Anne,  fattigdom

Taknemmelighed på budget.

Der er mere end et problem, ved at have en punkteret cykel sidst i november måned. For det første er det småirriterende, at man skal parkere på halvvejen til skole, hoppe på en bus – og lidt tidskrævende at gå de tre kvarter, det tager at nå hen, og samle flad cykel op på hjemvejen. Selvom vejret nu var fint. 
Men et andet problem er bare, at man ikke overhovedet har råd til at betale en cykelsmed, for at lappe svinet sammen igen. Og man har absolut heller ikke råd til at give 20 kroner hver vej i bus, både tirsdag, onsdag og torsdag til der går penge ind. For SU’en er for længst brugt på caféture, øl og ikke mindst julegaver – kontoen er tom.
Så hvordan siger man tak, til den venlige sjæl, der vælger at tage på en time lang vandring i regnvejret, for at fixe ens cykel?
Man tager et smut i genbrug og finder en fin og velholdt Kim Larsen LP og vedkommendes favoritkage ved bageren. Så fremfor at smide 250 kr. ved cykelmanden, kunne jeg fjerne 0’et i regningen og sige tak på budget. Hvilket jeg mente, for hold op, hvor er det skønt, at kunne cykle i skole her til morgen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *