A,  afslapning,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  jeg elsker det,  kage

Ferie i KBH 2021, dag 2

Fik du læst med på dag 1?

Hvertfald tager vi hul på næste døgn i hovedstaden, hvor lokalhistorie til lands og vands, spontan koncert kombineret med nostalgi og budgetvenlige kulturtilbud var i højsæde.

Dag 2:

Døgn nummer 2 startede ud, med en vis gensynsglæde. Skægaben har nemlig ligesiden forrige sommer glædet sig til, vi skulle på “Grød” i Torvehallerne.

Vi har et utal af cafeer, der servere diverse slags grød med alverdens toppings, til morgenmad og kryds-af-brunch i Aalborg, men det ér jo altså ikke helt det samme. For på “Grød” kan man vælge “All in” hvor samtlige af de tilbudte pynterier ryger på ens portion på een gang, og det er en fryd for gufhajen. Så er der jo “lovlig dessert” til morgenmad.

Jeg kører bare uartige mængder peanutbutter (jeg kan æde et glas med en ske), ristede mandler (for the marzipan feeling) og lidt frisk frugt (for syns og syrlighedens skyld). Det holder nemlig ossé 100%.

Så vi gik selvfølgelig troeligt mod Isralsplads, som det første efter morgenbadet, efter ovenstående portioner, og så vi var ladet op til onsdagens første kulturindsprøjtning.

Akkurat ligesom igår, havde vi kalkuleret med at der idag var den ugentlige “fri entré”-dag på Københavns bymuseum, og igen oplevede vi et ganske tåleligt og alment niveau mennesker i huset.

Og sikke et sted! Tre smukt udsmykkede etager med Danmarks historie, både bag og omkring bymurene.

Jeg nød særligt at læse om de forskellige bydeles opståen og om de forskellige portes daværende funktioner, før de blot blev titler på metrostationer.

Også byens brande, samt fortællingerne om pest og kolera, har brændt sig fast, grundet den fine formidling museet har brugt.

Bagefter gik vi tilbage til midtbyen. Solen stod igen ligepå, og vi fik en fantastisk tur på vandet, da vi snuppede en kanalrundfart kl. 13.

Det er altid hyggeligt, at se byen fra vandet – uanset hvor mange gange, jeg gør det.

Efter al den traven og friske luft, synes vi så også, at blodsukkeret godt kunne bruge et ekstra skud kulhydrater og hjernen noget koffein, og vi valgte derfor at tanke op med lidt at begge dele på 42Raw. Lækre kager og ligeså lækkert at få hvilet fødderne. Klokken sagde 14.30 og vi var nået 10.000 skridt allerede nu.

Efterfølgende gik jagten ind på noget nyt tøj til Skægaben. Normalvis plejer han at købe sneakers på vores tur til staden, men da jeg jo overraskede ham med et par nye dagen inden, stod hættetrøjer til efterårssæsonen på listen som næste punkt.

Modsat mange mænd, elsker han at shoppe og vil allerhelst have mig med, og vi fik også fundet to virkelig fine eksemplarer til gaderoben.

Og en liiille kop kaffe til.

Aftenen tog tilgengæld en lidt uventet drejning, da vi igen satte kursen mod Kongens Nytorv, efter en solid gang burger og openfaced wrap hos Palæo.

Kunsthall Charlottenborg – der har aftentåbent fra 17-20 om onsdagen, hvor det (kun i dette tidsrum) er gratis at besøge stedet – var åbenbart under renovation, og så var den mulighed selvsagt lukket i.

Heldigvis havde jeg en Plan B i baghånden, og vi satte derfor kursen mod Pumpehusets byhave, hvor der var gratis hiphop under åben himmel, god stemning, fadøl på alle havebordene, joints i luften, folk i stilletter og gummisko, voksne med alt fra hanekam og gråt hår samlet om musikken, og rosé i baren til en 50’er.

Den slags er lige noget for mig, der i næsten 7-8 år brugte alle mine penge på rapcd’er og koncerter landet over, og jeg føler mig straks hjemme.

Bor du selv i nærheden og er til urban musik, uhøjtidelighed og billig bar, fortsætter konceptet hvertfald en måneds tid endnu.

Vi fik derfor lige et par acts med, fra de oplagte damer (der fik det mindst ligeså oplagte publikum op at ringe), samt et glas helt perfekt sødt og crisp glas vin, før vi igen vendte næsen hjem mod hotellet.

Fødderne var glade for at komme op efter noget nær 24.000 skridt, og natmaden gjorde ligeså godt, da vi krøb i seng – helt og aldeles tilfredse med det oplevelsesmæssige udbytte af feriens anden døgn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *