Anne,  Mad,  nice,  opskrift,  yum

Auberginefad.Sidste weekend serverede jeg en af mig og Kit’s tilbehørsfavoritter, nemlig aubergine-fad. Det kan varieres i det uendelige, og ind i mellem ryger der eksempelvis også en gang blomkål, gulerod eller broccoli i. Selvom jeg som regel servere det til røde bøffer, ville jeg ikke tøve med at sætte det sammen med hverken fjerkræ eller fisk. 
Mellem os sagt, så ja bevares – det er ikke verdens kønneste ret, men det er glemt, når man tager den første bid. Elsker de fløde-bagte, bløde auberginer, der giver modspil til de skarpe porre, den syrlige citron og den stærke chili. Yumyum.
Og så er det tilmed nemt og billigt.

Du skal bruge:

 • En stor aubergine eller to mindre (brug gerne en aubergine og en squash).
 • 1,5 stor porre. 
 • 1 løg. 
 • 2,5 dl. fløde. 
 • 3 dl. okseboullion. 
 • Balsamico. 
 • Citronsaft. 


Krydderi efter smag, her brugt:

 • Chili. 
 • Oregano. 
 • Spidskommen. 
 • Salt/Peber. 


Aubergine/squash skæres i skiver, på omtrent 1 cm’s tykkelse – porre og løg hakkes groft. Alt sammen smides elegant i et ildfast fad, med et godt skvæt citronsaft. Dernæst piskes fløde og boullion med krydderier efter eget ønske. Miksturen hældes over grønsagerne, stænkes med balsamico og får slutteligt en gang groft salt og friskkværnet peber. Bages i forvarmet ovn på omtrent 180 grader til auberginerne er møre og lækre.
Her serveret med røde bøffer, broccolisalat og rødvin. Velbekomme.


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *