A,  Mad,  opskrift,  tilbageblik

Sommerlig kartoffelsalat med radisse og æble.

Juni er for alvor over os, og det er forskelligt hvad man synes “er smagen af sommer”- men på min liste er kartoffelsalat.

Den er særligt velkommen til grillmad eller kolde, hårdtstegte frikadeller. Sidstnævnte kombi var menuen på hver en barndomsferie, mig, Lillesøster E og K nogensinde har været på. Det kunne nemlig meget belejligt laves aftenen før, og smækkes bag i bilen, og så var der nem aftensmad, efter den første dag med udpakning, svømmehal, hoppeborg og valgfri is i solen. Og allé elskede det dengang, og elsker det stadig i dag. En klassiker.

Denne version bygger på lidt samme grundprincip som min mors, men modereret efter hvad køleskabet gemte på. Det kom der denne cremede sag ud af, med lidt sommerlige elementer. Opskriften rækker til 2-3 personer.

Sommerlig kartoffelsalat:

600 gram kolde, kogte kartofler (gerne enten nye eller asparges, men alle dur).

0,5 rødløg.

2 styk store radisser.

0,5 æble.

2 dl cremefraiche.

3 spsk mayo.

1 stor spsk sennep – stærk og/eller grov.

1 generøs drys karry.

1 tsk. sukker.

Salt og peber efter smag.

Fremgangsmåde:

Ja, det bliver ikke meget nemmere; Rør dressing af cremefraiche, mayo, sukker, sennep og krydderier, og lad den gerne trække en time – ellers, så skidt pyt. Skær hertil de kolde kartofler, æble og 1 radisse i mundrette bider, rødløg i fine tern.

Vend slutteligt hele fornøjelsen sammen, sæt på køl og vent gerne mellem 2 timer til et døgn, med at servere herligheden – så har smagen trukket sig ind i indgredienserne og konsistensen “samlet” sig godt, til en fast, blød masse.

(Men rent beset, kan du også lade den hvile et kvarter, og tilberede den resterende del af maden og dække bord – det andet er bare lige det bedre, hvis tiden er til det.)

Ved servering pyntes den fx med purløg, persille eller som her: Lidt friskrevede radisse i citronsaft.

Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *