A,  der er altid noget at fejre,  ferie,  hjælp

Så er forårsferien bestilt – har du mon nogle tips til Solskinsøen?

Det er næppe gået nogens næse forbi, at jeg har mere eller mindre nonstop rejsefeber/udelængselsflip/udlandsabstinenser, ligesom stortset alle andre danskere.

Derfor er det på tide med en solid gang symptombehandling, og valget er faldet på den – eftersigende – dejligste ferieø, aka. Bornholm.

Tættere på Sverige og Tyskland, ligger den og putter sig, og dermed er man da så udenby’s som man nu kan komme. Og så er det faktisk et rejsemål på min og Skægabens liste, som har figureret lang tid før Corona.

Ingen af os har været der, og vi kender faktisk heller ingen der har. Så jeg har faktisk googlet mig til det meste af min sparsomme viden, samt været heldig at få et par skønne, uopfordrede tips på instagram, efter jeg løftede sløret for rejsemålet, derinde igår.

Vi har således pt. kun bestilt fly og hotel til Rønne midtby – fire overnatninger midt maj, og så må vi se, om vi skal fordrive alle timerne udendøre, med lækker takeaway i (forhåbentlig) solskin og øens lange liste af udendørsfaciliteter, shows og sejlladser, eller om vi er svineheldige og får lov til at gi’ os i kaste med indendørstilbudene også.

Det er heller ikke så vigtigt – bare vi skal afsted, og få lidt luft under vingerne.

Og lukker verden pludselig ned og vi må aflyse, så er det det, der sker. Så er det med god grund, og for at passe på os.

Indtil da håber og tror jeg på, det nok skal lykkes.

Men nu må jeg jo lige høre Jer, om I måske ved noget, om solskinsøen?

Det er nemlig altid dejligt, at få noget “insiderviden” fremfor at stykke anmeldelser og ris/ros fra 2017 sammen på tripadvisor, yelp og diverse blogs, der er fodret med sponsorater, der ikke altid helt matcher den gennemsigtighed, jeg efterlyser.

Men flot ser set jo ud alle steder, jeg kigger – og som en af beboerne, der kun er et par år ældre end mig, sagde igår: “Så kan du da bare låne “Far til Fire på Bornholm” på biblioteket og følge den til punkt og prikke derovre”, hvortil jeg måtte tilstå, at som den skabspensionist jeg er, faktisk allerede har DVD-boksen på loftet.

Men hun har da helt ret – den må jeg da ha’ heflet ned, og gået i gang med. Husker dog allermest, at Ole får krampe i vandet, og Keld på mirakuløsvis lærer at gå, og noget med en hund der graver i en masse sand. Er det ikke i den? Det er ikke lige den slags eventyr, jeg tænker, jeg søger for mig selv, hvertfald.

Må tydeligvis, lige ha’ den fundet frem.

Indtil da vil jeg, som nævnt, mægtig gerne høre fra dig!

Er der noget du kan anbefale?

Både oplevelser, yndlings-isbod, flotte naturområder, cafeer og events er velkomne – også selv jeg næppe tør tro, vi har hele øen åben allerede i maj. Ligemeget hvad, får vi en brandgod tur!

Gode råd til transport, disponering af tid de forskellige steder og andre tips modtages også med kyshånd.

Alle ovenstående billeder er lånt fra google.

12 Comments

 • Dorthe

  I skal tage til Sandvig og besøge The Falcon Hotel, hvis ellers restaurantlivet er åbnet igen til den tid. Det er det skønneste hotel med de sødeste mennesker og det lækreste mad. Man behøver ikke overnatte for at komme der. https://www.thefalconhotel.dk/da/home/ – og jeg får ikke procenter for at anbefale dem 🙂
  God tur til Bornholm. Bh Dorthe

  • Louise Møller

   Det er godt nok mange år siden jeg har været på Bornholm (med folkeskolen) så det kniber lidt med hukommelsen og anbefalinger andet end de gængse steder😉

   Men jeg holder lige øje med de tips I får. Mads har faktisk aldrig været på solskinsøen, så vi har aftalt at vi skal derover. Tror dog lige vi venter til næste år, da det garanteret er run på i år😎

   Kh
   Louise

   • venterpaavin

    Jeg tror heller ikke vi er de eneste, der har fået den idé i år – vi må se hvor mange der så allerede snupper turen i maj 😁
    Dejligt, hvis du ka’ få lidt glæde af vores ferie hvertfald😄🌸🙏🏻.

    – A

 • Maja Hansen

  Årh, det lyder som om i får en skøn ferie! Jeg bor på Bornholm og synes jo alt er godt!
  Kan anbefale gåture rundt om hele øen – appen ‘Kyststier’ har inddelt øen i 23 ruter, det kan være god inspiration!
  Hvis de har åbent til den tid, kan jeg anbefale Bornholms kunstmuseum!
  Desuden kan jeg anbefale smørrebrød på Violas i Rønne, aftensmad på Det røde pakhus i Rønne, pizza på Bonalas i Svaneke, vin og lækker spiritus fra Jon og Thomas i Rønne, fine postkort og lækker lokale specialiteter hos Dram & Dialekt i Svaneke. Kan komme på 100 forslag endnu! Fang mig evt. på Instagram under @Majawindahl, så deler jeg gerne flere tips!

  • venterpaavin

   Maja, du er en perle!🌟🪄

   Tusind mange gange tak! Har allerede lige smugluret på Violas smørrebrød – Guderne skal vide, det er noget af det bedste jeg ved – og de skal helt sikkert på min must-eat liste 🤩🙏🏻.

   Du kan tro jeg værdsætter alle de gode ideer, jeg får tjekket op på dem alle inden afgang.

   – A

 • Birgitte B

  Jeg vil anbefale at leje cykler, hvis vejret er til det. Det er super nemt og hyggeligt at cykle hele Bornholm rundt (eller bare til nogle enkelte steder). Især kan man nemt komme ind til flere små søer og kirkerne på øen. Altså Gudhjem er næsten et must og Hammershus er så fint! Jeg ved, der er noget med en svævebane over en af søerne. Kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Åh ja, det kunne man også se på – selvom en dovenlars som mig ikke rigtig tror, jeg kan skøvle mig sammen, er altid lidt bange for at vælte særligt når jeg kører med andre😂 Lidt pinligt, men sandt – jeg er bare så motoriksvag. Skægaben derimod elsker den slags. Nu må vi se, hvor modig jeg er.
   Vil rigtig gerne se Hammershus, så dejligt, du synes det er noget ved – åbner museerne ikke op, kunne en kirke-rundfart også friste!

   Jeg kan hverken klarer højder eller svømme (jøsses, jeg er altså håbløs), men Skægaben – igen – ville garanteret elske det tip 🙏🏻

   Tak for input, søde Birgitte 😀

   – A

  • venterpaavin

   Det er da det, jeg skal!🤩

   Hvor er du go’!

   Kan huske Pakhus-anmeldelsen, straks jeg fik fingre i den igen – det stes er røget direkte ind på listen👏🏻.

   Skal så meget ha’ læst op på det hele 🙏🏻 Tak, for at minde mig om din perlerække af anbefalinger😎.

   – A

 • Birgitte

  Kyststien fra Hasle til Hammershus, Hammerhavn, Hasle havnebad, Hasle røgeri, Helligpeder, Randkløve skår, Kultippene, Vang stenbrud, Vildmarksbad i Tejn, svævebanen over Opalsøen (husk badetøj), udspring i Opalsøen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *