snaksnak

Pinlighed

Jeg er nem, at gøre flov. Jeg bliver let pinligt berørt og får røde kinder. Eller gør jeg? 
Det med, hvad man synes er pinligt spænder åbenbart mere vidt end først antaget. Nogle mennesker bryder sig ikke om, at købe toiletpapir eller lade hele verden se, hvordan de egentlig ser ud, uden sminke. Disse ting har jeg ingen problemer med – går med sminke max 3 gange om året, og forstår ikke den med toiletpapir. Overhovedet.
Det kan derimod tage mig uger, at rette mine krummede tæer ud, når der sker følgende;
 – Manglende situationsfornemmelse, ved godt, at det er en form for handicap, men er rigtig dårlig til, at tage det pænt. Især fordi jeg bliver frygtelig pinligt berørt og får ondt af vedkomne på samme tid.
 
 – Folk går med solbriller af andet end praktiske årsager, som bilkørsel eller lysoverfølsomhed. Jeg ved godt det er idiotisk, men jeg føler det er det mest kiksede.
 – Folk bruger ord, som jeg ikke bryder mig om. Har en hel liste af ord, som jeg ikke kan fordrage. Får decideret myrekryb, når jeg høre dem. Var der nogen, som sagde sart?
 –  Andre mennesker kommentere negativt på værtens kogekunst. Istedet for bare at spise udenom, sige nej tak eller på anden måde deltage lydløst eller positivt i måltidet. 
 – Jeg kan blive helt ægte ærgelig over, at jeg ikke kan forsvare at købe (endnu) et par sko. Grådighed er virkelig ikke klædeligt. (Men de er på tilbud. Og i guld. Og. Og. Og.)
 – Der er kø, og nogle mennesker føler sig ualmindelig forurettede, fordi de skal vente sammen med pøblen. Alle kan vente med at gå ud, til de har tid eller så idet mindste tage det pænt.
 – Generel uhøflighed overfor servicemedarbejdere. Synes det er så pinlig og ubehøvlet, at jeg næsten ikke kan beskrive det. 
.. Jeg kunne nok egentlig fortsætte i det uendelig – ville bare ønske, at der var lidt mere logisk sammenhæng i det. Ville ønske, at jeg blev mere pinlig berørt over, at have fortalt min tidligere chef (i en brandert), at hun, i mine øjne, lignede en kæmpe abe – end jeg gør, når folk ‘mums’ om mad de godt kan lide. Min egen upassende adfærd er pinlig, men der er tusinder af småting, som gør mere utilpas. Men sådan er vi nok så forskellige. 
 – K

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *