A,  antivoksen,  Idiot,  kender du det,  voksenpoints

Jeg føler mig..

.. Gammel når:

.. jeg observerer teenagers, tale ind i mobilen ved at lægge den på håndfladen, som en rugbrødsmad, de skal til at bide af. De er tydeligvis ikke vokset op med fastnet og telefon-rør, man tog op til øret.

.. jeg siger “sminke”, og folk er ved at dø af grin, fordi det åbenbart er håbløst umoderne, ikke at sige “make up”.

.. jeg bliver ekspederet af en “Elliot” i Føtex . Kan den første ‘nymodens generation’ med det navn, allerede sidde ved kassen? Troede umiddelbart, de end ikke kunne binde sko endnu. Men de er åbenbart omkring 15 år, har bobbet Travolta-garn og sender store kundeservice smil.

.. jeg indser, jeg ikke har hentet følgende apps, nogensinde: Tinder (er jo afsat på 10. år), Linkdin (er ikke just karrieremenneske, vel?), Twitter (altså hvad ér det egentlig? Facebook status’er uden billeder?), Jodel (Heller ikke helt med: Udfra hvad jeg kan se på Facebook, er det for mennesker, der laver “morsomme” opslag med oplevelser fra eget liv, børnecitater og ordspil på ‘onkel humormåden’, hvor man så får likes på Facebook, og kommentare på sin punchline.. Well. Tror ikke lige, jeg er wannabe-standupper nok, til at ha’ et vitsekartotek at byde ind med, så det får de i fred), eller Netflix (får det sgu bare ikke brugt, selvom Skægaben har login). Har tilgengæld Wordfeud og Tilbudsavisen, og signalerer derfor “nørd” på mit skrivebord – as I allways do.

– den søde, 18 årige studerende spørger: “Når du siger discman, er det så den der til videobånd eller cd’er?”

– når jeg taler med jævnaldrende om alle de barer og diskoteker, vi kom meget på og hvilke der ikke var dørmænd på, og får at vide hvor få af favoritterne, der ikke er erstattet af nye idag. Nu om stunder bliver vin og drinks mere indtaget på spisesteder med barstemning, så er helt bagud. Men gik i byen fra jeg var 15-25 år, flere gange månedligt (ofte ugentligt), og har således ondt af alle, der ikke får æren af en god fest på fx Westend og Giraffen. Godt LA Bar stadig er der – derinde er aftenen dømt til succes.

.. Stadig relativt ung når:

.. folk til fest, taler om hvor de befandt sig til EM 1992, og kan bidrage med en fed fortælling. Jeg var 1,5 og lavede med garanti ikké noget cool.

.. samme gælder 9/11, hvor jeg var 11 og legede med Barbie med en veninde, da der pludselig var fly og røg på alle kanaler, da der skulle sættes “Det er os der snakker” på. Heller ikke just en catchy beretning.

.. jeg er på vagt sammen med en sej, sjov og god kollega, der lige er fyldt 60, og dermed er over dobbelt så gammel som mig. Og som jeg slet ikke synes er gammelt – altså de 60. Det får mig til at tænke på, hvor længe siden det alligevel var, at jeg var i maven på nogen – og dermed også ret så længe til jeg er 60. Og på den måde er fejring af 85 år (hvis man er så heldig), endnu langt væk fra mig, selvom jeg altid synes tiden går stærkt.

.. når min veninde på 36 siger: “Ja! Spice girls var så fedt – vi dansede så meget når “Spice up your life” kom til halfesterne”, og man må forklare, at jeg dengang var 7 år, samlede på postkort med dem, og sang forkert på alle teksterne.

.. når ældre mennesker, kalder sms’er for mails.

.. folk siger “Du er i tyverne! Du har ikke travlt” – det må jeg hænge mig i indtil d. 3/10.

.. en beboer siger: “Nå ja – men alt var jo bedre med Anker Jørgensen. Synes du ikke det?” Tjoo..

3 Comments

 • Ellen Nielsen

  Jeg studsede over din første undren (mobiltelefonen), fordi de eneste jeg har set tale på ‘rugbrødsmåden’, har været personer på mindst 40 og ofte en hel del ældre. Det er da underligt, at du har observeret det stik modsatte 🙂
  Du har til gengæld ganske ret i det med de gamle og sms’er: Min gamle far byttede konsekvent rundt på sms’er og mails – det var meget forvirrende for ham, men han var faktisk rigtig god til at navigere på internettet, selv om han var 85, da han fik sin første pc.

  • venterpaavin

   Haha, ja det ér da skørt – jeg synes altid de unge, smarte typer har headset og rugbrøds hånd når de snakker, og “de rigtige voksne” ink. mig selv, går med dem, som et gammeldags telefonrør ?.

   Min mors mosters kone er også uhyre fiks med en computer, og er også oppe i 70’erne, og min farfar der døde som 83 årig, kunne også sende simple sms’er. Det er alligevel ret godt gået.. selvom han kaldte dem mails 😉

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *