A,  anbefaling,  gaver,  jeg elsker det

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #4

Siden sidste Anbefalings-indlæg i oktober, har jeg svømmet i gode oplevelser, og det har været svært st vælge hvilke, jeg skulle dele – det er utroligt, hvad man egentlig når at kratte op under neglene, af fornøjelser på to måneder. Så dette indlæg, er altså blevet en kende langt, trods en heftig udlugning.

På listen af, hvad der ikke kom med i puljen, er bla. det fineste fordrag om “Islands Suverænitet – 100 år”, sjov Pop-up art på Nordkraft, hyggelig Lytte lounge på biblioteket, åbent værksted og julemarked i Håndværkerhuset, “Det os!” på Det Hem’li Teater (som jeg så også har anmeldt herinde) og nyligst Lucia optog på Kunsten – alt sammen virkelig dejlige begivenheder.

Men nu til runden af dem, som har gjort mest indtryk – alle, pånær en, kan stadig opleves, hvis det frister.

Jeg vil slå et slag for:

Magisk lyd og lys show i Blokhus sandskulptur park, ink. julemarked, Hune.

Hvad gik det ud på? Hvert år i foråret fremstiller kunstnere fra hele verden nye sandskulpture i den smukke, indhegnede park i Blokhus, som kan opleves hele sommeren. Ved juletid får stedet så den helt store Gertrud Sand overhaling, og der er både julemarkede med læssevis af boder, julelys, julemusik og julecafe – det er både smukt, og rædsomt overgjort på en gang. Fantastisk kombi!

Hvorfor var det fedt? Fordi, det er som at træde ind i en lomme af god stemning – og så elsker jeg, at være udenfor og lave aktiviteter. Og så må jeg sige, at Orangeriet’s køkken er fortræffeligt.

Kostede det noget? 80 kroner – mindre for børn. Og kommer du som voksennisse, er det sgu gratis.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, der er god tid! Det har åbent til d. 22/12 fra 11-21 – læs mere her!

AroS kunstmuseum – Far from home, Århus.

Hvad gik det ud på? AroS har lavet sidste led i triologien af udstillinger, denne om hjem som en fysisk og psykisk instans. De foregående to, har handlet en del om det nutidige samfund, og de har slået en fin sløje på projektet, så med nye elementer og nogle værker fra det forrige, så ideen følges til dørs. Den første var i ’14, den næste i ’16 og nu denne – og jeg har set dem alle.

Hvorfor var det fedt? Fordi, det er genkendeligt. Alle kender følelsen at føle sig hjemme – men hvad det betyder for os hver især, er forskelligt. Og al debat og samfundsproblematikker fra de forrige udstillinger, er noget der er skabt indenfor de sidste 30 år, og på den måde, er det så tæt på en selv.

Kostede det noget? Almen indgang – jeg har selv Klub30 årskort.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, der er faktisk end ikke lavet slutdato for udstillingen.

 100% Fremmed, Gabels Torv, Aalborg.

Hvad gik det ud på?

En udendørs udstilling af 60 udlandsdanskere, samt deres historie om, hvordan de økom til Danmark, og om de føler sig fremmede eller hjemme. Et væld af lande var repræsenteret – unge som gamle, kvinder, mænd, børn. Nogle veluddannede, andre på SU og nogle pensionerede – alle med en spændende rejse at berette om, en sjov historie at fortælle eller fremtidsdrømne at dele.

Hvorfor var det fedt? Fordi det bevidner om at flygtning, gæstearbejder eller immigrant har mange ansigter.

Kostede det noget? Nix.

Kan jeg nå at opleve det? Desværre er liggetiden udløbet – så skulle den være på turné, og stå opstillet et andet sted i landet – det aner jeg faktisk ikke, om den er.

Julemarkede i Ridehuset, Århus.

Hvad gik det ud på? En væld af boder med fine ting, en dejlig julecafe og fantastisk stemning er at finde, i den store, smukke sal.

Hvorfor var det fedt? Fordi der, modsat på andre julemarkeder, ikke hovedsagligt sælges julegøgl – der er i stedet keramik, hjemmesyede sager, glaskunst, smykkehåndværk og honning fra egen biavl.

Kostede det noget? Nope.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, hver lørdag/søndag fra 11-17 indtil jul.

Grindewalds forbrydelser – Biocity Aalborg.

Hvad gik det ud på? Toer’en er landet – kort og godt!

Hvorfor var det fedt? Fordi, det ikke kan være andet – hvertfald ikke, hvis man er HP nørd.

Kostede det noget? Yes, 110 i Aalborg.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, den udløber formentlig først i januar.

Disney’s musical Tarzan, Fredericia Teater, Fredericia.

Hvad gik det ud på? En live afspilning af klassikeren, med nogle små twists og nye sange – og så med et sang og scenearbejde, der er ubeskriveligt.

Hvorfor var det fedt? Fordi det er uvirkeligt, det der udspiller sig for dine øjne – var SÅ betaget.

Kostede det noget? Yes, jeg var dog inviteret.

Kan jeg nå at opleve det? Ja, både i Jylland og Kbh.

Jul på Slottet, Morskabs teateret, AKKC.

Hvad gik det ud på? En kronologisk visning af den folkekære “Jul på Slottet” vises – men stor respekt for kalenderen, som den var.

Hvorfor var det fedt? Fordi, jeg ikke havde set den i årevis, og kom derfra i fantastisk humør. De sange, er bare lige i øjet til hjernevask, flere dage efter.

Kostede det noget? 150+gebyr. jf. min billet, min veninde gav mig det i fødselsdagsgave som en venindedate.

Kan jeg nå at opleve det? Yes, sidste gang er nu på søndag, go go!

Nu er det din tur!

Hvad har du oplevet, som du vil anbefale videre?

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *