Anne,  nice,  skemad,  yum

Rabarberlykke
Åh, sæsonvarer er altså noget af det hyggeligste. Jeg kan godt lide, at der dukker noget op på grønthylderne, som der kun er tilgængelig begrænset, bare fordi det er lidt ekstra ordinært, når man så endelig får det. Bortset fra rabarber. Synes den grøntsag burde være helårlig. For nøj, det er godt – elsker syrligheden, særligt i desserter. Akkurat ligesom når man bruger citrusfrugter eller bitter vanilje (læs: altså, citronfromage ér jo et hit!)

Har derfor hamstret lidt til fryseren, når hylderne igen er tomme for dem, men smages på bundet skulle der også. 

Valget faldt på engang rabarberkompot, som bla. er blevet brugt på den fromagekage, jeg lavede til mig og Kit i onsdags.
Lavede med vilje selve kompotten mindre sød, og fromagemassen ekstra sød. 

Meningen var nemlig, at kontrasten gerne måtte stå ekstra skarpt og lidt frisk, når det småsure sammenkog blev toppet ovenpå. Synes det lykkes temmelig godt, og Kit var heldigvis også fan.

Den resterende kompot, netop fordi den ikke er for sød, vil nok blive klæde en gang ost, yoghurt eller som topping i en sommerlig burger med mozarella og rødløg.

Har I haft gang i rabarberne? 

9 Comments

 • Sysleren

  Mmm, jeg er også helt vild med rabarbernes syrlighed, og er altid lidt forsigtig med sukkeret. Jeg har et bundt fra sommerhuset liggende. De er lidt grove, så jeg tænker, at de skal bruges til saft. Vores lille rabarber i haven er til gengæld spinkel, pink og lidt mere sød i smagen. Den skal bruges i en dessert.

 • Anonym

  Jo! Jo! Jeg huskede for nogle uger siden at sætte en stor sort spand over mine rabarber, så for nogle dage siden var der dejlige, ekstra røde og ekstra søde rabarber at høste. Dem tørrede jeg af med en ren klud, skar dem i småstykker og lagde dem i et fad, hvorefter de blev sat i ovenn uden sukker for lav varme, til de var møre. En håndfuld blåbær blev rørt i og en anelse stivelse, og så var der meget lækker rabarbergrød til dessert den aften. Uhm!

  Glædelig pinse
  Jytte
  http://www.danishknitdesign.com

 • A + K = ♥

  God plan – de grove er også bedst til saft, chutney og grød synes jeg, for det kan rigtig få lov at stå og buldre til konsistensen er som den skal være 😀
  Hvem der bare havde have!

  – Anne

 • A + K = ♥

  Åh, pragtfuldt – det er bare så lækkert med blandet grød, uhm, bare tanken om sådan en skålfuld med kold cremefraiche – yum!
  God pinse til dig også.

  – Anne

 • et delerum

  Jeg har aldrig forsøgt mig med rabarber – og ja, jeg ved godt, at det er helt frygteligt at indrømme 😉 Men har virkelig i år overvejet om det skulle forsøges. I så fald tænker jeg saft – har du mon nogle gode tip der?
  /tina

 • A + K = ♥

  Saft er ganske nemt – det bedste råd, jeg har, er at skære rabarberne i småstykker, smide dem i en pose og så tilsætte en god skefuld citronsaft og sukker til at mørne dem. Så er det bare at sætte dem på køl, inden man koger saften, så er de helt smørbløde og klar til at afgive smag – og brug endelig saften, der er løbet fra.

  – Anne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *