Anne,  fjoller,  folk er freaks,  snaksnak

Forargelse på højniveau.. eller.. ikke.

For nylig var jeg forbi en af Aalborgs dejligste steder: Hovedbiblioteket. 
Et perfekt sted at fordrive et par timer, med en kop automatkaffe, en god bog/en bunke magasiner – eller kigge på en af de udstillinger, stedet altid har kørende.

Temaerne har gennem årene været meget varierende, og denne gang var der “forargende kunst” på plakaten. Men som Billedkunst B-oplæser på gymnasiet, havde jeg hørt “udstoppede kattekillinger”, “ekskrementer på dåse”, “halshugget hest på is”-historierne i et væk. Og jeg er, ærlig talt, ualmindelig ligeglad. Tværtimod, morer jeg mig lidt over, at folk kan gå amok, over noget så gennemsyret ligegyldigt.

Tilgengæld fik jeg mig et godt grin over “forargelses”-træet, hvor bibliotekets brugere selv har kunne smække et post-it op, og få lidt aggressioner ud af kroppen. 

Her er åbenbart, hvad de aalborggesiske borgere finder ualmindeligt forargende i deres hverdag:.. Pyt med homofobi, krig, pædofili og totur. Så længe de ikke møder små hunde eller folks forældre, bliver tvunget til at dele look med Muhammed, skal se på døde dyr eller skal flytte til Slagelse, så er der ro i lejren. Det er sgu da meget godt. 

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *