snaksnak

Underlig Filmklub

Da corona lukkede landet ned, frarøvede det os meget af vores sædvanlige tidsfordriv. Dette betød, at vi måtte i tænkboks for at finde på noget nyt. Ved et tilfælde faldt snakken en aften på filmen ´Mænd og høns´, som hverken A eller hendes bedre halvdel havde set. K tilbød at ligge hus til en filmaften, og før vi vidste af det var traditionen ‘Underlig Filmklub´født.

Det går i korte træk ud på at se underlige film, mens vi propper os med snacks ad libitum og takeout. Det er åndssvagt hyggeligt, og vi nyder alle sammen vores aftner sammen. Det store dilemma er altid, hvilke film vi kan se – for de skal være underlige nok. Det handler ikke om gode film, flotte film eller så meget som forståelige film – nej, jo underligere, jo bedre.

Nu har vi jo ikke være igang så længe, men her er et par bud fra os på nogle af de underligste film, som vi endnu har set.

Så kan du jo overveje, om du også skal give dig i kast med genren, enten solo eller med nogle tolerante (og gerne lidt småsære) venner.

Vi har iøvrigt set filmene på diverse tjenester eller lejet dem på nettet, og alle billederne her, er lånt fra google.

 • Swiss Army Man – Daniel Radcliff spiller et lig, som bliver oplært i forskellige discipliner af en mand, som starter filmen ud med et selvmordsforsøg. Den er besynderlig på et nyt niveau og man skal være i humør til noget virkelig underligt, hvis man skal gennemføre denne film.
 • Roar – en film fra 1981, som handler om en familie og deres møde med alverdens store kattedyr. Denne film er mere et mareridt end en film. Den mangler ikke alene handling, men virker også på alle måde uansvarlig for alle der deltager. Flere af skuespillerne og crewmedlemmerne blev lemlæstede under optagelserne – instruktørens datter blev blandt andet syet i hovedet med +40 sting efter møde med en løve. Se den, hvis du har brug for surrealitisk og usammenhængende vold fra dyr.
 • Brigsby Bear – creepy barndomsmagi og voksenliv i en. En baby kidnappes og opdrages af et par, isoleret fra omverdenen. Hele dagen ser han konstruerede film med en stor, bjørn (ala “Bamse og Kylling”), som bliver hans faste holdepunkt og store helt. Da han så bliver reddet over tyve år efter, og skal integreres, er det absolut ikke spor nemt at færdes i den store vide verden, hvor Brigsby Bear aldrig nogensinde har fandtes. Det er både sødt, sørgeligt og suveræn sært.
 • Mænd og Høns – en dansk film fra 2015. Hvis man troede at “Blinkende lygter” var lidt absurd, kan vi love at det blot er light versionen af underligt, fra instruktørens side – i denne film findes eksperimenter der vil få Dr. Jekyll til at rynke på næsen og familieproblemer, som vil få enhver terapeut til at trænge til ferie. Det bedste danske bud på en Underlig-Filmklub-film so far.
 • Om mænd og heste – en islandsk wierdo. En film anbefalet af vores moster og onkel, der – fordi de både er til heste og smukke landskaber, og absolut ikke er sarte med lidt særpræget handling – så denne forrige år. Den var dog alligevel en tand mere skør end ventet, og vi ku’ kun give dem ret, da vi fik den ser. Filmen var bare regulært underlig fra start til slut – dyresex, udrevne øjne og nabofights i smuk natur, går sjældent hånd i hånd. Se den, før din nabo.

Har du et godt bud på noget vi kunne se i filmklubben? Vi søger ikké gys, kunst eller skønhed, men gerne rendyrket underlighed – uanset om det er med eller uden overlæg.

6 Comments

 • Piskeriset

  Ok, de film er imponerende underlige 😀 😀

  Jeg kan selvfølgelig ikke pt. komme i tanke om underlige film, jeg har set, men jeg kan anbefale serien ‘Dirk Gently’s Holistic Detective Agency’ med blandt andet Elijah Wood. Den er virkelig sær men også virkelig virkelig sjov, hvis man har en tilpas quirky humor 😀

  • venterpaavin

   Vi har også gjort os umage :p

   Godt tip med serien – vi ser faktisk en fjollet og mærkelig serie når filmen er slut, bare som “baggrundsstøj” mens vi snakker om filmen, et par timer efter, den er slut, mens snackbordet reduceres yderligere. “Unbreakable Kimmie Smith” hedder den vi har gang i og den er topfjollet, så godt med en ide i baghånden, til når den er slut.

   – A og K

 • Tine

  Jeg ELSKER Om mænd og heste! Jeg har også godt hørt om Roar, men aldrig fået den set. Jeg er vild med jeres filmklub, og har sikkert et utal af kandidater til emnet, men på stående fod kan jeg ikke lige komme på nogen – udover selvfølgelig et hav af Stephen King-film, der næsten alle er underlige! OK, I burde faktisk tjekke Maximum Overdrive ud. Eller The Mangler.
  Jeg var også ret glad for Unbreakable Kimmy Schmidt. 🙂

  • venterpaavin

   Haha, ja, vi tænker også at gysere næsten ikke tæller, for som du indikerer: Altså de skal jo være underlige, i den genre 😆 Ellers hopper ingen jo på at blive bange/skræmte/psykisk mindfucked. Sjældent har man hørt om en “helt ordinær, antiunderlig og med et meget kommercielt plot” gyserfilm, der ligesom blev til noget 😁. Men ja, underlige film som er det, helt uden at have et formål med at være creepy, er simpelthen så skægt. Mænd og heste er virkelig et genialt eksempel; ved ikke om man skal grine eller græde undervejs.
   Roar er for viderekommende, hvertfald når man kender historien bag skabelsen af den, med de mange uheld – ellers er den nok mest semiwierd og dertil suverænt ringe og lettere frygtindgydende😄 Give it a go.

   Og ja, Kimmy og Crew er altså lidt himmelske – vanvittige, småirriterende, men også søde😍

   – A og K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *