blogleg,  fjoller,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster

A spørger K:

Du blev færdig med den sidste eksamen sidste uge – hvad har været det bedste og værste ved at gå på studie, kontra at gå på arbejde?

Det bedste er klart at man kan tilrettelægge sin egen dag. Jeg har læst på fjernstudie, og er verdens dårligste studerende. Jeg har ingen koncentrationsevne, og må mange gange bare give op på at tvinge mig selv igennem forlæsninger. Derfor er det essentielt for mig, at have mange chancer – og med et onlinestudie kan prøve igen alt det du vil, for at nå igennem undervisningen. Arbejde dræner mig dog ikke på samme måde, selvom man er mere låst.

Det værste er at det er skole. Jeg bryder mig 0% om selve konceptet. Aner ikke, hvordan folk gør det. Altså kommer igennem det uden at hade sit liv. Men det er beundringsværdigt, og jeg ville gerne have lidt af de evner.

Hvad ser du frem til her til sommer?

Alt! Sommer er det bedste, og jeg nyder allerede cykelturene, solskinsfregnerne, slushice, soppeture og at bruge tid udenfor med dem jeg kan lide.

Som bonus skal vi to på sommerferie i år. Den slags er jeg aldrig, så det bliver ekstraordinært hyggeligt. Ellers er der er væld af aftaler med venner, familie og mig selv som skal plejes. Det bliver helt vidunderligt.

Hvad hedder din nye cykel?

Nogen befriede mig (ufrivilligt) fra min sorte el-cykel ved navn Elvis – den nye er brun og hedder Coco. Jeg er allerede vanvittigt begejstret for hende.

Hvad gad du godt ha’ vidst som 20 årig?

At der oftest er en logisk årsag til, hvorfor tingene er som de er – og at det hele nok alligevel skal gå.

.. og man ikke skal spilde energi på at være innovativ og kreativ i skolen. Lær pensum og spar på kræfterne.

Hvornår får du mest lyst til at råbe “røv” og skride?

Altid? Ej, så snart snart jeg løber tør for socialenergi, så er jeg klar til at forlade hvilket som helst etablissement. Derudover er jeg slet ikke god til dårlig stemning, surmuleri, følelsesladede taler, undervisning, fødselsdagssang, festlege eller folk som hepper. Det stjæler min livsglæde og jeg kan aldrig komme hurtigt nok væk.

K spørger A:

Hvad er din favoritapp eller online-tjeneste, som du ikke kan leve uden?

Mofibo, Spotify og Instagram er klart de apps, jeg bruger mest. Det er så godt som dagligt, jeg bruger dem, og vil slet ikke kunne forestille mig at gå glip af lydbog i alle livets praktiske henseender af livet – havearbejde, handleture, tøjvask og gåture, ligesom mit kick af morgenmusik virkelig vil være umådeligt savnet, hvis ikke det, sammen med kaffe, sparkede min dag i gang.

Jeg fungerer virkelig bedst med lidt baggrundslyd, og selvom jeg læser manuelle bøger om aftenen og også får sat en LP-plade på, et par gange om året, så må app’sene virkelig siges, at gøre det nemmere, at få ens daglige fix.

Forestil dig, at du kan bytte job med enhver person i verden i en uge. Hvem ville du vælge, og hvad ville du gøre i deres job?

Oh shit. Jeg tror, jeg vil finde det virkelig angstfremkaldende, uanset hvad – medmindre evnerne fulgte med i den pågældende uge, ellers ville jeg nok bare melde mig syg. Jeg tror jeg ville prøve noget af det, jeg altid kan bilde mig ind er piss’fedt på den overskuelige måde – noget sociologi-forskningshejs, at pynte smørrebrød i en delikatesse, at være en dygtig forfatter midt i en skriverus eller hittepåsom eventplanlægger på biblioteket.

Hvilken er din foretrukne måde at slappe af og genoplade på?

Ved at tage på tur. Elsker, elsker, elsker små afbræk i hverdagen, hvor man bare skal se på noget nyt, lytte og opleve. Det behøver ikke være længe, være dyrt eller noget fuldstændig innovativt – bare man lige får forladt hjemmets vægge, lagt mobilen i lommen og får hygget sig.

Er der en bog, en film eller et citat, der har haft en stor indvirkning på dig?

Jeg vil jo lyve hvis det ikke jeg nævnte Harry Potter – de bøger er mange timers tankevirksomhed gået til. Og citater er der et hav af, sådan er det nok, når man har lyttet til hiphop i et utal af år – men særligt teksterne til “Livsnyder” med Mista Mat og “Håbløs” med Østkyst Hustlers, har jeg i mange år tillagt stor værdi.

Hvad er dit yndlingsspisested i Aalborg? Og hvilken ret vælger du der?

Umuligt valg!

Men inviterer du mig på CafeMinisteriets morgenmad, er jeg altid glad – en avocadomad på ristet rugbrød med tilkøb af laks og en “brazillian bombshell”-bowl, samt isvand og sort kaffe ad libitum, så er jeg flyvende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *