A,  åh nej,  brok,  dagens humør,  der er altid noget at fejre

Om mine indre svinehunde, og om at fodre den forkerte af dem.

Glædelig mandag, her fra den (hvertfald ikke pt.) ikke-isolerede del af Nordjylland.

Tror vi har for meget beton, værtshuse og solarier, og for få mink, til at nå med i top 7, og lad os håbe det bliver ved det.

Selv smiler jeg ad, at vi igenigen i Aalborg, er havnet på en international bedste-by-liste, der er værd at bryste sig af. Denne gang på Top 10 over verdens bedste små storebyer, og jeg synes naturligvis som årskort-indehaver, at rosen til både Utzon og Kunsten er velfortjent.

Med al den coronasnak, og med “Nordjylland” som globalt fy-ord, gør det mig sgu i godt humør, med nogle gode lokale nyheder, fremfor alt det bras og skræmmekampanger, vi proppes med konstant.

Forsøger selv, at tage et ansvar for ikke at fodre den forkerte svinehund, inden i mig selv.

For der bor som bekendt, både en ulvhund, der hedder “Angst”, og en der hedder “Fornuft”, i de fleste mennesker. Og for mig, kræver det altså noget selvdiciplin at huske på, ikké at fodre den forkerte af de to kræ, i disse tider.

Den ulv, der får mest mad, er nemlig den, der overlever.

Sjovt nok.

Så førstnævnte køter, får pt. kun resterne, som den anden ikke kan spise op.

Jeg gør mig uhyrer umage til daglig, følger anbefalingerne, opdatere mig på nye regler, og lukker ellers af for nye tal, nyheder og rædsomme historier, som ikke gavner og kun efterlader en med følelse af magtesløshed. Det er ren mistrivsel for mig i hvertfald, at hælde fuldkornsfoder i halsen, på den gale hund.

Næhnej, ind med noget af det, der giver smil og af helved til med al’ det, der giver ængstelse, søvnløse nattetimer og dårligt humør. For primært fejler mit humør nul og niks, men den slags påvirker det alligevel. Det afføder nemlig ingen lindring eller bidrager til situationen, at man forsøger at kontrollere situationen ved at læse ált – tværtimod fodre det angsten, hvis du spørger mig.

Og det virker faktisk på den lidt sære grundstemning, at tale meget mindre om det og gå udenom overskrifterne. Om det er blår i øjet eller blot lidt selvindsigt, må man selv bedømme. Det kan hvertfald anbefales, til dig, der måske genkender fornemmelsen i maven.

Og med det sagt, skal vi naturligvis kigge nærmere på “ugen der gik”, som må siges at være i kategorien ‘Triviel underholdning for letøvede’.

Jeg fik bla.:

… startet ugen ud med 12 timers besøg hos de gamle. Der blev både gået regnvejrstur, set krimi-TV og spist sæsonens første omgang suppe.
.. nået til en af mine gensynsfavoritter i kærestehøjtlæsningen herhjemme: Juleafsnittene i Det Lille Hus På Prærien-serien er så gode.
.. venindehygget med en af de 10, på husstandens nære-relationer-liste. Det er heldigvis også Skægabens veninde, og vi er helt enige om, at hende kunne vi ikke undvære.
.. holdt hjemmejunk aften, med stor succes.
.. startet dagen med et smil.
.. da søde Lillesøster E inviterede mig på sin konkurrence-præmie, aka. 2 menu’er på Nadias. Vi beslaglagde bordet i timevis og snakkede om alt og intet.
.. været assistent, da der skulle hænges ny lampe op i køknet.
.. nydt godt af kagebagende kollegaer
.. både tirsdag og søndag.
.. oplevet at AaB spillede så godt, at TV3 brød sammen af bare overraskelse.
.. haft yndlings K til formiddagskaffe.
.. fundet ud af at Penny’s peanutkugler og træstamme er overordentlig god erstatning, nu hvor deres berømte romkugler var udsolgt.

Hvad er din uge mon gået med? Og hvordan har dine svinehunde det i øvrigt?

(Og du har ret, vi taler lige lovlig meget om forkerte dyr i disse dage – fik du læst Den Forkerte Hest, som K udgav i tirsdags?)

6 Comments

  • venterpaavin

   Ja, det er altså lidt skønt med fokus på AaB sejr og lidt lokalpatriotisk pral 😉

   Man er heldigvis selv herre over, at vælge sine kampe, når det gælder humøret.

   God mandag, søde Madame 🙂

 • Donald

  Sikke mange dejlige billeder. — Hvis jeg boede i Aalborg ville jeg være glad for den udvikling, byen har gennemgået. En af mine bekendte kendte til både gamle og nye kvarterer. For 15 år siden havde jeg den glæde at være på besøg i 2 uger og fik set nybygning og ombygning, og 2012 var jeg dér med min kusine, og blev glad for at se hvordan der var liv i gågaden og på havnefronten, og et par steder til den gamle, smukke bydel. Wow, en by man kan være stolt af!

  • venterpaavin

   Sikke en dejlig besked, tak for den! Jeg synes også at der er sket så meget de seneste år – var du her sidst i 2012, kan jeg love dig for, du endnu en gang kommer til en helt “ny” by i store dele af miljøet. Det håber jeg næsten, du får mulighed for en dag!

   – A

 • Birgitte B

  Eftersom min uge ikke indeholdt pommes frites, så må jeg nøjes med at sidde og savle over dine, hahaha… og ellers ikke noget videre spændende i mit liv ud over en dejlig weekend i odense hos min bror og familie. Kh. Birgitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *