A,  afslapning,  dagens humør,  der er altid noget at fejre,  fest fest fest,  VinSvin

Vin med ben, evner som Landin og påskeharer i massevis.

Sidste Påskedag i rækken. Fik I mon den fejret, i de små?

Herhjemme har vi, og det har været noget så hyggeligt, trods de mange foranstaltninger der medfølger. Det føles næsten helt normalt at sidde på terassen med de gamle, K, Lillesøster E og Svoger T, når man først er i gang. At havebordet så er dækket med store afstande mellem stolene, spritten er i gang rutinemæssigt, maden er portionsanrettet fremfor sammenskudsgilde, og at man ingen knusere giver eller får, bliver petitesser. Ligesom den heftige rengøring før og efter af håndtag, dartpile, badeværelset, havemøbler og service. Det vigtigste er, at man er sammen, solen skinner, dartskiven virker og musikken spiller.

Anden omgang foregik med Skægabens mor, stedfar og moster, siddende på individuelle, medbragte tæpper i bunden af haven, hvor der var takeaway og egne drikkevarer på menuen. Vinden var i bund, og vi kunne snildt sidde med 2-3 meters til hver mand, uden at måtte råbe. Det var selvfølgelig også suverænt hyggeligt – de arbejder alle hjemmefra/er sendt hjem, og fortalte at indekulleret fik en pause, under åben himmel.

Det er på en måde helt rart, at blive kastet ud i at mødes i andre rammer – ærligt talt, havde det ikke slået mig at vi kunne fejre Påske hos os, og da slet ikke udendørs (og helt uden der blev tændt for sporten, efter kaffen – yaiks, det sker jo aldrig, med min far og Skægaben ved roret). Men nu, efter vi købte Dukkehuset, har vi faktisk de mest oplagte faciliteter, og det har været en fornøjelse at være “vært” i haven. Heldigvis har gæsterne også kun meldt positivt tilbage, så det bliver absolut ikke sidste gang, vi byder folk forbi i det grønne.

Men ugen gik jo med så rigeligt andet, og jeg synes da, I skal kigge med, hvis I har lyst.

Jeg fik fx:

.. lavet tøm-køleskabet-pizza hvor en rest mozarella, det sidste bresola, et par stykker pålægskinke, et drys parmasan, en halv peberfrugt, lidt løg og hjemmets sidste oregano, fik ben at gå på.
.. opskrift på dej (som var gået på datoen i skabet) må I høre Maizena om, og tomatsaucen (det eneste, der var købt til formålet), er Netto’s finest til 4,95. Tilgengæld var lortet rullet ud med fin vin og det tæller også. Ret heldigt, der var en tilbage, efter både rødvin, roséen fra Somersby og vores specialøl pludselig røg lig ned i løgneren, på få timer skærtorsdag.
.. drukket fredagsbobler og fået øvet ikke eksisterende håndbold-evner, da sviger-moster kastede gaver i behørig afstand. Gudskelov var heldet med mig, og intet kom til skade. Svigermor satte heldigvis zinkbaljen og det fine planteskole-gavekort, så jeg kunne nappe det og spritte af – tror ikke jeg havde kunne gribe to ting på en dag. Det skulle da være første gang.
.. haft veninde til havekaffe og indpakkede sncks, som jeg ikke har set i ugevis. 3,5 time fik alt for hurtigt ben at gå på.
.. nydt min mors citronfromage, som dessert. Når man nu ikke kan rende dem på dørene og spise far’s aftensmad i tide og utide pt., var det hyggeligt med en lille bid barndomshjem – og et påskeæg i topklasse.
.. tænkt, at jeg nu ved, hvordan Harry havde det under Flammernes Pokal Tuneringen, hvor Sirius, Dunder og vennerne beordre ham indendøre.
.. fået påskeæg af K i lakridstema, som røg i et eneste hug.
.. besøgt Østeranlæg med K, hvor der var så fin afstand på 10-20 meter mellem alle skovturshold, og stemningen i top.
.. gået igang med den store slibe-støvsuge-afvaske-og-olielakere process af vores fine dannebrogsvinduer. Tænkte, at familien før os, fortalte at een gang om året var nok, så nu skulle det være. Om man så skal på vagt eller have havegæster, kan man nemlig nå det man kan og så kan det få lov at rode lidt. Jeg tager nemlig et af gangen, for tager det sin tid – bare slibningen ca. 20 minutter pr. styk, og med alle tørreprocesserne (3 styk a’ et døgn) kan man sgu ikke jage sig igennem det. Det er ellers min spidskompetence, når det kommer til huslige gøremål, men ikké denne gang.
.. sprittet af x mange, den dag jeg tog ringe på. Har været så meget i haven de sidste uger uanset andre ærinder, at de ikke har været på længe, som de ellers altid er på mine fridage.
.. blevet forkælet med endnu et påskeæg, af Skægaben. Alskens lækkerier er røget i skabe og skuffer, og glæder mig til at arbejde mig gennem dem.

Hvad med dig, fik du mon også givet/modtaget påskeæg?

2 Comments

 • Birgitte B

  Jeg har givet påskeæg til mine svigerforældre. Og min mand. Og jeg har fået et par bukser i påskeæg-gave af min mand. Så har vi holdt noget have-kaffe udenfor på vores fælles arealer. Kan godt misunde jer den nye have, lige nu hvor det er mest praktisk at mødes udenfor. Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Dejligt, der er da tydeligvis blevet spredt noget påskeglæde ?. Og ja, hold op, det faldt pludselig på et tørt sted, med sådan en have? Godt I også har nogle brugbare udendørsområder i nærheden.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *