fortællinger,  snygge

Bed time stories – husker du?
Om aftenen, er en noget nær fast del af min kærestes sove-ritual, legen “Fortæl lige om..”.
Legen går på runde mellem os, og selv efter syv år, er der stadig nye ideer til fortællinger, og ellers kan en god gammel genganger fortælling også efterlyses. Tit er det mig, der plager min kæreste, og han må derfor så diske op med en godnathistorie. Han er eminent til at gå helt i “Thomas Winding”-mode og starte fortællinger op ala: “Jo, nu skal du høre. Vi skal langt tilbage idag – før der var rindende vand i husene og at elektricitet var allemandseje..”

Emnerne spænder vidt; nogle gange beder min kæreste om at jeg skal forklare  noget fra Harry Potter, eller jeg forlanger overblik over slaveriet eller skyttegravene i 1. Verdenskrig.
Aller oftest er det dog personlige beretninger, vi uddeler, og her lyder spørgsmålene fx på “hvem var den sejeste dreng på din folkeskole, og ved du hvor han er endt idag” eller “fortæl den sjoveste fuldehistorie fra gymnasiet”.

Når det så en sjælden gang i mellem, har været min fortælleaften er konsekvensen ofte, at jeg næsten altid summer i en dagdrøms-strøm dagene efter. Bud til kategoriens spørgsmål, vælter ind i øst og vest, og jeg kan ikke stoppe. Tirsdag, er sådan en dag. 
Min fortællings-ordre lød på: “Fortæl om din allerbedste sommer – eller bare bedste sommerminde”, og de sidste dage har min hjerne impulsivt brainstormet sommererindringer fra barndommen.

Jeg husker bla.:
Da K og jeg legede Bølle Bob og gik med hver sin ende af et sjippetov om livet.

– Sommerhus tur med farmor og farfar, hvor spandauerne med syltetøj og creme altid blev halveret og sat sammen, så man kunne smage en af hver. 

– At drikke øl som 12 årige på svævebanen og kravle op på børnehavetaget, med min 2 år ældre kusine og vores fælles venner. 

– Da Lillesøster E og jeg sov i telt og havde slik og lommelygter med.

– At vælte hegnet til Malk De Kojin på Roskilde.

– At synge “ferie ferie”-sangen i Aulaen med friskolens 160 personer, så taget næsten lettede.

– Da K og jeg drak os fulde i papvin på en bænk, og K kørte mig hjem i en indkøbsvogn.

– At stå på løbehjul ned og hente vandhunde-is med veninde inden Juniorklub.

– Tøsecamping-tur til Kerteminde med bål og vandpibe på stranden.. Og alle de andre år, hvor campingværterne ógså kom efter os.

.. At rutsje to mand, med ryggen mod vandbanen, mens mor skreg af grin, og jeg af skræk.

– Grillfester med familien, hvor man spiste brankede flutes og ventede på kødet, der aldrig blev færdigt, mens snakken gik, solen skinnede og hængekøjen snildt kunne huse alle os børn.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *