A,  afslapning,  frihed,  inspiration,  snaksnak,  voksenpoints

Dukkehus-haven, en rundvisning #4

For nylig luftede jeg ideen om at give en afrundende rundvisning i Dukkehus-haven, som efterfølger til de første aka. Velkommen i Dukkehuset, del 2 og 3. I februar var haven nemlig mest af alt vindblæst og drivvåd, og det ville være temmelig trist, at sælge ideen om dens charme lige dér.

Heldigvis var i et par stykker allerede dengang, der spurgte til haven, og også nogle, der på den opfølgende føler, jeg lagde ud, har lyst til at se med.

Haven er blevet peppet op på omtrent 14 dage, og den efterfølgende uge kom et par dage med udplantning af planter, samt indkøb og samling af havemøbler.

I karantænedagene (de første 14 altså) har vi således nu (mellem job, husholdning og på-afstand-aftaler i det fri) nået at algerense alt træværk og fliser, nedpille og opbygge nyt terassehegn, slået græs, hjemmelavet et giga blomsterhøjbed, fjernet græskanter ved hækken (med kantskære, venligst udlånt af mor), klippet bøgehæk og fjernet hækkehegn i bunden af haven (tak til far, for en hånd med den del), samt fjernet ukrudt, samlet nye havemøbler og ompottet de eksisterende hosta’er til krukker og højbed, således at der nu i stedet er dukket nye, fine køkkenhavebede op på deres tidligere plads.

Med andre ord, er vi ikke haveeksperter, og det ér ikke fordi vi har fået hverken swimmingpool eller prydshave. Man kan nærmere sige, at vi har optimeret en ellers fin og velholdt, neutral have. Vi har jo bosat os midt i Aalborg, og er dermed byhave-ejere, så helt Søren Ryge går der bare aldrig i den. Og jeg kan (som den antipro-blogger, jeg er) ikke engang frembringe nogensomhelst før- og efterbilleder, så I må simpelthen tænke Jer til det – god fantasi, er derfor godt at medbringe med på turen; hvis I har en liggende i bilen har vi fin tid, til I lige kan hente den.

Godt!

Er I klar? Så starter vi midt i orkanens øje, med front mod herligheden.

Her fronter vi en plæne, som er omgivet af bøgehæk (billedet er 2 uger gammelt – den ér sprunget ud, som billede 1 indikerer), og vi har her udsigt til det ældgamle mutant-æbletræ, samt vores kæmpe, snehvide et-eller-andet-busk i bunden af haven. Hvad de to andre træer gemmer på, ved vi ikke. Måske blommer? Derudover rocker vi vandtønde, trillebør og tørresnor, som accesories.

Hernæst drejer i kadaveret til venstre, hvor den “nye terasse” er placeret, som klart er det, jeg elsker allerhøjest.

Den har allerede skabt rammen om et utal af kopper kaffe og kolde øl, og med den nye grill, er der endnu en grund til at tilbringe tid der.

Her nedpillede vi det vind og skæve hegn, gravede pæle op, og satte nyt op, og har indrettet med et havesæt til 1000 kroner, samt ting vi havde i forvejen – ølkasser fra mit teenageværelse, blomsterbroderi fra genbrug og en blomster-trappestige fra vores altan.

Havens største præstation må dog siges at være højbedet, som Skægaben kreerede med sine kontorhænder, til stor begejstring for os begge. Det er blevet SÅ fint!

Vi har fyldt det med åndssvagt mange liter jord, og købt en opstammet magurit i Aldi for 89 kroner til det. De andre planter er taget fra haven, eller modtaget fra min mor, som havde en masse smukt at dele ud af.

Og hvis du så lige træder et skridt ned og render hen over fliserne, er du ved sidste attraktion:

Overfor terassen, i små færdigkøbte højbedskassemoduler (der hvor hegn-skyggen falder fra), er der nemlig sået diverse radisser, krydderurter og grøntsager, som vi håber bliver til noget. Krydser I lige fingre?

Og det var såmænd det. Sæt Jer endelig ned – enten på den gamle trappen, eller terassen ved siden af, og snup en øl fra kassen og nyd solen, før I smutter.

Jeg takker hvertfald for god ro og orden i geledene og håber, I har hygget Jer ligeså meget som mig.

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *