Uncategorized

Jeg skal på date.

Med min kæreste, altså. Det skulle måske ikke få en op at køre, når man bor sammen – men det gør det i min bog. Årj, det bliver hyggeligt!

Skægabe-mesteren og jeg, har nemlig ikke set hinanden i øjnene i dagtimerne, siden søndag kl. 14.55, da jeg blev sat af inden min aftenvagt efter brunchhygge og en skøn gåtur. Så deeet er ligesom et par timer siden, kan man sige.

Idag ringer det så torsdag, og det har jeg glædet mig til. Allerede nu, er de første “juhu”-sms’er sendt, og selv på 8. år sammen, får jeg stadig bobler i maven, ved tanken om en hel aften med ham. Ligesom, at jeg fx stadig køber fjollede gaver og sætter frem til ham om morgenen, at vi udveksler mindst en “jeg elsker dig”-sms om dagen, og at jeg får tilbudt mindst en frivilligt-uddelt massage, hver uge. Kærligheden – dén fejler intet.

Men det er ikke arbejdet, med organiseringsevnen, der ind i mellem spiller os et puds. For vi har ofte temmelig proppede kalendere, og før vi ved af det, har vi booket os op, og glemmer helt at kalkulere med den anden. Og så sker det tit, at ugens dage svinder mellem fingrene på os, uden vihar holdt fokus på, om vi så egentlig også får set hinanden.

Synderen er dog ikke at vi arbejder modsatte tider af døgnet – for jeg heldigvis på deltid, hvilket giver mig et luftigt skema (men han så tilgengæld ofte længere end til klokken 16).

Og faktisk er det endt med, at vi har reddet os hele 25 vågne timer sammen, ud af 7 døgn i denne uge. Det er ikke altid, det sker (og det er jo heller ikke strengt nødvendigt, for vi elsker nemlig at få lavet en masse hver for sig), men de uger, hvor vi ender på en eneste 16-23.30 aftale og svingdørskys ved sengetid, så savner jeg ham lidt.

Men denne uge er nemlig et pragteksempel på, at vi opdager muligheden for lige at snige ekstra 3-4 timer ind sammen. Bare lige ved, at jeg rykkede mine bogudsalgs-planer til idag, fremfor lørdag. Således, at så vi ikke kun får set hinanden idag, og søndag aften. Sidste uge var det Skægaben der omrokerede en drengeaftale, så vi havde en dag, vi begge kunne tage ud til mine forældre, da alle mine aftner end torsdag, var givet væk. Og således havde vi også to aftner sammen der.

Min kollega synes det altid det er sjovt, og siger at det er godt og fedt, at vi har sådan et velfungerende svingdørs-ægteskab (og ser man bortfra manglende trang til at gifte os, er den vist godt nok).

I praktisk ser ugen således ud:

Mandag:

 • Mig: Voksendag, af den kedeligste slags – zzZz. Gøre køkken/køleskab rent, handle ind til ugen, lægge vasketøj sammen, lave blogindlæg og ompotte planter, cykle på job 15-23.
 • Ham: 8-16 job, “slappe af med frankfurtere på tallerkenen og PS3-aften”, sover 23.30 da jeg er hjemme.
 • Tid sammen: 0

Tirsdag:

 • Mig: Cykle op i banken og sætte kontanter ind, hente dvd-film på loftet (6. etage, suk) og få besøg af min far til afhentning af pågældende film, klippe hår, cykle over efter cava i Netto og dernæst (kl. 16.10) begive mig op til K for drikke drinks, spise lækker mad og bestille sommerferie. Her blev jeg indtil midnatstid og fulgtes hjem på gåben med lillesøster E.
 • Ham: 8-16 job, besøge kammerat til lækker mad og vin til 18-22, sover når jeg er hjemme.
 • Tid sammen: 0.

Onsdag:

 • Mig: Hente frokost 10.30 til mig og barselsveninde og er på besøg fra ca. 11-15.30, hvorefter jeg tager bussen direkte hjem til mine søde forældre fra 16.30-22.15.
 • Ham: 8-16 job, besøger sin mor, 18-22.30 til tapas og foto-kiggeri.
 • Tid sammen, før han knalder brikker: 1 time.

Torsdag:

 • Mig: Fixe venindegave, til bogudsalg på biblioteket og købe strømpebukser, og slutteligt gøre mig nogenlunde pæn, før Skægabens hjemkomst kl. 15.15. Derefter tidlig spisning på Ulla T, før “Størst”-Foredrag med Peter Ingeman i AKKC fra 19-21, og slutteligt til filmhygge i hulen (evt. til en 00-02, stykker?)
 • Ham: 8-15 job, plus ovenstående hygge-aften med undertegnede.
 • Tid sammen: 11 timer, sådan cirka – jubii.

Fredag:

 • Mig: Gøre mig klar, pakke gave og madpakke og tage på café med K og veninde, og fejre venindes fødselsdag 11-15.30. Derefter cykle direkte på job til 23.00.
 • Ham: 8-16 job, hovedrengøring af hele hjemmet (hurra – altså, for mig). Og derefter: slappe af, bold og fredagsslik.
 • Tid sammen: 1-2 timer måske, når jeg er hjemme 23.30.

Lørdag:

 • Mig: Sove længe, spise morgenmad med Skægaben og gå tur i Østerådal før 15-23 vagt.
 • Ham: Sove længe, ovenstående hygge med mig og så senere drikke et hul i hovedet med sine favoritkollega-homies, til den lyse morgen.
 • Tid sammen: Ca. 4 timer, fra 11 til 15.

Søndag:

 • Mig: Stå op ved en 10 tiden, ind og hente noget i byen og til arrangement til Kunsten. Hjemme 16.30 til aftenhygge.
 • Ham: Tømmermænd – mange garanteret. Er nok ok i live 16.30 – her skal vi nok ligge i ske, se noget tåbeligt TV og spise noget ræddi nemt (junk?)
 • Tid sammen: 7 timer – 16.30 til omtrent de 23, så Skægaben kan være i live til mødetid kl. 6.

Man aner ligesom et mønster – og jeg er så glad for, at en lørdagsformiddag også er reddet hjem på fælleshyggefronten. Ligesom jeg er glad for mine aftaler med alle andre og at diverse ærinder er fikset. Lidt af det hele, det passer mig perfekt.

Så hurra for en prægtig kærestedate i vente og en himmel, der ikke er lækket i regn endnu – håber også, Jeres torsdag bliver pragtfuld ?!

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *