A,  nørd,  snaksnak

På obduktionsbordet i 2,5 time.. Ink pause.

Som jeg nævnte for en tre uger siden, skulle kultur-livet have en på hatten i år, og jeg derfor bla. indmeldte mig i UNF. Derfor stod jeg også automatidk tilmeldt til ovenstående arrangement på facebook, og da min veninde så dette, spurgte hun om jeg havde styr på priserne. Det havde jeg jo sådan set ikke, men havde bestemt overvejet at skulle afsted. Så ganske smart, mundede samtalen ud i, at vi valgte at følges. 
Og spændende blev det! Retsmedicineren var en skøn blanding af dygtig, velformuleret og ikke mindst med en snert af morbid humor. At “hipster mus altid stjæler fingre-knogler til at bygge trendy reder af”, at “alle ofre pg gerningsmænd får en juice, når de er i chock, men sidstnævnte kun de billige” og at, det er godt, han skal have mundbind på, for “jeg smiler altid når der er meget blod”, er kun få eksempler på hvad der blev serveret fra den kasse. 
Fjolleriet var naturligvis kombineret med høj faglig viden – for han var tydeligvis mega nørd inden for sit felt. Dette kom til udtryk i det forskningsprojekt, han har indledt om redegørelse af drab i Danmark fra 1991-2015. Altså, hvis man pt. er nået til mordcase nr. 906, og stadig har gnisten, kan jeg kun sige “kudos”.
Foredraget kan bedst beskrive som 2 timers DR2 Tema-dokumentar, med en selv som en flue på væggen. Vi fik at høre om konkrete cases, se ægte billeder derfra og hører om processen. Lige fra at blive ringet op, til fremmøde og forhør, bevismateriale-afskraberi af levende ofre , obduktion af de døde og processen i at samle elementerne og skaderne til et helhedsbillede. 
Deruder fik vi et “behind the scene” kig i den retmedicinske verden og en masse forklaringer på, hvordan kriminalsager forskes i hjemme og i udlandet.
Tror det eneste, der sådan reelt overraskede mig var, at mere end 95% af alle drab i Danmark rent faktisk bliver opklaret. Det er da alligevel noget af en statestik.  

Men trods et meget interesssant show, fristes jeg ikke, til fluks at blive nye Ducky fra Navy CIS eller Temperence Bones. Nej, jeg var sgu ved at kløjs i kaffen, da vi kom til kvælning. Men hey, så er det godt, man kunne få lov at se på, og ikke selv gribe til skalpellen. 
Tilgengæld vil jeg følge både værten og min venindes anbefaling, om at se Anders Aggers programserie “Indefra”, som skulle være mindst ligeså brandspændende. 
Er du også blevet interesseret? I såfald kan det vist tjekkes ud lige her!

– A

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *