antivoksen,  brok,  K,  snaksnak,  voksenpoint

Efter 19 års tilløb..

.. tog jeg mig endelig sammen til at komme en tur til frisøren. Det fortjener åbenbart sit eget blogindlæg, så imponeret er jeg tilsyneladende over egen indsats.

Altså, det er jo noget de flest gør jævnligt, ikke? Jeg har sågar indtrykket af at nogen ser frem til deres frisør besøg.

Det kan du selvfølgelig godt regne ud ikke er tilfældet hos mig. Jeg kan bare slet ikke se fidusen ved at sidde fastlåst foran et spejl i timevis, mens fremmede mennesker rør ved mig, friserer mit hår og forsøger sig med en form for smalltalk. Alt sammen langt fra min livret. Jeg har vel det man kalder frisørskræk, og jeg er bestemt ikke blevet kureret af mit sidste besøg. Ikke at det søde og kompetente frisør, som ordnede mit ikke var en fryd – for det var hun virkelig. Resultatet er jeg endda også lykkelig over. Tænk sig at ca. 15 års hjemmefarvning, (i en tarvelig mørkebrun) i mine taljelange tjavser, alligevel kunne ende med noget både hæderligt og klædeligt. Hatten af for frisøren, hun havde virkelig styr på det. Det krævede dog også ca. 150 stykker sølvpapir, afrensning, afblegning, toner og en vanvittig mængde tålmodighed – men alligevel var det så godt gået.

Så nu er jeg sådan en person med hår, som jeg rent faktisk synes er pænt. Det er satme længe sidst. Og det var nok det der alligevel drev mig afsted. Forfængeligheden, som åbenbart alligvel er derinde et sted.
Det betyder også at alle mine grå hår har fået sig en masse lyse striber at gemme sig i blandt – den slags skal selvfølgelig vedligeholdes, men den tid den sorg. Det tager forhåbentlig ikke 4,5 timer, som det gjorde i første omgang.

Min mor mener godt nok at jeg skulle have bestilt en klipning i samme ombæring, men det var slet ikke klar på endnu. Mon det kommer med tiden? Må kan jo altid håbe.

Hvad med dig? Hvem ordnet dit hår?

12 Comments

 • Birgitte B

  Som én med kort hår er det helt uforståeligt, at andre ikke går jævnligt til frisøren 🙂 jeg bliver jo klippet mindst hver 6. uge! Men dejligt at du fik det ordnet. Men jeg er enig med din mor – en klipning kan også skabe underværker. Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Ja, man vænner sig jo helt sikkert til det med sådan en frisure😀
   Altså jeg klipper det jo selvfølgelig selv, og bare sådan en smule af spidserne og så lige over – lissom frisøren ville skulle.. men hun vil nok kunne gøre det mere lige end jeg kan😅😅
   – K

   • Agnethe

    Jeg har været sådan en on/off frisør-gænger men kun til klipning – plejer at snøvlet mig sammen hvert andet år til et enkelt besøg i forbindelse med min fødselsdag, men jeg har ikke været til frisøren i snart 3 år og klarer både håtfarvning og klipningen derhjemme foran spejlet selv… første og eneste gang jeg blev farvet hos frisøren var i forbindelse med mit bryllup for snart 12,5 år siden… det et sgu en dyr omgang hos frisøren, når man har langt hår!

 • Eva

  Jeg er korthåret, men jeg har været langhåret og midt imellem osv. Det lykkedes mig endelig at finde en frisør, hvor mit hår ikke kun ser godt ud, når jeg forlader salonen, men også lige til jeg går derind igen. Den eneste ulempe er, at frisøren er 78 år.

 • Piskeriset

  Hæhæ – jeg har det helt modsat. Jeg er forbi frisøren en gang i kvartalet, og jeg glæder mig hver gang til at blive nusset om (især hovedbundsmassagen) og ikke mindst gå derfra og se brandgodt ud! (synes jeg selv 😀 )

  Nu har jeg næsten altid haft kort hår, så det gav sig selv. De senere år har jeg dog også fået vildere og vildere hårfarver i, og der er det nu meget godt, at det er frisøren, der styrer slagets gang, så de kommer i de rette totter, så det ser flot ud 🙂

  • venterpaavin

   Ja, det kan sgu noget de frisører når det kommer til farver🥳 og kort hår selvfølgelig!

   Hovedbundesmassage?😖 Jeg synes det er så ubehageligt at de skal røre ved mig i forvejen, så det skal de godt nok holde på et minimum, hvis jeg kunne holde det ud😅

 • Charlotte (Uglemor)

  Jeg kan slå dig 😉 Jeg har ikke været til frisør siden 1994! Ikke fordi jeg lider af frisørskræk eller noget, men … tja, jeg havde ikke rigtig tid (mange børn), jeg var altid utilfreds med at de ikke kunne klippe det, som jeg ville have det, og så tog det ene år det andet. Og mit hår er tyndt, sjasket og bliver aldrig længere end til midt på overarmen, så jeg har sådan set bare ladet det være og blive mere og mere gråt. Ind i mellem klipper jeg spidserne af, og klipper mit pandehår – som jeg ikke har haft hele tiden. Jeg hverken farver, krøller eller noget andet. Så jeg tror ikke, jeg kommer til frisøren igen nogensinde.
  Dit hår ser da virkeligt fint ud på det billede. Men lad være at klippe det! Du kommer bare til at fortryde det!

  • venterpaavin

   Sejt! Det slår mig alligevel med nogle år😀

   Jeg klippede 8cm af da jeg kom hjem. Men det går næste stadig ned til lænden, så det skal nok gå – jeg kommer aldrig til at få kort hår. Det er ikke min smag.
   Pandehår får jeg dog trang til end imellem, men jeg forsøger at holde mig i skindet😮‍💨

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *