A,  anbefaling,  der er altid noget at fejre,  lækkerier

Støt lokalt – nul reklame #11: Landsdækkende, billig frokost og kagebord, på miljøvenlig vis.

Mange af Jer kender garanteret allerede det her tip, men skulle der nu sidde nogle derude der ikké gør, eller blot mangler et lille puf, for at få tage det i brug, kommer her en usponsoreret (naturligvis) app-anbefaling, af den snusfornuftigste slags.

Appen hedder “To good to go” og er startet for at bekæmpe madspild verden over, og et væld af cafeer, dagligvarerbutikker, kiosker og restauranter i hele landet er med.

Konceptet er simpelt – du kan se de butikker der nær dig, har de såkaldte lykkeposer til salg, hvor mange der er tilbage, og hvornår de kan hentes. Og så kan du trykke dig ind og læse dig frem til hvad stedet byder på, og hvad du kan forvente at få med dig hjem af lækkerier.

Måske du finder et bager, hvor du mellem klokken 10-11 kan hente det morgenbrød og kage, der ikke er solgt fra klokken 6 for 30 kroner, eller støde på en hotelcafé, hvor du får en box mellem 12-13 med en sammensat brunchpakke af buffetrester til 39,-, og en restaurant, hvor de tilbageværende af “dagens ret” kan hentes kl. 22-23 til under halv pris. Ellers kan en blandet omgang grønt, pålæg og fars være det du får, når du vælger en pose fra Fakta, eller en stak lækre blomster/planter fra blomsterhandleren, der ikke er plads til, når der kommer friske forsyninger dagen efter.

Og ind i mellem, kan du faktisk være så heldig, at du er den eneste, der har puttet en lykkepose i kurv, denne dag, og så kan I tro, der er bonus.

Dette skete, da vi i onsdags lagde en “aftenpose” fra Q8 i kurv, som kunne hentes inden lukketid.

Her fik vi – da fem poser blev til en – følgende lækkerier med hjem:

2 crossainter.

7 tørkager (kanelsnegle, kærnemælkshorn, en chokolademuffin, en nøddetrekant og en jumbosnegl)

1 stort gulerodsfranskbrød

4 lækre, hjemmesmurte sandwiches i variende surdejsbrød med avocado og chorizo, æg og bacon, samt skinke og ost + dressing og salat der matchede.

1 styk 4-packs dougnuts med glasur og pynt.

Med lidt hurtig overslagsregning, fik vi for omtrent 320-360 bobs. Det var jo fuldstændig groteskt luksuriøst, for sølle 29 kroner.

Og hvis man – som vi – tror på at korrekt opbevaret mad, sagtens kan holde sig to dage, er der ikke et øje tørt sådan en dag. Og havde vi fået 1/5 af rovet (70 kroner, cirka) med måske en crossaint, to kager, en sandwich og et halvt franskbrød, synes jeg også(!) at det var et scoop.

Det er derfor rigtig sjovt, at bruge app’en og man skal kunne tage det med et smil de gange, hvor der måske ikke lige kun er det, man drømmer om deri.

Så kan man jo forære det væk – op på cyklen og sæt noget hos dine søskende, gamle bedstemor eller tilbyd lidt til den hjemløse mand med “Hus forbi”.

Med dette rov, fik vi min far til at svinge forbi og hente et halvt franskbrød og en 4-5 kager, og kunne på den måde også glæde andre.

Selvsagt, er dette koncept ikke for hverken de kræsne, der kun kan lide det halve i brunchbuffeten, eller de, der beklager sig over lidt brune pletter på bananerne i supermarkedet, en skæv emballage, eller måske et rundstykke der er lidt tørt i kanten – det kán jo ske, når det du får med hjem, løber på sidste dag.

Men har du mod på ideen, og synes det er sjovt at bekæmpe madspild på en anderledes måde, kan jeg kun anbefale “Too good to go” og du kan hente den i App-store til din iphone og med garanti også, på din Android telefon.

En bruger oprettes på nul komma dut, du putter i kurv, registrere dit ID til afhentning, og swiper dit tilbud sammen med ekspedienten, når du får overrakt din lykkepose. Det er ligetil!

God stop-madspilddag til dig.

4 Comments

 • Janet

  Konceptet er genialt!
  Anbefaler altid App’en til andre. Bruger den ikke selv, da jeg er megakræsen, bakteriehysterisk og har en fødevareintolerance.🙃 Men super godt, at flere og flere kan få glæde af idéen.

  • venterpaavin

   Det forstår jeg sagtens – så er det ikke meget ved, lige netop for dig😀
   Jeg køber så meget mad ude og spiser så meget på café, at jeg tænker, at jeg kunne ligeså godt have hentet kagerne to timer, eller spist dagens ret, de pågældende steder, til fuld pris den dag, og er i øvrigt sikker på, folk holder hygiejnereglerne på deres arbejde. Muligvis fordi jeg selv er bundhysterisk med at gøre det, henne på mit eget arbejde, hvor støtte til personlig pleje og madlavning/madpakke-produktion går hånd i hånd og der bare skal være 100% styr på sagerne 😁.

   – A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *