A,  Mad,  yum

Opskrift: Jordbærfromage med mandler og blåbær.



Til vores dejlige lillesøsters 21 års fødselsdag i søndags, blev denne dessert serveret.
Værket er udført af vores mor (@hittepaasomhed), og som I vil kunne se på hendes instagram, er alt hvad hun giver sig i kast med, udført smukt. 
Og lige så flot og sommerlig som den ser ud, smagte den også. Så efter efterspørgsel på instagram, får I opskriften her: 


🍓 Jordbærfromage med smørristede mandler 🍓 


 6 pers:

3 æg, delt.
85 gram sukker.
6 blade husblas. 
1/4 dl piskefløde.
2 tsk vaniljepulver.
500 gram jordbær + evt en bakke blåbær/hindbær til pynt.
100 gram mandler.

Fremgangsmåde:

Skyl, nip og blend jordbærene, mens du opbløder husblassen i en skål koldt vand.
Pisk dernæst hviderne stive og æggeblommer med sukker og vanilje i to seperate skåle. Fløden piskes også i egen skål, hvorefter de to æggemasser og jordbærpureen vendes i med let hånd.
Smelt nu husblassen i vandbad, og afkøl den med et par skefulde frromage, før den tilsættes til massen.
Når den nu færdige fromage er jævnt blandet hældes den på portionsglas/fællesskål og sættes den på køl i alt fra 3 timer  til et døgn. 

Inden servering smuttes og hakkes mandlerne groft, ristes gyldne og toppes op på fromagen med friske jord- og blåbær. 

Velbekomme! 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *