A,  afslapning,  dagens humør,  ferie,  Feriedagbog,  jeg elsker det,  PURE NICENESS

Sommerferie i KBH, dag 3

Så er vi nået til tredje og sidste hele døgn, i vores dejlige hovedstad. Fik du mon læst med dag 1 og 2? Vi er i hvertfald nået til lørdag (hvis du nu skulle være den kronologisk engagerede type), og dermed sidste dag.

Skal det være helt korrekte, var søndag ret beset også med i feriepuljen. Jeg synes nemlig at dag 4 tæller med, som hyggelig og med udflugtsstemning hele vejen igennem, nu hvor den talte både rejse i bus og på færge, med takeaway i tasken og havvind i håret, før vi var hjemme i Aalborg kl. 17. Men ikke desto mindre, er det måske ikke liiige nok eventyr over det, at skrabe et helt blogindlæg op om.

Så I får hermed dag 3, som føljetonens sidste, og jeg får akut lyst til en tur til, netop som jeg stabler det på benene. Det var endnu en virkelig skøn dag og solskinsvejret var i charmenoffensiv fra første sekundt.

Dag 3:

Traditionen tro, giver jeg altid morgenmad en dag på ferien. Vi travede derfor torvehallerne igennem af et par omgange, hvor Skægaben tog tilløb. Hvad skulle han vælge? Gorm’s pizza lokkede, og jeg havde fundet pung frem og det hele, før han trak i land, og vi tog en runde til. For som det rigtige morgenmadsmenneske han er, synes han at “maven mener, det er for tidligt til pizza”, hvor imod jeg gerne spiser rester af frikadeller med stuvet hvidkål kl. 9 om morgenen. Men jeg kan heldigvis lide langt det meste, og i det miljø, ser alt jo godt ud, og medmindre han lige melder ud at den står på spaghetti eller snegle, er jeg stortset med på den værste.

Derfor charmede ‘Grød’ sig ind, som en helt oplagt mulighed, i den “ræddi’e” kategori, og der var ikke sparet på noget som helst. En kæmpe portion med alt hvad hjertet begærede og skoldhed kaffe. Yum! Vi gik mætte og glade fra vores plads i solskinnet, over Louises Bro.

Efter det solide hipster-husmandskost, begav vi os over smukke Dronning Louises Bro, og til det Nørrebro, hvor jeg har brugt rigtig mange af mine teenagesommere. Turen gik til Zoologisk museum, hvor vi med billetten fra igår, blot kunne gå direkte ind – score! Strategisk kom vi klokken 12, hvor det myldrede ud med børnefamilier, der skulle hjem til frokosttid, og således var vi ikke særlig mange.

Jeg var mildest talt begejstret over museet, der var rigtig stort og havde rigtig mange fine dyr (både udstoppede, skelletterede og syltede), i flotte, livagtige miljøer, opfulgt af (for)historiske facts. Både et rigtig godt “kigge” og “læse”-museum, hvor du reelt ikke behøver gøre begge dele, for at kunne følge med og have en eventyrlig oplevelse.

Vel tilbage på den anden side af broen, var klokken nået 14, og den bagende sol og de nu 10.000 skridt, gjorde, at vi søgte ly. Espressohouse slår aldrig fejl, og en iskaffe med sirup og lidt skygge gjorde godt. Så kunne vi jo lige sidde og debattere, hvad vi skulle proppe i gabet næste gang.

En times tid efter, rejste vi os således og gik direkte over efter en is (“stort bæger, tak”) og nød den i det gode vejr.

De følgende par timer, slentrede vi på Strøget – turistsæsonen var heldigvis på hæld de sidste fire dage i august – og vi kunne sagtens gå i fin afstand til folk, hvilket var skønt. Vi fik derfor entreeret en god håndfuld sneakersshops, og gik et lille smut i R.C for at se det nye stel fra Hannemann live. Hun er nu så dygtig.

Herefter meldte aftensmadssulten sig på banen, og her endte vi på “Bankeråt”, som var ligeså finurligt og grotesk, som man kunne håbe på. Døde dukker i loftet, udklædte, udstoppede dyr bag tremmer, bare røve på toiletdøren, og åbne munde som pissoir. Meget festligt!

Og vi endte med falafler, delefritter og burger, og alt var himmelskt.

Med en 1,5 times tid til biografstart, gik vi derefter på natmadsjagt, for at have noget på lager tilbage på hotellet, og her lå vi så lidt og sladrede på hotelsengen, indtil vi fik os skrabt op igen, til aftenens sidste udflugtsmål.

Hotel Ascot ligger heldigvis lige foran biograf Palads, og end ikke fem minutter tog det, før vi var der.

Filmen vi havde valgt, var Tenet, og den var ligeså hæsblæsende og hjernevrider agtig, som håbet. Det var ren Inception-flashback, helt uden at de lignede hinanden plotmæssigt. Den kan jeg virkelig anbefale! Først en time efter, da midnat ramte og vi så småt lå under dynerne og snakkede, vendte min puls tilbage til normalt leje igen.

Således fik 3 dagen også en værdig afslutning, på den dejligste ferie, og jeg var ærlig talt ikke helt tilfreds med, at turen gik hjem næste morgen.

Men sådan afslutter jeg tilgengæld helst en ferie – med følelsen af, ikke at ville hjem endnu. Så kan jeg nemlig allerede begynde at glæde mig til næste gang.

Kender du det?

Håber, at I ligeså har nydt, at være med.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *