Lørdag aften serverede jeg denne ‘fromage’-kage til kaffen. Både Langesen og jeg er fan af figner, så da jeg fandt dem i Netto vidste jeg, at de skulle indgå i aftenens menu.
Kage blev frisk og let – den er ikke særlig sød, men hvis du fortrækker det kan ændre det i tilsmagningen.
Du skal bruge
3 figner
450 ml neutral yoghurt (jeg brugte soya)
2 ferskner
7 blade husblas
Kagebund
Noget at søde med
Vanilje
Kog figner til kompot – smag til med sødt og vanilje. Kompotten må gerne være ret sød.
Smør 2/3 af kompotten på bunden.
Smelt 4 blade husblas i den sidste del af kompotten, og vend den i yoghurten. Blendt 1,5 fersken i yoghurten – smag evt. til med ekstra sødt eller vanille.
Hæld blandingen over fignkompotten og sæt kagen på køl.
Brug den sidste halve fersken til, at koge en sirup.
I siruppen opløses 3 blade husblas, og den hældes over den afkølede kage.
Kagen skal nu retur i køleskabet. Kan nydes efter ca. 30 minutter.
One Comment
Tina Liel
Nøj den ser lækker og ret chekket ud. Troede der ville komme en laaaaang opskrift men den er heldigvis ikke så svær. Knus