A,  antivoksen,  folk er freaks,  Idiot

Liste over kurser, jeg aldrig fik taget:

1) “Sådan bliver du sirlig – en tretrins guide til skødesløs elegance”

Denne evne lyser ud af folk – det er tydeligt, at det er således, at Mcgonagall skriver sin underskrift på pergament – at det er sådan Magrethe II pakker sin Nytårstale ud – og sådan som Anders Fogh sammenlægger sine underdrenge til vasketøjskurven (samt formentlig folder sine nysprittede hænder over dynen).

Mig? Jeg gør intet sirligt. Jeg er så umanerlig klodset og fumlefingret, og jeg ved eddersørme ikke, hvor folk som min Mor har lært det fra. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er en kende mere elegant, end evindelige skævt foldede papirark i tasken, mascara på øjenlåget og plastre på fingrene, efter anti-sirlig køkkengerning.

2) “Sådan går du op i Nyhederne og vil drøfte dem konstant – “blodige detaljer og dårlig stemning ved middagsbordet” part 2″.

Jeg ér bare ikke til at få op af stolen, hvad angår død og ødelæggelse. Bevares, at holde sig opdateret er sikkert fornuftigt, men man behøver ikke ligefrem dvæle ved det? Det er hvertfald ude over min fatevne, at gide, at snakke om folk der er tværet ud med en lastbil eller forpinte børn, i sociale hyggestunder.

3) “Karrierelivet – sådan bliver du gladere for arbejde, end for dine venner. Få mange penge og ingen at bruge dem med, lige her”

Mennesker, der arbejder 45-60 timer om ugen og “mest får set veninderne, hvert 14. dag – og nogle gange med måneder i mellem”, har jeg absolut ingen snert af, at drømme om at blive.

At bruge flere timer på arbejde, end i godt selskab, begriber jeg ganske enkelt ikke – og jeg kan ellers godt lide mit job. Jeg forstår langt bedre, at familier m. børn og 2 x alment fuldtidsjob, kan være presset på tid – det er jo også fordi de bruger deres frie tid, med dem de elsker.

Men der er så mange, der bedyrer at de er så travle, og aldrig når det de vil pga. job – jeg arbejder på deltid, ser alle dem jeg kan lide hver uge, går i Teater/til events mange gange om måneden, giver gerne store gaver, køber på udsalg, rejser 3-4 gange årligt, spare op og spiser ude 3 gange om ugen – med andre ord: jeg lider ingen nød.

Og det kan man jo også, på 37 fx., hvis man nu ikke er til at gå helt ned på deltid.

… Men hvorfor dog, nær en tredjedel mere arbejde oveni?

Men omvendt, så ja – de kan jo så selvfølgelig eje bil, købe nye smukke møbler, shoppe vildt flot modetøj hver måned og blive klippet/farvet hver 6. uge, og alt det der. Forstår bare stadig ikke helt at den slags, det er noget ved, hvis man så kun ser sine venner to gange om måneden? Må klart have misset noget vigtigt, der gjorde det, det værd, på ovenstående kursus.

De tog nok heller ikke flyeren i fødeafdelingen, der hed “Livets skole? Det går nok, bare hæng i, og husk at nyd det“, som vi andre.

4) “Sådan er du fuld og charmerende på samme tid”.

Jeg behøver blot at referere til dette indlæg, hvor jeg fortalte om min indre Stewart lige her. At vinke koket med drinksparaplyer, flirte som en lille mizzekat og danse forførende, er ikke på listen over fuldemandstricks, der er i min håndbog.

2 Comments

 • Pia Trans

  Åh ja, at være sirlig… gad vide om det er en uddøende kunstart? Jeg bliver altid så imponeret af de mennesker der formår at få selv det at bære skraldespanden ud, til at se elegant ud!

  • venterpaavin

   Ja, og de ser så ordentlige ud i mens. Knuden er bundet stramt på posen, de snubler ikke og spanden lukkes siiirligt i, efter de præcist og nøjsomt rammer den lige i, i første hug.
   Suk! Ville aldrig ske her.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *