blogleg,  der er altid noget at fejre,  jeg glæder mig,  knap så nice

5 spørgsmål til din søster.

A spørger K:

Hvordan fejrede du Nytår i år?

Jeg havde besøg af verdens bedste veninde til drinks, dåseøl og sladder. Vi mødtes efter spisetid og holdt ud til efter klokken 03 – det var ganske vidunderligt.

Nævn 3 ikke-coronarelaterede ting, du vil mindes, når man ser tilbage på 2020 om fem år. Hvad har året budt på af gode ting/oplevelser/ændringer?

Det var året, hvor jeg blev noget der minder om rask igen – efter næsten 1 år med invaliderende stress, begyndte jeg op mod efter 2020, at få små glimt tilbage af min oprindelige personlighed.

Det var også året, hvor mit lille Snirkelvaerk fik luft under vingerne og fik sit eget CVR-nummer. Tænk, at et gedigent fuckup som mig skulle ende med sin egen virksomhed.

Slutteligt blev det året, hvor vi ikke gik om juletræet, men alligevel fik den dejligste jul. Det lyder banalt og forkælet – men den halve time om året, hvor alle laver det samme – uanset alder og interesse, ingen har telefoner frem og julestemningen bare bølger igennem alle cellerne i min krop – det plejer at være den ultimative lykke. Men selv uden er julen en magisk tid. Okay, den var lidt coronarelateret, men det går nok.

Hvad er årets bedste køb, jf. dig?

Det må næsten være mit CVR-nummer. Altså ved ikke om man “køber” det – men jeg skulle hvertfald betale 750 kr. til nogen før det blev mit.

I december har du haft Lillesøster E i virksomhedspraktik (som har en spritny kandidat i engelsk og mediefag), hvad har hun bidraget med til Snirkelvaerket?

Høj faglighed, kreativitet og en masse hygge. Ej, som de der læser med her nok har bemærket, så er jeg umanerlig dårligt begavet, når det kommer til stavning, grammatik og der ligner. Derfor var det en vanvittig luksus med hjælp til korrekturlæsning, nyhedsbrevsskrivning, opslag på sociale medier og alt andet kommunikation. Det kommer jeg til at savne. Og så laver hun de vildeste videoer – hvilket gør, at jeg nu er indehaver af en Youtube-kanal. Hvilken skræk og rædsel.

Er der noget du har fortrudt, at du har gjort/ikke gjort i 2020?

Nej, jeg går ikke ind for den slags. Der er rigeligt at banke sig selv oveni hovedet med i det daglige – så forsøger at undgå at skitsere livet begivenheder sådan.

K spørger A:

Hvilken begivenhed var den største i 2020 for dig personligt?

Den er svær. Det var et ret stort skridt for mig, at flytte i hus. Har aldrig lånt en krone før, og var frygtelig bange for, at der var noget i tilstandsrapporten vi kunne overse, på den der er-det-nu-for-godt-til-at-være-sandt-måden.

Som indlægget halvårs-status på livet som husejer fortæller, har det alt i alt været en kæmpe succes, med få (ret panikprægede) bump på vejen, men mit kontrolgen fik sig en gedin en på lampen, fordi det hele var med ubekendte faktore, økonomisk satsning og pengemæssig risci iht. uforudsete ting i fremtiden, involveret – tre ting, jeg helst undgår.

Men indtil videre går det lige som det skal, og vi elsker vores dejlige Dukkehus.

Hvad vil du gøre mere af i år?

Rejse (hvis vi får lov i år – jeg tvivler) og få brugt Danmark endnu mere, samt at få set alle dem hvor selskabet har været begrænset i den seneste tid. Både de gamle i familien, håber jeg at kunne se engang når det er forsvarligt, og jeg vil gerne blive endnú bedre til, at tage toget til Århus og se mine veninder der, fremfor at hvile på laurbærene af, at de kommer til Aalborg for at besøge familien.

Hvordan den første jul som husejer?

Den var rigtig god – når man er en sucker for jul, ligner den som regel sig selv, også selvom der var corona over hele linjen. Nu stod vi kun for en lille meget hyggelig 5-mands-julefrokost for Skægabens familie d. 19, men ellers har vi hverken haft adventsmiddagen, juleaften eller lignende arrangementer, at stå vært for. Den eneste ændring er nok, at vi i år havde et rigtigt, almenstørrelse juletræ – det var sjovt, og alle de finefine julekugler kom virkelig til sin ret.

Hvilken app er din favorit og hvorfor?

E-reolen, Spotify og Instagram. Er vildt afhængig af nonstop lydbogstrip, der virkelig giver mig meget værdi, ligesom jeg meget nødig undværer min daglige insprøjtning af musik. Og så synes jeg bare instagram er virkelig hyggeligt – nok især fordi, ligesom med bloggen, at det er en fællesting jeg deler med K. Var vi ikke sammen om det, havde jeg slet ikke haft den samme fornøjelse ved det.

Hvad giver dig gåsehud?

Den klamme slags: Fornemmelsen af vat, der rykkes over, lyden af sprøde birkes rundstykker, der bliver smurt hårdt oven på tør, hvinende porcelæn og alt, hvor børn er underlagt voksnes værste sider.

På den gode gåsehudskonto hører bla. Smukke liveforestillinger på teateret, rygnusseri, at se folks øjne, i det de får øje på en og bliver oprigtigt glade, søde gestuser, smukke solnedgange, synet af pyntede juletræer,, Skægabens hånd i min, at iføre sig spritnye sneakers, og at snige sig til et kig rundt på sin familie, når alle sidder og snakker og griner, somom intet kan ramme dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *