afslapning,  bøger,  nørd,  Søndagstip

Tip fra søndagszombien

.. Heksejægerens Lærling.

Det er nok ikke gået nogle forbi, at vi herinde er temmelig glade for fantasy, både bøger og film.

Og sådan en bogserie, er “Heksejægerens Lærling” – også kaldet Ward Serien.

I skal tænke Skammerens Datter og Eragon, Jer der allerede er inde i genren – vi er nemlig i det middelalderlige England, og universet favner store, bakkede vider, et simpelt kerne-personkartotek og en lærling, der er særligt udvalgt på mere en måde, hvilket først afsløres undervejs hvorfor, og til hvad. Særligt unge Tom’s ophav vækker rædsel og det mørke samler sig for at indlede hans endelige.

Rejsen dertil er spændende, hård og uhyggelig, og fyldt ned diverse væsner, riger, klaner og du har ikke nemt ved at gætte dig frem, til hvad der skal ske. Dette bevarer spændingen gennem den lange serie, fordi sagn og fjender bygges på fra bog til bog, uden det er utroværdigt. Ofte afsløres nemlig tidligere hints, du blot ikke vidste, du skulle bruge. Du er så at sige lærling i samme takt som Tom selv, og på den måde er der en lille snert Harry Potter over det – du tages lidt i hånden, men samtidig kan mysterier vælte ind, ingen kan forklare.

Herhjemme får jeg serveret eventyrene med livagtig stemmeføring fra Skægaben (tak!), der læser højt hver aften, men du kan vælge akkurat det samme.

På flere tjenester er serien nemlig på lydbog, hvis du til den slags – og som K nævnte i et andet søndagszombie-indlæg, er vi fan af begge dele. Og er bogen på både e-bog og lyd, kan man tilmed nå langt.

Bøger er der nemlig nok af – 12, for at være mere specifik. Og nogle af dem er nogle ordentlige vindues-knusere på 600 sider.

Den slags deler vandene, men jeg elsker at vi har mange år at følge kampen mod fred – vi herhjemme har netop taget hul på bog 10, efter et halvt år som “lærling” på sidelinjen.

Så er du varm på ideen, kan du tage med lærling Tom Ward, heksemester John Gregory, Hekse-snigmorderen Grimalkin og den gode heks Alice på tur.

Jeg glæder mig hvertfald til at få de sidste tre bøger lukket i.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *