikke opdaget at tiden var fløjet.
.. indset at Brugesen måsue har fanget og blendet Grinchen?
.. været klar på at være 17 og tage i Jomfru Ane Gade, hver gang, jeg hører USO. Indser så hurtigt, at jeg er en 30 årig ergoterapeut og der er lockdown. Øv osse!
.. fået både tulipaner og smuk marmelade af svigermor.
.. da vi holdt julefrokost herhjemme. Afsprittede stole, brød-, smør- og drikkevarer-stationer til fem mennesker, og et ottemandsbord slået ud, kan virke overkill, men vi er alle lidt hysteriske.
.. så vi skred også udenom horden af børnefamilier i Zoo, ved legepladsen, hvor to-metersreglen var skiftet ud med en regulær ulvedynge af fremmede og et utal af dem uden mundbind. Ved ikke om hele banden havde fået fløjet vaccine ind før tid, eller bare ikke var glade for at have livet i behold. Vi sprang hvertfald over. Med mundbind på, selvom vi var ude. Hystadebanden skulle hvertfald ikke nyde noget. Resten af turen var heldigvis smuk og hyggelig fra ende til anden.
.. set “Fremad” hjemme i hulen, med takeout, lørdagsslik og liggen i arm. Den kan altså varmt anbefales!

Og nu hvor julen nærmer sig, så lad mig høre. Hvad med dig og dine? Er I i god behold? Hvordan fejre I jul i år – mon du også skal se nogle, du ikke har været i selskab med længe?

K og jeg skal fejre vanligt med ti dejlige mennesker, hvorfra vi er fem (vores forældre og os tre søstre) og min moster, onkel og deres tre voksne børn, som skal med. De fem også primært har set hinanden – udover deres individuelle kærester, der også passer på/er hjemsendte/studerere – ligesom vi har set hinanden i vores gruppe. Min moster og onkel er desuden i “10-mandsgruppe” med mine forældre, og vice versa.
Desuden er så godt som alle testet (dvs. dem af os, der “kommer ud” til daglig pga. job o.l) herop mod juleferien, inden man hopper ind i sin “kollegafri kerne”, for færrest chancer at tage.
Det håber vi, er nok til at holde sygdom for døren, og glæder os helt vildt.

4 Comments

 • Birgitte B

  Altså, måske bliver vi bare manden og jeg til juleaften, måske er mine to børn her… De skulle have været til deres far, men han er syg pt. Vi skulle oprindeligt have været hos min svigerfamilie, men det blev aflyst sidste uge. Så ja, ved ikke helt hvordan det ender…
  Til julefrokosten bliver vi dog 9 personer. Det er dem vi er i boble med – mine forældre og mine børns far og kone. Så vi ses ikke med andre end dem, som vi hele tiden har set med…
  Håber I får en god og sygdomsfri jul 🙂
  Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Det lyder hyggeligt (og fornuftigt) – det er så dejligt, når man kan samles nogle stykker, selvom der røg en aflysning ind i sidste øjeblik 💞

   Og tak i lige måde, håber det samme for dig og dine!

   – A

 • Piskeriset

  Man må aldrig nogensinde gå ned på glimmer! Det er et must – og til alt! (ok allermest her til jul, men altså…)

  Vi bliver otte til jul – de syv er dem, jeg primært har set de seneste måneder og den sidste lever nærmest som eneboer i disse tider, så det er jeg ret tryg ved. Kommer ikke til at se andre i år (indendørs – mon ikke det bliver til en lille gåtur med en ven en af dagene…).

  • venterpaavin

   Enig! Glimmer er vejen frem i livet!

   Lyder dejligt med en halvstor forsamling – vejret er heldigvis skønt til nogle vennegåturer pt., hvertfald her i Aalborg 😀

   Rigtig god jul, Piske!

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *