A,  antivoksen,  brok,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  jeg glæder mig

Januarlisten (ink. behov for en eller anden form for meget tålmodig coach og/eller hestebedøvelse)

.. og så gik januar igang, hva’? Sådan lige pludselig, og helt uden jeg har skænket sammenbrygningen af “januarlisten-indlæg” en tanke. Burde have ringet en klokke i mandags, da K sms’ede at hun var gået i gang med årets nytårsindlæg – en klokke, som sagde “så er der sørme både månedsskift og årsskift, lille dame”. Men næh nej, der var rungende radiotavshed, bag hjernebarken.

Men idag slog det mig, og bedre sent end aldrig, ikke?

Så I får således en lille liste over mine forløbige januarplaner.

For lidt blandede, hyggelige ting, er havnet i kalenderen allerede, selvom der uundgåeligt lurer en flytte-i-hus-countdown, der spiller mig et puds. Har forhåndsstress, og kan ikke tage det på “alt er bare en fase, nyd processen og slip kontrollen”-manér, med zen i blikket og pyt-attitude, selvom guderne skal vide, jeg prøver.

Huset er heldigvis renoveret indenfor de sidste 3 år, med nyt køkken, delvis nye gulve med gulvvarme, indbyggede skabe på 1. sal, genetabelering af gamle, hvælvede lofter i underetagen, og nyt badeværelse (og nr. 2 er ganske fint), og således skal det bare have en enkelt omgang maling, før vi kan rykke ind. Men nedpakning, flytteri, udpakning, lampeopsætning og lejlighedsrengøringen kommer vi ikke udenom, naturligvis. Og dét ved jeg bare, ikke er min force, at begå mig i. Selvom jeg er en doven slasker, der kun arbejder deltid, er jeg nemlig ikke god til at forlige mig med at skulle nå det hele, uden at gå fór tidligt i gang heller. Svær balance, umiddelbart.

Mr. Total-OverskudsAbemand glæder sig og slår som altid koldt vand i blodet – og hey, så er der en af os, der er rolige. Og det ér jo dejligt! For nej, jeg er ikke særlig charmerende iført panik og hvad-nu-hvis-ævl, og måske det kan smitte lidt, det der chill-pill-vibe.

Derfor er lidt adspredelse undervejs også aldeles velkomment, og jeg glæder mig tilgengæld meget til en del af punkterne, som I får her, lidt forsinket. Jeg har således allerede nået årets første aftenvagt onsdag, at slænge mig på de gamles sofa igår, og kan også vinge af, ved punkt 1.

I januar skal jeg:

.. bruge de første minutter af året. på at glo på smukt fyrværkeri, med bobler i blodet og Skægaben i hånden.

.. idag spise brunch med yndlings K og bagefter til følgende Pop!-fikserede arrangement.

.. fejre vores søde far, med brunch og StarWars på storskærm d. 12.

.. udløse min tøseturs-julegave med den allerbedste Lillesøster E d. 25, til frokost og “Hans & Grethe” på Aalborg Teater.

.. til garanteret spændende foredrag med Mads Nygaard d. 8.

.. i Ilva og bestille hjemmets kommende, smukke spisebord.

.. holde catch-up cafédate med en god veninde, nu her efter jule/nytårsræset er til ende, efter blot ugentlig snap og msn-kontakt, siden vi sås d. 4/12. Det bliver så hyggeligt!

.. forbi “Have a good life” udstillingen i Kunsthal Nord (gratis, som altid).

.. drikke mig fuld i byen, sammen med Skægaben, weekenden lige inden at male/flytteræset går igang, d. 1.

.. på damedate med søster-biografholdet om et par uger, hvor der skal ses Jumanji 2, sladres og hygges.

.. formentlig fejre min og K’s kusine, på vanlig maner, med kaffe, boller og søde damer, når hun fylder 31.

.. på udsalgs-udflugt med Lille E i næste uge, hvor der måske skal indhentes lidt nyt til gaderoben.

.. til SciFiFilm-bogcafe (åh jo, det er en ting, se selv her) i Nordkraft med Skægaben. Nerd-alert-lykke!

.. drikke en masse spontane kopper venindekaffe og springe på ugentlige cafédates, som jeg plejer.

.. og indimellem dette og job, fylde ca. 90 kvm’s gøgl i flyttekasser, mens høj, skægget mand og vedkommendes vennehold, maler 154 kvm, uden min hjælp.

.. og slutteligt forsøge, ikke at skyde nogle undervejs i processen, hvor jeg bare synes der pissemeget-roder, alt er svært at finde, hjemmebasen er i ruiner og privatliv er en by i Rusland. Så må vi sgu lave timeout, klappe en ja-hat på, bestille take away og slukke lyset, og lege biograf for en stund.

Lyder det ikke som en plan for de næste 31 dage? Med lidt held, kan jeg hvertfald smile stort, når jeg officielt bor 1,5 kilometer væk, i Aalborgs fineste dukkehus, med den sødeste roomie. Vi har heldigvis masser af rare folk, der vil hjælpe, og udover et par uger i kaotisk flytterod, er der allerede nu virkelig meget hyggeligt i vente for måneden.

Og med al brokken på plads, skal der altså ikke herske tvivl om, at jeg virkelig også glæder mig. Det bliver jo vildt fedt, når vi er der, støvet er landet og vi bor der, sådan for realz. Det ved jeg bare!

Hvad skal din måned gå med?

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *