A,  antivoksen,  der er altid noget at fejre,  fest fest fest,  Idiot,  kender du det

Selvovervurderingens straf, seriøste mængder takeout og et lille julemirakel.

Så blev der mandag, kalenderen siger pludselig 2022, og når jeg får fri aften, udsigt til et par fridage. Og så endda med – 7,9,13 – tørvejr og måske lidt sol.

Har man kendt mage? Og så i januar.

Det er da værd, at skrive hjem om.

Ugen har ellers ikke taget så meget form endnu – lidt frokostaftaler med søde folk er i hus, og vi skal ha’ bestilt lidt nye sager til hjemmet, som jeg glæder mig til skal ankomme, både dette cykelskur og det skab, der skal erstatte det gamle, der dækker for vores varmesystem i kælderen. Vi er knap så handy, selvom Skægaben om nogen øver sig. Så jeg beder til vi har målt rigtigt denne gang, så vi kan få det gjort fint – et skur har vi måtte sende tilbage, så tør ikke sætte mine penge på projektet, før det er samlet og ser ud som det skal. Held i uheld var det så, at det her er finere og matcher vores behov bedre, og der sker jo heller intet ved at lære noget nyt.

Så når dagens småsysler og morgenbad er ovre, og jeg sætter mig til rette med min morgenmad, skal der puttes i kurv!

Først får I dog naturligvis “ugen der gik”, og den kommer lige her.

Min sidste del af ‘21 og første af ‘22, gik med at jeg:

.. K på besøg til morgenmad og gave-afprøvning.
.. selvsagt en, vi begge var pænt gode til. Modsat cirka alle andre spil.
.. drukket venindekaffe med veninde, søde børn og Duplo.
.. fejret Nytår med manér.
.. først og fremmest med vin af tre slags, fire retter mad og høj musik.
.. Indtil klokken 22.30, hvor vi hoppede i sko og jakke, og stak ned til et vennepar. Der blev det til ræddi mange øl, sladder og mere musik.
.. derfor var særligt mit hoved billigt til salg dagen efter. Hvorfor i al’ verden var det også lige at jeg valgte at drikke flaskeøl i takt med Skægabens bedste kammerat, som er hele venneflokkens ubestridte bajerkonge. Direkte dumt, men også skægt.
.. været tilbage på job, til corona i huset, værnemiddelshelved, daglige tests og indpakket, nysprittet guf.
.. Nydt et kup af storskraldsguld-tilfælde, der mødte vores Far ved K’s containere, da han kørte karavanen med os piger og vores gaver hjem d. 25 – en for så vidt spritny, fejlfri, lugtfri og funktionsdygtig kontorstol, til Skægabens kontorplads.
Lige netop i cognacfarvet og med stålben, som han ønsker sig.
End ikke hjulene, bærer præg af at være rullet med – de havde endda stadig lidt blå plastik på, da den kom på hovedet. Tyveri er det måske jf. reglementet, men jeg ser det som en redning, af en stol i nød.
.. gået ‘oldschool forår’ på aftensmaden, den ene dag i ugen vi begge var hjemme, hvor den ikké stod på takeout.
.. hørt det gode gamle Einar, fordi det bare aldrig går af mode, i min bog.

Hvad med dig? Kom du godt ind i det nye år?

4 Comments

 • Abildjyden

  Og godt nytår til dig/jer.

  Jeg er gammel og kedelig, så nytårsaften betyder ikke det store, udover kl. 18.00, bobler og nytårstale. Lidt lækkert til ganen efterfølgende, så glæder jeg mig bare til hverdagen. Så super kedelig. Men der hvor jeg skulle være, var husstanden i selvisolation da 2 ud af 4 er smittet, en ikke vaccineret og en med 3 vacciner. I går fulgte en med 2 vacciner, sidste uden vaccine er ikke smittet. De 2 der ikke er vaccineret er henholdsvis 5 og 7 år. Og ja smitten kom med fra børnehaven.
  Ynk ynk. Så i morgen skal jeg have min sidste test som nærkontakt.

 • venterpaavin

  Jeg har også arbejdet i mange år Nytårsaften, så i 5 år har jeg også fejret aftenen i arbejdsregi på bosted, så jeg har heller ingen traditioner herfor pt😁 God mad og bobler er i sig selv et hit for mig, og slet ikke kedeligt – nok fordi jeg ikke er til galla, høje hæle og kæmpe forsamlinger.

  Håber alle kommer godt igennem sygdomsforløbet og at I får taget revanche med noget andet hyggeligt 💓☺️.

  – A

 • Henriette

  Godt nytår – igen!

  Der er altid dejlig mad på jeres blog, den “oldschool forår” er lige i øjet 😁

  Jeg arbejder altid enten jul eller nytår og når det nu skal være, fortrækker jeg at holde fri i julen og arbejde nytår. Da jeg var yngre og intet barn havde, gav jeg den mere gas i nytåret, så jeg kender godt den der med ” at man lige skal skåle”, som bliver til en vældig fedt og spørgsmålet dagen efter “var det nu osse nødvendigt?” 🤭

  • venterpaavin

   Haha tak, det var sødt sagt!

   Jeg har også arbejdet Nytårsaften mange år i bostøtteregi, for så at ha’ fri i juledagene i stedet, men de sidste 2 år, pga. corona, har min kærestes vennehold valgt at aflyse de faste store fester (som jeg dukkede op til kl. 20.30 efter fri), så har valgt også at holde fri der, for at fejre med ham, nu hvor jeg er herre over egen vagtplan 🤩 Og så er det da hyggeligt, at give den en på lampen når det er – men fyføj, jeg kan slet ikke holde til det mere 😂

   Håber du havde et hyggeligt nytår, og har fået januar sparket rart og godt i gang♥️

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *