A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  jeg elsker det

Esbjerg-sviptur, dag 1.

Bedre sent end aldrig, kommer hermed min nu 2 uger gamle mini-guide til dejlige Esbjerg – eller slet og ret “svipturs-indlæg med egne anbefalinger”, som det vist mest af alt er.

Skægaben havde den rareste tur, og jeg var ufattelig tilfreds med udflugtsmålet, som ellers var valgt temmelig spontant og uden foregående kendskab – men skulle vise sig, at være al fine and dandy. Der var nemlig en masse at se, spise og opleve, og så fik vi tilmed kun en lille regnskylle på tre døgn; det var jo et rent mirakel i slutjuli. Luksus!

Vi starter derfor med et kig på dag 1, og som vanligt, kommer I sådan lidt løst med på sidelinjen.

Esbjerg, dag 1:

Efter et morgenbad og et smut ind efter noget to-go morgenmad, satte vi kurs mod det Sydvestjyske. Vejret vekslede mellem smuk sol og tungt skydække, og vi vidste ikke hvad vi skulle forvente, men playlisten spillede og vi glædede os bare til at skulle være væk hjemmefra.

Men efter en 3 timers tid, stod vi i fine Esbjerg, med blå himmel og jakkerne lod vi blive i bilen, og tog på udforskning på den fine, bredde gågade.

Dog gik der ikke længe før kaffetrangen meldte sig.

Her var Guldægget det helt rigtige sted, at parkere sig. Der var et væld af smukke kager og lækkert bagværk – og smørrebrød, som jeg elsker. Modsat i Aaller’n hvor de koster mellem 75 og 90 pr. styk, måtte jeg her slippe sølle 40 kroner, for hjemmebagt rugbrød med avocado, hytteost, lime og syltede røgløg. Det’ sgu til at forstå.

Skægaben faldt i en kanelknude, og var også svært tilfreds.

Næste post på dagsordenen var byens bymuseum. Dette var en kæmpe positiv overrasket – ikke at jeg havde troet, det ikke var rigtig fint – men det var stadig meget mere interessant og fantasifuldt formidlet, end jeg lige havde gættet.

Du bliver først ført gennem både gennem en miniversion af “Den gamle by” i Århus, og besøger små charmerende og tidtypiske butikker/frisøre/mv, til du når et helt specielt hjem.

Her får du æren af at følge en familie under krigen, i deres hus – rigtig spændene aspekt, og at de fungerede som talende hologrammer på væggene, når man trådte ind, og fortalte om stort og småt i hverdagsdilemma‘er, var så fint. Både det, samt krigs- og flag- udstillingen var lige i øjet, med gode lokale historier, kombineret med fund, breve og udstyr fra tiden.

Egentlig skulle vi herefter direkte mod hotellet, men så fangede nogle lækre emballager vores øjne i et vindue, og vi svingede forbi den fineste biks – halvt helsebutik, halvt delikatesseshop. Selvsagt faldt vi mest i, at kigge i sidste kategori. Og uden at have planlagt det, fik vi ligepludselig faldet i saltkaramel og den økologiske blandselvslik, og dermed kunne vi strege jagten på en kiosk.

Vores næste mål var nemlig at checke ind på Cabinn (som både er billigt og ligger så centralt som overhovedet muligt), og få poppet en flaske bobler. Den slags passer blandselv jo altid til. Hvertfald, hvis man spørger os.

Dette blev starten på en festlig aften, hvor der blev bestilt yderligere et par flasker uhyr lækker vin, til nogle af de bedste tapas, jeg har fået og de har således fået en ret høj plads, i mit efterhånden solide tapas-repitoir. Nøj, det var godt! Særligt deres forskellige dips og brødvarianter (ad libitum) steppede det hele op, og samt den søde betjening, musikken og omgivelserne, var vi kæmpe fans. Rankin Café kan altså varmt anbefales.

Og modsat feriereglen om lange nætter, sendte coronareglerne os tidligt hjem, men det var intet problem, når man har drukket siden 16.30, og har hygget sig gevaldigt.

Så ud i det blå vi gik, da stolene blev stablet op og vi var de sidste gæster.

Kommer jeg til byen igen, vender jeg stærkt tilbage. Sådan fik jeg det også med et par steder, den efterfølgende dag, og samtidig var der lokkende steder, vi ikke nåede, hvilket kun er godt – så er der grund til at udforske nok engang.

Men det må komme i næste “dagbog” fra turen – vi var i hvertfald glade, fulde og proppet med indtryk, da vi lukkede øjnene oveni ipad’en, med madpapir på gulvet, da vi gik i brædderne henad natten.

(Og til de der er natmadssultne, som os, kan jeg i øvrigt sige, at deres 7-11 på banegården var absolut i top)

6 Comments

 • Piskeriset

  Helt enig mht. bymuseet – vi var der i efteråret, og det var en virkelig positiv overraskelse! Da jeg ledte efter spisesteder på Fanø, hvor vi var for et par uger siden, faldt jeg over flere interessante restauranter i Esbjerg. Desværre tillod vores program ikke, at vi nåede forbi dem, men det håber jeg, at vi gør en anden god gang 🙂

  Åh, og tapas og vin <3

  • venterpaavin

   Det var det virkelig – rigtig godt sted!

   Og uh, Fanø – var vi der længere tid, ville jeg også gerne der forbi. Det har flere kollegaer sagt, er så dejligt et sted ☺️ Håber, I nød det.

   Og jaaa; det holder bare altid?!

   – A

 • Kirsten / Kimics dagbog

  Dejligt at høre I havde en god 1. dag under jeres ophold her i min hjemby. Museet, Guldægget og Rankin Park er alle nogle gode steder at besøge.
  Mon ikke det var Bønnespiren I besøgte?
  Jeg glæder mig til at høre mere om jeres dage her i byen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *