Anne,  snygge,  yum

Astrid-love

Varm kakao, søskendehygge og en god gang Astrid Lindgren går aldrig af mode. 

Idag er det Karlsson på Taget, vi har valgt at sætte på – en af de få, vi faktisk ikke havde hverken på bog eller film, da vi var børn. Men den er nu skæg og rigtig hyggelig, ligesom alt andet hun har skabt. Især Børnene i Bulderby, Pippi, Madicken, Ronja Røverdatter og Emil Fra Lønneberg var/er i højsæde i min bog. Jeg læser dem nemlig stadig med jævne mellemrum, med stor fornøjelse, og de jeg mangler af hendes værker, dukker ofte op på ønskesedler. De er simpelthen uundværlige i en hver bogsamling, med respekt for sig selv (;


Har du også en bestemt Lindgren favorit, eller flere?

13 Comments

 • MusicIsMySecret

  Jeg havde heller ikke Karlsson på Taget da jeg var lille, men stort set alle de andre. Ronja Røverdatter har nok altid været nummer ét hos mig – og Brødrene Løvehjerte selvfølgelig. Min søster var lidt frækkere og elskede Pippi og Emil, og en af vores bedste ferier var til Sverige og besøge Astrid Lindgrens verden. Sikke I hygger! 🙂

 • A + K = ♥

  Brødrende Løvehjerte er også god, og den havde vi også på både film og bog – jeg synes bare det var alt-alt for ond og sørgelig som barn, men er helt vild med den som voksen. Men puha, det der med at Jonathan dør, og Tvebak også dør fra deres forældre, det kunne jeg ikke klare – og da en far skal hænges på torvet, i filmen, foran sine børn. Det duede mine sarte nerver slet ikke til (;
  Og hvór er jeg misundelig! Jeg vil stadig så gerne prøve, at besøge Astrid Lindgrens Verden – tror det er så mega hyggeligt et sted <3

  – Anne

 • fasterfis

  Ha, jeg er så gammel at Karlson blev sendt da jeg var barn. Og lille jeg syntes at han var så uhyggeligt væmmelig. Har ikke set den siden, fordi jeg er bange for at voksne mig stadig synes barnet er klamt.

  Pippi er forevigt min yndlings, men Vi på krageøen kommer hårdt fetr på en delt anden plads hvor Mio min Mio og nærmest alled e andre også ligger. Ronja ligger måske på 1.5 pladsen.

 • Tina Liel

  Tror det må blive Brødrene Løvehjerte som gjorde stort indtryk på mig da jeg var barn. Bad sågar deres aftensbøn i flere år♥ Men Pippi og Emil er jo også fantastiske. Pippi hedder Bilbi hernede for Pippi betyder urin he he. Knus til jer begge

 • Camilla Fabricius

  jeg elsker afsnittet i Emil hvor Alfred er ved at dør og Emil kører igennem snestormen, og det afsnit hvor de er oppe tidligt tidligt tidligt for at fange krebs.

  Som bog elsker jeg Mio min Mio, den er og bliver den mest uhyggelig og voldsomme bog jeg ever har læst! Det var så gennemgribende forfærdeligt da Mio vente sin kappe rundt og forsvandt og ensomheden kom…

 • A + K = ♥

  Han er nu også ret så væmmelig – ikke just et charmerende barn. Men lidt sjov er han nu alligevel.
  Vi på Krageøen er også sød, elsker især der, hvor de får sælungen!

  – Anne

 • A + K = ♥

  Det er også virkelig nogle søde afsnit begge to – generelt er Emil bare så sød <3

  Mio min Mio har jeg faktisk kun læst to gange, synes faktisk også den er halvuhyggelig, af hvad der jo ellers ikke lige er Astrid Lindgren's sædvanelige kendetegn (:

  – Anne

 • fasterfis

  Herre Jemina da. Fra nu af skal jeg da vist tastefejls tjekke mine kommentarer! Jeg har da aldrig kendt mage, heldigt du kunne stave dig i gennem!

  Bådsmand er klart min favorit i Vi på Krageøen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *