A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  K

Aalborg-guide

(OBS: Indlægget er fra 2019. Læs vores 2021 version af Aalborg-guide HER (part 1) og HER (part 2).

Vi er blevet forspurgt, at lave et lille bud på vores version af en Aalborg-guide. Den slags er svært ikke at blive begejstret for, så here we go:

Aalborg-guide ala A & K:

This image has an empty alt attribute; its file name is img_5974.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is img_2930-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is img_1271.jpg

Såvel som disko og værtshus-livet lever i bedste velgående, så bugner både midt- og vestbyen af skønne morgenmad og brunchmuligheder. På Spiret kan du fx selv samle din brunch og vælge mellem et hav af drikkevarer, hvorimod du får en behørig anretning på Cafe Peace, hvis du hellere vil overraskes af kokken – og der er der desuden kaffe/theen ad libitum. Er i du istedet frisk på en lidt anderledes og hipster-smart affære, tænker CafeMinisteriet ude af boxen, og byder på bla. på morgenmads-tortilla, slutty pancake tower og hashbrown med schiraka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9950d49a-8ce9-4022-bad6-d2bb337c8f71.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 724584df-7659-4bc3-aa52-e52f95f05fda.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is img_3248.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is img_6233.jpg

Efter en gedin morgenmad, har byen en hel del kulturelle og historiske perler, og uanset hvad du går efter, skulle der være noget for enhver smag. Kunsthal Nord (fri entré), Kunsten Aalborg og det smukke Utzon på havnen er vi begge fan af, men også byens smukke streetart er skønt (og ligeså gratis) at kigge på, fx. i Karolinelund. Garnisionsmuseet og Aalborg historisk museum er desuden et besøg værd, hvis du ikke kender meget til byen, og det vil desuden være synd at misse vores fine Zoologisk have. Shopping har midtbyen også nok af – tre lange gågader, med et par sideafstikkere, ink. Salling, Magasin og Friis, kan du roligt tage fat på.

This image has an empty alt attribute; its file name is img_0962.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is img_1158.jpg

Har du udforsket bare et par af ovenstående steder, gætter vi på at din mave atter rumler. Det er frokosttid! Vi har diverse burgerbars (7 styk) og et væld af cafeer med det gængse udvalg, men er du mere til reelt smørrebrød er Henius byens bedste bud, og de lækreste laksemousse-sandwiches med hjemmesylt, fås på Abbey Road.

Skal der være et bredere udvalg, slår vi et slag for det festlige Aalborg streetfood. Her byder den graffitimalede og lyskæde- overhængte lagerhal på et væld af verdenskøkner, og du kán ikke gå sulten derfra. Tjek evt. deres kalender og udvid fornøjelsen med fx. Bingospil, pladebørs, vintage-loppemarked eller livemusik. Og ligesom de fleste steder byen over, har de i sommerperioden længe weekendåbent, hvis du beslutter dig for at blive til drinks og fest.

Når klokken engang slår eftermiddag trænger du måske til kop kaffe? Byen byder på et utal af lækre kaffebarer, stemningfulde cafeer og er du til noget nemt, og måske velkendt, kan du altid svinge forbi Starbucks. Vores bud for lækre smukke kager er Penny Lane, går du derimod efter en fantastisk ostetallerken er Cafe Peace stedet, og skal det være uformelt har Klostertorvet god stemning og byens billigste stempelkande.

Skal du ud om aftenen, er der også virkelig mange gode bud på spisesteder. Diverse cafeer og spisesteder holder køknerne åbne til omkring klokken 21-22. Her vil vi gerne slå et slag for Bistro V som ligger nede ved havnen – de har smukke lokaler og har alt fra lækre drinks, til muslinger med fritter. Derudover har Cafe Ministeriet et rigtigt godt aftenkort. I den lidt mere fancy ende er Mortens kro og Rositas – de er begge meget stemningfulde, lækre og velbesøgte.

Om du til en tur i byen, øl på værtshus eller en kulturoplevelse har Aalborg også meget, at byde på. Musikkens hus byder på foredrag og store koncertoplevelser – Kulturhuset Nordkaft rummer alt fra biograf og Skråen til Teater Nordkraft og KUL, som er et kulturhus for unge. Hvis du er til drinks er Cafe Vesterå eller Helmuth et par rigtig gode bud. Og så der selvfølgelig alle byens brune værthuse – Smedekroen, Hjerterdame og Tempo bar har altid masser af stemning og kolde øl på køl.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *