A,  anbefaling,  snaksnak

Dét skulle du tage at prøve #1

Et lille udsnit af mine seneste kulturoplevelser, får du her i den simpleste anbefalingsform.

Jeg synes, at de alle fortjener lidt omtale og jeg elsker selv at få gode tips til at forsøde livet med spændende, oplysende eller hyggelige elementer.

Du skulle tage at prøve:

Hvad er det? Et indblik i dansk mordefterforskning, formidlet af den altid charmerende Bent I, som jeg ved, flere kender fra TV. Jeg har kun læst hans bøger, indtil for nylig, men han gør sig også rigtig godt på skærmen, med sin folkelige attitude og præcise formuleringer.


Hvorfor er det fedt?
Fordi det er sindssygt spændende at få at vide hvordan politiet og rejseholdet arbejder og hvordan nogle af landets mord løses, enten ved tilfældigheder, genistreger eller tips. Samtidig er et indblik i retssystemet også kærkomment, og selvom jeg har vendt hver bog på min vej om emnerne, som der blev rundet denne aften, var jeg uhyre godt underholdt. Bent er knalddygtig, hvilket han krydrer med tør humor og et overblik der gør, at vi som publikum gerne må byde ind undervejs og trække foredraget i en bestemt retning.


Hvad koster det?
Det afhænger formentlig af sted. Jeg fik det i gave af Lillesøster E, men billetten siger 195.-


Kan jeg nå det? Han turnere hvertfald lidt endnu, bla. kan jeg se at Mors og Roskilde-området er de næste til at få besøg i år. Ellers så forestiller jeg mig, han tager en runde igen næste år – han lød absolut ikke som en mand på afskedstour.

Hvad er det? En keramik-café som ligger i både Aalborg og Århus. Her vælger du selv et stykke keramik (skåle, kopper, urtepotter, fade, skilte, sæbedispensere, lampeskærme mm.) og får mulighed for at dekorer det lige som du ønsker. Der er farver, glimmer, mosaik og bogstavetryk – se selv de mange bud lige her.


Hvorfor er det fedt?
Fordi det er virkelig hyggeligt og de søde damer i butikken er uhyre hjælpsomme, også når du har fået introduceret maleteknikkerne i plenum som det første. Alle kan være med. Du har 2,5 time og kan købe drikkevarer og sødt til rimelige priser undervejs.


Hvad koster det?
Det afhænger af hvad du ønsker at male – du kan vælge en lille dims til 150 eller en stor potte til 500 – det er op til dig.


Kan jeg nå det?
Ja, der er åbent til daglig – læs mere og book bord her.

(Lånt fra musicalens hjemmeside)

Hvad er det? Det danske 80’er stykke om den undersøiske by Atlantis, er kommet i den nyeste klæder. Selvom jeg har set det udendørs i 2017 til amatør-teateret Hjørringspil, var det en kæmpe oplevelse at se det igen. Denne gang for fuld udblæsning med selveste Stig Rossen, som er lyden af min barndom


Hvorfor er det fedt?
Fordi det er et rigtigt eventyr! Med prinsesser, skurke, en ond profeti og en modig underdog. Se den!


Hvad koster det?
Jeg fik det i gave, så jeg ved det ikke.


Kan jeg nå det?
De afsluttede Odense igår og Aarhus røg midt i oktober, men de tager hul på hovedstaden netop idag. Få billetter her.

Hvad er det? Et lille fjollet museum vi tilfældigt stødte på, Skægaben og jeg. En udstilling med udelukkende sparebøsser fra nær og fjern. Det ligger i Randers’ Sparekasse i midtbyen og er nemt at komme til.


Hvorfor er det fedt?
Fordi det er ren nostalgi. Pludselig kender man et hav af sparebøsser! Både dem man selv har haft, den ens bedstemor havde, den ens veninder havde og nogle man slet ikke kan placere. Det giver anledning til en masse sbak og det er tilmed sjovt at se nogle af de gamle og politisk ukorrekte versioner.


Hvad koster det?
Intet.


Kan jeg nå det?
Ja, det følger bankens åbningstid.

Hvad er det? Bogcafe på Aalborg bibliotek og de øvrige nordjyske (Hals, Vodskov, Svenstrup mv). De dygtige bibliotikarer fortæller om 6-8 bøger inden for et bestemt tema, og så er der i reglen lidt musik og en kop kaffe eller andet serveret.


Hvorfor er det fedt?
Fordi man bliver rigtig inspireret og fordi de er nogle branddygtige og morsomme formidlere. Stemningen er uformel, og kaffe og kage serveres i papkrus og på servietter, og dem de har inde og leverer musik, sang eller lignende, er altid velforberedte.


Hvad koster det?
Intet, du tilmelder dig bare på hjemmesiden


Kan jeg nå det?
Ja, følg med på de kommende bogcafeer her. Deres lyttelounge kan også varmt anbefales.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *