A,  antivoksen,  dagens humør,  fjoller

Nu hvor vi ikke er ved emnet #1

.. elsker jeg, at folk deltog i min ‘julemangel-debat’ om julekalender-udviklingen på instagram (tryk for at se), hvor jeg er en smule lyseslukker. Hvad tænker I, der læser med på bloggen? Er det blevet for meget, eller er jeg bare en smule idealistisk?

.. hvorfor føler jeg mig så en smule truffet, når jeg ser det her: https://www.facebook.com/1607270279575959/posts/1960902520879398/ ?

(Hedder Anne, har mørke krøller og kommer sammen med en overbærende mand, med forkærlighed for ternet skjorter… og er HP fan! Hmm..)

.. så jeg Nyhederne hjemme ved de gamle, for første gang i mange måneder. Og har nu hørt om Danske bank skandalen. Den er åbenbart ikké spor ny.

.. forstår jeg stadig ikke småkager, juleflæsk, æbleskiver og medister, men holder stadig på brun sovs, risalamande med ekstra kirsebær, flæskesteg, nisseskum, grønlangkål og whiskey-flasken i Antonberg-æsken, er julens glæder.

.. blev jeg regnet for at være studerende her den anden dag. Vælger at tage det som en “du ser SÅ ung ud” kompliment, og ikke en tilfældighed.

.. er der stadig ikke kommet sne, jubii!

.. sendte facebook mig tilbage til 1996 med det her billede:

Kæft, vi spiste mange af dem på sommerferierne i Rønbjerg feriecenter – selvom ingen af os, kunne døje orangesmag!

7 Comments

 • Skalotteløg

  Jeg er fuldstændig på dit hold, julekalenderwise. Jeg synes slet ikke, de sidste mange års julekalendere har haft noget som helst med jul at gøre. Vi kører Nissebanden i Grønland herhjemme så længe, den går.
  For mig er Pyrus den eneste rigtige. Men kun de to første ?

  Åhgudja – ALT med Spice Girls røg i min kurv dengang. Samlede du også på kortene? Jeg nænner stadig ikke at smide dem ud, får samme lykkefølelse, når jeg kigger på dem i dag ?

 • Emilie

  Jeg er SÅ træt af Theo-kalenderen. En julekalender bør efter min mening stræbe efter at skabe julestemning. Hvis den kan det uden nisser og en egentlig julefortælling, er det okay med mig.
  Jeg har læst, at instruktøren bag årets julekalender gerne vil have familierne til at tale om de svære ting. Det lykkes han supergodt med, og stor ros for det. Eller noget. Jeg har nu hver aften i 15 dage talt død og sygdom med min datter. Det giver ikke ligefrem julestemning, og jeg er ret ked af at DR tvangsfodrer os med den slags alvor hver aften i 24 dage.

  • venterpaavin

   Det var dog jordens særeste juleønske – at ville fremme alvor og skræmme børn, i en tid, hvor de i forvejen (i min optik) bliver alt for hurtigt voksne ?.
   Synes ligesom du at glæden, magien og den rare stemning burde skabe rammerne – det er da det, man har brug for et skud af i de mørke tider 🙂

   – A

 • Maude // skøreliv.dk

  Helt enig! Der bliver grædt salte tårer hjemme hos os, det er svært at forklare hvorfor vi ikke bare kan hente vores egen bedstefar, som vi savner så meget… Og så er der mobningselementet, som også kræver sine udredninger. Suk. Er virkelig ikke begejstret.
  Jeg synes DR bare skulle overlade julekalenderen til TV2, de er så meget bedre. Og i øvrigt: DR bruger de samme argumenter hver gang de laver en ny kalender. Og det holder vare slet, slet ikke…

  • venterpaavin

   Det lyder simpelthen så rædsomt – tænk at årets julekalender laver knuder i maven og frygt hos børnene, fremfor forventningsglæde og grin – den type udsendelse bør laves, så de glemmer alt, hvad der unødigt burde tynge, et barnesind ? Måske man burde slukke? Eller måske er det også hårdt, ikke at få løsningen med? Åh, er hvertfald ærgelig over, al den ærgelig effekt, den har givet ved jer også :/
   – A

 • Gitte K

  Det er sjovt, du nævner det. De seneste to år har vi set magiske julekalendere med masser af jul. De er bare ikke danske. Snefald fra Norge er den bedste julekalender, jeg nogensinde har set. Narnia møder julen head on. I år ser vi Selmas Saga, som også har jul og magi og nisser ad libitum. Theo er den 9-årige kommet sent med på. Så han følger både Theo, Selma, Ramajetternes Jul og ikke mindst Onkel Reje, vi er vist dækket ind!
  Det er lidt et paradoks at vores nabolande er bedre til at jule i julekalendrene end vi er?
  Kh Gitte K

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *