A,  afslapning,  dagens humør,  kender du det,  voksenpoint

Noget om at trykke “put i kurv”, svinsk lørdagsburger og SU-syndromet, der ikke vil dø.

Så er vi halvvejs gennem januar, og jeg ser frem til nogle dage med tø. Er I mon også lagt på is?

Her kunne cykelstierne hvertfald godt trænge til at få ryddet den halvdel der er belagt skifergrå is, der følger med snerydning fra fortovene.

Jeg har hvertfald valgt at bruge mandagen på at slæbe ciklen til bremse-strammeri, for den kan kun sænke farten markant, men ikke sådan bremse ræddi op, som den kunne indtil for relativt nylig.

Men det er sgu somom man jeg er slem til, at udskyde den slags, når det jo “virker sårn går’nok”. Så går der lige et par måneder, før jeg sjosker mig sammen. Jeg kan også ha’ en halvsløv kniv med flyvrust, der er købt i genbrug i 2009 liggende, fordi den “ikke er i stykker”, bruge iphoneladere, man skal slåsse et kvarter med hver gang, for at fange den ene forbindelse deri, der ikke er løs, eller bare bruge den lomme i jakken, der ikké er hul i, til nøgler, i stedet for at sy lortet. Eller købe nyt for den sags skyld. Jeg er jo hverken fattig eller forgældet, udover det dersens fælles huslån dér.

Men her roder ikke, og der samler sig ikke bunker af nostalgi-bras herhjemme. For jeg horder ikke alt – slet ikke, men er bare rigtig dårlig til at gi’ op på ting, der er røvsyge at bruge penge på, hvis funktionen stadig dur.

Mig og Skægaben kalder det “SU-syndrommet”, fordi man pinedød synes, at alt altså skal slides helt ihjel, før man skifter det ud. Og det er altså noget sjusk. Og denne gang i kategorien småfarligt.

Men jeg ér blevet bedre. Det her var bare liiige en svipser. Og heldigvis bliver man noget mere bevidst om lige akkurat den mangel, når gaderne pludselig er belagt med is, og det gælder om at være vaks ved havelågen bremsemæssigt, hvis ikke at man vil ha’ slået sine tænder ud. Og da dette åbenbart er “hydrauliske bremsere” jf. Skægaben, kan han for en gangs skyld ikke fikse den, så der er ingen vej udenom.

Men før jeg begiver mig afsted mod cykelsmeden, snupper jeg lige en coronatest nede på Håndværkervej, så jeg er klar til at vi får besøg af Søster K og Søster E til “Underlig filmklub” imorgen. Better safe than sorry, ikke sandt? Jeg tager hvertfald en mere, inden mine forældre kommer lørdag til frokost, akkurat som Mettemus synes man skal – der går ikke et skår af mig, for den lille ulejlighed, og efter at have set videoen jeg linker til længere nede, er jeg endnu mere overbevist om, at det er det rigtige at gøre. Det er gloriepudseri af første grad, men virkelig vigtigt.

Men selvom et lynbad og tandbørstning banker på i kulissen, får I selvfølgelig lige “Ugen der gik”, med fraklip fra den forgangene uge. Håber Jeres var god!

Mine dage gik bla. med at jeg:

.. som nyligt coronatestet op til et par fridage, så mit snit til at besøge mine forældre. Så hyggeligt, ligesom det altid er.

… puttet en hel del i kurv på rekordtid, da jeg fik løn d. 15.
Denne smukke lampe har jeg drømt om i et par måneder, og havde lover mig selv den, når julen var ovre, så den blev bestilt. Heldigvis synes Skægaben også den er fin – nu det også er hans hjem, er det dejligt nok, at være enige.
(Tilgengæld har vi også været dygtigt og købt endnu en To-good-to-go-lykkepose (læs om systemmet her, hvis du ikke kender det), og fik en chokoladecrossaint, to fastelavnsboller og den lækreste lakse/avocado-sandwich for de 29 kroner. Ikke dårligt!
.. gået 5 kvarters tur med sød veninde, i -4 grader. Mine hvide, døde fingre var billigt til salg, men det er sgu hyggeligt, også selvom straffen er til at føle bagefter, når man har Raynauds.
.. leget “hjemmecafé” med K, med deres lækre sandwiches.
.. og fået slik af K, der forsødede min fredagsvagt.
… Sukket lidt over det her.

… og været en stolt nordjyde, da jeg så at de kun kunne samle sølle tyve tosser, til lockdown-protest. De, der betvivler regeringens motiver, burde tjekke det her link, og hører Zetland forklarer noget om ekspotentiel vækst, i corona-kontekst, for at illustrere det ellers lave smittetals enorme magt, med den nye mutation. Jeg er talblind og er på fire minutter blevet klogere, end et helt år på B-niveau på studenterkursus. Tak til K, for at linke til den på instagram – så ved jeg hvad der statistisk ligger til grund for de regler, jeg ellers blindt retter mig efter.
.. spist Caspars, der havde fået nyheder på menuen, og den nye laksebowl med mango og cashew er godkendt!
.. været med i opløbet om at navngive de nye farver til K’s Garnbutik, i fællesfamilietråden.
.. haft fire aftenvagter med ene af søde kollegaer. Så er det ingen sag, at konflikter, indlæggelser, fald og medicinrod eksploderer, når man har A-holdet med sig.
… brugt lørdagen med det her som dagens vigtigste plan^.

Hvordan står det til hos dig? Hvad har du puttet i kurv i den her måned? Og er du mon god til, at få dine ting skiftet ud, når funktionen halter?

4 Comments

 • Eva

  Jeg læste i Samvirke om flyverust, det kommer fra/på knive, som ikke kan tåle at komme i opvaskemaskine. Det er ikke noget, som flyver på, men noget der skaller af, så ud med kniven.
  Jeg skal lige love for at stavekontrollen fik sat mig på overarbejde. Flyvetur i stedet for flyverust. Ud med loven, fordi jeg havde glemt et n i kniven.

  • venterpaavin

   Hah, så blev jeg det klogere idag. Måske den bare skulle få lov at dø så – lidt ligesom med cyklen, er det perfekt med et påskud, som virkelig retfærdiggøre genstandens aflivning 😁.

   – A

 • Janet

  Jeg har jævnligt skiftet knive ud. Gemalen lægger nemlig de hundedyre skarpe værktøjer i opvaskeren. Det er ikke altid jeg opdager det, så…Øv bøv ærgerligt.

  Nu har vi lige, i går, investeret i et flot sæt knive fra Laguiole, hvor vi også har “finbestikket” fra. De træskafter genkender han nemt og ved derfor at maskinvask er No Go forbudt.

  Min cykel trænger også til service her og der, og mærkeligt nok, så er det aldrig noget Gemalen lægger, hverken øre eller mærke til.

  • venterpaavin

   Jeg vasker aldrig(!) noget op i hånden – Skægaben er den, der himler med øjnene herhjemme over min dovenskab 😆.
   Nok også derfor han er den, der går op i om ting (og derblandt cykler) virker – han hader ting, der ikke funker optimalt. Min standard er noget lavere 😄

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *