A,  anbefaling,  bøger,  der er altid noget at fejre,  nørd

Oplevelsesrigdom, en håndfuld anbefalinger #12

Traditionen tro, kommer der hermed en håndfuld anbefalinger, fra den sidste måned. Der går sjældent mere end et par dage mellem, at jeg falder over noget foredrag/popkultur/teater/kunst mv., der fanger min interesse, og jeg når langt fra til det hele – så skulle jeg vist have 10 timer mere i døgnet. Og evt. også et lille sponsorat, fra rig (og hvertfald pt. ukendt) Onkel i Amerika, hvis ált spændende skulle ses.

Så selvom lige akkurat januar ikke er den måned, der bugner allermest med udbud, er der allerede en god stak kalenderkrydser sat, her i foråret.

Og hvad angår de foregående 30 dage, har der nu altså heller ikke været decideret lavvande – en håndfuld skønne og sjove udflugter i kultursektionen er det alligevel blevet til, og jeg vil som altid gerne videregive de bedste oplevelser til Jer. Alle trækker tråde tilbage i tiden, og har for mig alle sammen et skær af barndoms kontraster over sig.

Jeg vil derfor anbefale disse 6 oplevelser til dig:

Hvad gik det ud på? Dea Trier’s fine, enkle og karakteristiske værker er nået til Aalborg Kunsten, og jeg overvejer stærkt arrangement her, i den forbindelse, for at få endnu mere at vide.

Hvorfor er det fedt? Fordi hendes værker er tidløse, og stadig relevante – også selvom 70’er viben er så tydelig i det stillige udtryk, og temaerne definerer en tidsalder og gruppering rigtig godt. Men fx. Vinterbørn serien med tryk af “mor og barn”-seancer, vil ligeså godt kunne være skabt i år. Virkelig fint og enkelt.

Hvad koster det? Jeg har årskort, og betaler således ikke indgang. Tror, den er på 120?

Kan jeg stadig nå at opleve det? Ja, til og med den 23/2.

Hvad går det ud på? Den “sidste” Starwars skal defineres på det store lærrede! Og ingen kan på nogen måde gætte, hvordan i alverden tingene skal løse sig. Og om de overhovedt kan?

Hvorfor er det fedt? Læs lige efter! Det kan ikke være andet! Det var et BRAG af en stjernekrig! Kæmpe fucking brag! .. mere siger jeg ikke.

Hvad koster det? Almen biopris.

Kan jeg nå det endnu? Ja, og det kan kún gå for langsomt, du!

Hvad går det ud på: Altid kreative og opfindsomme Aalborg Teater har taget det klassiske Grimm Eventyr under sin vinge, og det skulle Lillesøster E og jeg opleve.

Hvorfor var det fedt? Fordi de fantastiske kostumer og scenekunst er helt fortryllende – og både manus og kropssprog får både børn og voksne til at grine gang på gang. Børneteater tages alvorligt derinde og alle giver sig 100%.

Hvad koster det? Jeg fik turen i gave, men mener voksenbilletten plejer ligge på 125-150 kroner.

Kan jeg nå det endnu? Ja, til midtmarts – læs hvornår her.

Hvad er det? Den gamle 90’er film får pustet nyt liv i sig, ved hjælp af noget bedre animation, end i gamle dage, en farlig opdagelsesrejse og en masse fjol.

Hvorfor er det fedt? Fordi jeg er en sucker for alt, i nostalgi-kategorien. Skulle dog lige vænne mig til, at Downey Jr. talte med sær, hviskende stemme. Når man bedst kendee ham som den nøgterne Tony Stark fra Avengers, er vi virkelig milefrit fra hans attitude.

Hvad koster det? Vanlig takst.

Kan jeg nå at opleve det? Premieren faldt d. 23/1, så du har god tid.

Hvad gik det ud på? Aalborg bibliotek afholdte en af deres mange, fantastisk spændende og uformelle bogcafeer, og vi var som altid mange om buddet.

Hvorfor er det fedt? Fordi du får ni live-boganmeldelser fra forskellige bibliotekare, udvalgt musik til formålet indmellem fortællingerne og et lille traktement – denne gang handlede det om da Pop!-kulturen kom til Danmark, og således var der popcornmaskine og litervis af kaffe, at få. Andre gange har det været kage, frugt eller slik.

Koster det noget? Nul og niks, vanlig vis. Næste gang skal vi i biffen og hører om bøger ink. videoklip, og der skal du give en tyver for at reservere – du får så en kop kaffe/the og hele showet med i hatten. Uhyre fair (tjek event her).

Kan jeg nå at opleve det? Ikke denne specifikke, men der er masse andre fede, gratis bogcafeer i vente – find kalenderen her.

Hvad gik det ud på? Kan du klare mere 90’er nostalgi? Jeg har hvertfald gennem min barndom glædet mig alle de gange, at fredagsfilmen på TV2 var Jumanji, så det kunne jeg. Både da 1’eren af den nye Jumanji-generation kom i 2019, og nu nr. 2 aka “The Next Level”.

Hvorfor er det fedt? Fordi filmen ikke forsøger at være originalen. Den har fået lov at leve med sin charme, og denne er derfor skabt med nyt touch, men stadig enormt underholdende og med stor respekt for det forrige magiske spilkoncept og de to seperate verdner.

Hvad koster det? En bifbillet-pris, lidt mere i 3D.

Kan jeg nå det endnu? Umiddelbart ja. Her i byen kører den stadig adskillige gange om dagen, jf. kino.dk

Hvad med dig, har du nogle anbefalinger til mig? Så stik dem endelig ind under brevsprækken i kommentarfeltet – alle er velkomne ✔️?.

Psst.. flere tips til færden i det Nordjyske? Tjek vores Aalborgguide til byens bedste steder hvad angår kultur, café og natteliv på linket her!

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *